想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

cycle 35, 正常應該7月8號黎經期, 但係冇黎到 ...

今日巳經第46日, 朝早用驗孕棒仲都係"冇懷孕" ... 但係點解經期仲都唔黎

驗尿驗唔到, 其實仲有冇機會有bb架

巳經約左星期五見婦科醫生 ... 但都勁想知我仲有冇機bingo ...

大宅

覺得胸圍緊左 ... 心跳好似快左 ... 個人怕焗左 ... 夜晚早訓左~

但係我又冇尿頻 ...

子爵府

你幾時用晨尿驗過?? 用邊隻牌子驗孕棒??

last dodo 係幾時???

複式洋房

回覆 ascott 的帖子

有可能驗唔到架, 記得第一次有囡囡果陣, 應該8月29號m come, 直至9月11日都未來, 去藥房買支棒棒驗都係若隱若現架! 所以你唔使灰心, 轉個第二隻牌子再驗吓啦! 祝早日願望實現!

ECET6689  原來有可能隔咁耐先驗到?  發表於 11-7-19 14:35

大宅

mapp2009 發表於 11-7-19 12:11
你幾時用晨尿驗過?? 用邊隻牌子驗孕棒??

last dodo 係幾時???

我由34/35日開始, 巳經有用綠d驗, 又會隔三日度用活色生香黎驗, 但係都驗唔到 ... 我次次都係用晨尿, 但係都冇料到~
我試有有懷疑活色生香係咪冇咁好, 所以早三日度我試過用clearblue驗孕棒黎驗, 都係冇 ...
今日第46日我都係用活色生香, 都唔得~
last dodo巳經好耐啦, 6月25號囉, 果日我應該係排卵日~
7月1號我流左少少血, 我估得兩三滴度, 果陣中醫仲話我果d可能係著床血 ...
然後一直到依家, 咩都冇, 咩都驗唔到 ... 555~

ECET6689  祝妳BINGO左  發表於 11-7-19 14:36

大宅

leung3986 發表於 11-7-19 12:18

有可能驗唔到架, 記得第一次有囡囡果陣, 應該8月29號m come, 直至9月11日都未來, 去藥 ...

多謝你呀~
希望我bingo啦~
等我聽日試下用曼秀xx黎驗下先 ...

複式洋房

唔使客氣!
你講果隻牌子都好!
99%準確, 100%驚喜

大宅

ascott, 唔好擔心, 祝妳BINGO.
我都等緊期間有心跳快左急左嘅感覺

男爵府

你唔好咁緊張啦....緊張會影響嫁,你都book咗睇醫生,睇完醫生先算啦...

大宅

嗯~ 多謝呀~
其實都真係好心急想知, 因為我cycle比較耐, 我用網上面果d預產期計算機計左我如果bingo, 預產期會係3月17號 ...
但係同期, 如果人地只係28日cycle, 啱啱check到有b, 人地個預產期巳經去到3月尾啦 ...
我真係驚我預產期3月17號, 會book唔到私家床位呀

翡翠宮

我同你一樣都係驗尿驗唔到有BB,我11/6 day 1,23/6 check到哈哈笑,連續dodo左3日,之後就一直有d淡黃色的分泌,如無意外我應該11/7黎,但到今日仲完全無黎的跡象,係完全無谷m feel,但亦都無bingo的感覺,無胸脹,因為我肯定自己無遲卵,所以唔知點解到依架都無黎~~~

我11/7驗左無,15/7用晨尿check都係白雪雪,已經唔敢再"車"望今次會bingo,所以我唔明點解你驗到無,都仲會覺得自己有可能bingo,你會唔會胸脹???持續高溫???

正常如果真係bingo無可能驗尿驗唔到,我上網睇過最快有人未到m期已經check到bingo,但亦有人話有護士話有d人要過左m期一星期先驗到,所以有d醫生會建議過左m期兩星期驗最穩陣~~~

你過左m期幾多日驗過呀???

翡翠宮

回覆 leung3986 的帖子

咁醫生有無話點解隔咁耐先驗到既???

咁你係29/8-11/9之間有無乜野bingo的感覺???同埋11/9係咪第一次驗???

我見bk呢度好多jm未到m期已經check到中左,你過左m期成兩個星期條線都仲係約穩約現既???我上網睇過如果bingo尿液中的唔知乜野含量會每日都增多,所以相隔2-3日條線已經可以好明顯,所以我過左m期5日用晨尿驗左無,我就無再諗bingo呢樣野,我一心只想m快d黎,我book左聽日睇中醫通經~~~

大宅

How about 抽血驗孕?

大宅

小manman 發表於 11-7-19 16:49

我同你一樣都係驗尿驗唔到有BB,我11/6 day 1,23/6 check到哈哈笑,連續dodo左3日,之後 ...

你聽日約左中醫呀? 你唔去婦科度check左係咪有b先, 如果你有b, 你走去睇中醫通經會唔會有問題架?

我正常經期係7月8號黎架, 巳經遲左11日 ... 今朝我驗過, 都係驗唔到~ 但係我仲未黎經期, 除左有b之外, 仲有咩原因會唔黎經期啫, 我一向健康都良好架~

依家我都係等星期五, 即係遲黎m兩個星期, 去婦科醫生度check囉, 果度先係最準~ 好過我係度估估下~

你真係考慮清楚先好去睇中醫, 萬一你有左點算呀

大宅

smile_w99 發表於 11-7-19 17:19
How about 抽血驗孕?
今日食lunch我去公司樓下d診所度問, 都冇一間有得咁幫人抽血交去化驗所, 所以我都係等星期五, 一照就知答案~

複式洋房

回覆 小manman 的帖子

你千祈千祈唔好去通經啊!!!! 其實好多人都要隔一段時間至驗到架! 我姑仔個朋友, 就係驗又無, M又唔來, 走去食中藥通經, 原來係有咗, 好在無通走咗咋!

翡翠宮

但我亦諗唔到有乜野原因如果有左會驗尿驗唔到喎!!!

睇婦科佢都係同你驗尿,但自己都驗左無喇,最多都係同你照超聲波or驗埋血,但其實市面的驗孕棒好準,驗左無就係無,唔會有奇蹟出現~~~

複式洋房

回覆 小manman 的帖子

之前太緊張, 唔記得回答你問題添:;pppp:
醫生無講點解啊! 可能就係尿液入面果d含量唔夠勁囉!
我當時無為意自己係有咗架! 只係覺得時時刻刻都好眼瞓, 好累!
9/11係第一次驗啊, 當時我都無諗過有, 因為一個月內只係dodo過一次啫嘛, 仲咩都無計添!
係我朋友見我成日都話要瞓覺, 買埋支棒逼我驗!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

咁不如去驗血驗孕啦~ 最準!
OR 睇婦產科照超聲波....但貴好多...
Childhood is journey, not a race.

複式洋房

小manman 發表於 11-7-19 17:50

但我亦諗唔到有乜野原因如果有左會驗尿驗唔到喎!!!
你依家身體又無咩異樣, 咪等吓囉! 甘心急做咩啊?

首頁

尾頁

跳至