興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (1)

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3966184&extra=page%3D1&page=1

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

回覆:講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (2)

打咭先

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

瑪瑙宮

最乖係你喇,

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

有冇人話比我知:
PART 1 , 第日會唔會比版主 DELETE 架.

瑪瑙宮

hinwaimama 發表於 11-8-5 23:13

你番左黎喇 !!

男爵府

moonlight9198 發表於 11-8-4 07:42
我昨日又問過見到(果D )既MAMI,
佢見過係 : 紅,黃,綠,白,淺藍,灰,黑色,
共7種色, 有冇8,9,10, 種,

下~乜真係有灰色架
請問灰色代表乜野??

我亞爸係我好細個果陣時就死左,我當時係大約7-8歲
有一年(應該係讀初中時)我夜晚自己一個人睇電視
睇睇下電視我望去食飯枱度見到一個男人坐左係主席位(灰色一個人形,簡單D講,係似一個灰色既影子)
當時我好驚,但係我又要扮睇佢唔到,我估果個係我亞爸返左黎,我驚比佢知道我見到佢,反而嚇親佢令佢以後唔敢返黎屋企,過左一陣套戲買廣告,我即刻熄電視衝入房訓覺,
好彩當時係同我媽咪一齊訓,事後過左一排,我先同媽咪講返起件事....
我話我見到亞爸(因為以前我亞爸在生時都好鐘意坐係主席位度),不過佢D頭髮白晒
我亞媽仲話我有冇搞錯,你老豆死既時候仲係黑色頭髮.....
我話,唔係喎我見到佢係成頭灰白色,個身都見到(都係灰白色),差在未見到個樣咋喎mouth:

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

我又打咭........
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

瑪瑙宮

你的主題 講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (1)
被 小楷 關閉

BK 既版主, 原來一直睇住, 咁快就 CLOSE 囉喎 !!
好高效率,

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

moonlight9198 發表於 11-8-5 23:23
你的主題 講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (1)
被 小楷 關閉
咁快...可能佢都倒數左好多日LU.....

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

好,去訓覺...勁眼訓呢!

明天見!!

瑪瑙宮

Momoko8 發表於 11-8-5 23:16

紅,黃,綠,白,淺藍,灰,黑色,

下~乜真係有灰色架
請問灰色代表乜野??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

通常咁講啦, 照我知既:

透明色既, POWER 最弱,
跟住: 白色,
跟住: 灰色,
跟住: 黑色,
最勁 POWER 既係 : 紅色同綠色,

其他既色次序真係唔清楚 !!

男爵府

moonlight9198 發表於 11-8-5 23:23
被 小楷 關閉

原來又係FANS

瑪瑙宮

溋溋 發表於 11-8-5 23:25
咁快...可能佢都倒數左好多日LU.....

咁講, 有D資料真係幫到人架,
唔係作架, 係真事黎架.

SEE YOU TOMORROW LA.

男爵府

我又入黎留番條腳毛先...

水晶宮

罷定個位 ~

大宅

回覆:講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (2)

簽到~~~

男爵府

moonlight9198 發表於 11-8-5 23:28

想當年佢真係死唔眼閉架
雖然佢係病死,但係個化妝師同佢化妝,佢不停開眼,
個化妝師每次都同佢講,你放心去啦,我會同你屋企人講聲架啦
最後都係唔掂,要搵我亞媽去同佢合埋隻眼,因為當時我地3隻化骨龍仲係好細
最細係我,我岩岩升小2,個個都係讀緊小學,死前一晚佢仲好精神同我地講野,
通常我亞爸食完飯佢就會去訓覺,我媽咪話唔知係咪回光反照,好似知道自己就死咁
果晚仲講好多野,又話我學乜野到唔成,叫我以後比心機D讀書,總之感覺上係好似係...(唔知點形容)

到佢死果晚---醫院已經証實佢死左,我媽咪由醫院返屋企,(我地係住公屋井字形果D,即中間一個正方形,望到上下層,屋企近後樓梯,所以返屋企一定會見到救火喉既位置,距離大約係3間屋到)我媽咪見到我亞爸企左係果度望住佢,返到屋企閂晒門都有一陣寒風吹入黎,不過當時乜都見唔到.過左幾日,我媽咪去左買紙紮鋪買左件衫比我亞爸,佢話佢都未燒,就已經見到佢著住件衫,我媽咪話可能我亞爸一路都跟住佢,到而家我亞媽間唔中一年都見到佢一次係屋企由門口行出騎樓,跟住就冇左影啦

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆 Momoko8 的帖子

即係無去投胎?

男爵府

Momoko8 發表於 11-8-6 00:07
想當年佢真係死唔眼閉架
雖然佢係病死,但係個化妝師同佢化妝,佢不停開眼,
個化妝師每次都同佢講,你放心去 ...

比著我都唔放心啦, 仔細老婆嫩, 你阿爸真係好唔放心你地所以成日番黎瓜

首頁

尾頁

跳至