在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: ~ 有沒有人在灣仔上班 ~ Part II

Lunch Gathering
----------------

Date : 6 Oct 2005 (Thu)
Venue : TBC

1.) 小心女人
2.) mcheung
3.) H&WMama
4.) Carmenwong
5.) Twinsma
6.) JChan
7.) Christine (to be confirm)

伯爵府

畀面勳章

TwinsMother

my son surely told me that no need to write any in back of the worksheet........panchu's class also don't need to write any in back of the worksheet.

i think there are some different in the homework in the different class

男爵府

sure, 我大囡即是你阿囝那班, 是不需要做. 真係好好彩, 否則我真要死比我大囡睇. 我細囡真係好乖, K2開學到現在, 都不需要我勞氣, 做功課, 一放學就做晒所有功課, 至肯吃飯, 我只需要幫她黙教過的字及圖. 生都一打都唔怕.
mcheung 寫道:
TwinsMother

i think there are some different in the homework in the different class

伯爵府

畀面勳章

TwinsMother

生都一打都唔怕 ...........佩服,佩服,有勇氣,就坐言起行la

伯爵府

畀面勳章

TwinsMother

大囡有無每日帶返本書返家呀?weekend問亞囝,話無左,又話工人執起唔見左.......依家,等Miss Poon return call問下係咪唔見左本書 :cry:

伯爵府

畀面勳章

Miss Poon 覆左電話la......佢話會幫我係學校搵下喎,不過,我想亞囝九成九唔見左本書 la, :cry:

同佢再傾亞囝,佢話學習上OK,但坐姿有時成個大少爺咁喎,今晚要話下亞囝先 :evil:
mcheung 寫道:
TwinsMother

大囡有無每日帶返本書返家呀?weekend問亞囝,話無左,又話工人執起唔見左.......依家,等Miss Poon return call問下係咪唔見左本書 :cry:

伯爵府

畀面勳章

Lunch Gathering
----------------

Date : 6 Oct 2005 (Thu)
Venue : TBC

1.) 小心女人
2.) mcheung
3.) H&WMama
4.) Carmenwong
5.) Twinsma
6.) JChan
7.) Christine (to be confirm)
8.) chelsea

男爵府

如果生一打出來, 肯定每個都有我細囡咁聽話, 咁自動自覺讀書做功課, 我就生.
mcheung 寫道:
TwinsMother
生都一打都唔怕 ...........佩服,佩服,有勇氣,就坐言起行la

男爵府

日日都有書帶回家, 無試過無帶返本書返家喎.

mcheung 寫道:
TwinsMother

男爵府

Ms Poon, 好難搵Bor. 我每次要與她聯絡, 都要寫手冊.
點樣至係坐姿成個大少爺, 小朋友好難介定, 以前佢讀k1時, 坐得好好架.

mcheung 寫道:
Miss Poon 覆左電話la......佢話會幫我係學校搵下喎,不過,我想亞囝九成九唔見左本書 la, :cry:

同佢再傾亞囝,佢話學習上OK,但坐姿有時成個大少爺咁喎,今晚要話下亞囝先 :evil:

伯爵府

畀面勳章

TwinsMother

Miss Poon好快覆,但我又不在位,miss左個mobile call及voice mail call (佢留言比我),及後佢再打我公司電話號碼。

我腍亞大囝係嘆住椅背,好似無腰骨咁坐………….返去同佢傾下先,問下佢!

我問Miss Poon有無得補買一本,佢答未必得,又話教埋this week都教完喎………如搵唔到及無得補買一本,咁就問你借一借本書呀!!

男爵府

mcheung,

唔問題, 教完後我比一本你, 還定佢兩個一樣, 一本都可以兩份用.

伯爵府

畀面勳章

多謝先呀

上星期六,個普通話老師如何???........Ms Wen壓鎮好似好d,有d普,我地先教半首,下星期六,再教尾半首,咁make sense d........另外,我件餅一有空就加操亞囝

TwinsMother 寫道:
mcheung,

唔問題, 教完後我比一本你, 還定佢兩個一樣, 一本都可以兩份用.

男爵府

mcheung,

上星期六得我兩個囡, Ms Wen話另一個唔讀, 我直請陪住兩個囡上堂, 我覺得教得麻麻地, 課室與課室之間好應聲, 最不滿是Ms Wen將我們課室轉來轉去, 最後轉左去佢哋Office入面一張枱上堂. :evil: :evil:

伯爵府

畀面勳章

有無反映比Ms Wen你ge不滿.........不過,要留意個老師口音不似北京音,我件餅話佢讀"手指頭"係有d問題,不係北京音喎 :cry: ......好彩有cd聽住及件餅guide住,亞囝好d la,不過,我地發現細囝發音仲準,而且,識背兩句!!

TwinsMother 寫道:
mcheung,

上星期六得我兩個囡, Ms Wen話另一個唔讀, 我直請陪住兩個囡上堂, 我覺得教得麻麻地, 課室與課室之間好應聲, 最不滿是Ms Wen將我們課室轉來轉去, 最後轉左去佢哋Office入面一張枱上堂. :evil: :evil:

男爵府

mcheung,

佢都係度, 點反應, 係佢安排, 佢亦知我不滿, 那又如何呢.

伯爵府

畀面勳章

TwinsMother

我會直接同Ms Wen講law........要唔要我幫你代反映呀?

男爵府

mcheung,

唔駛啦, 謝謝! 我會自己處理.

大宅

all,

你地就好喇, 又有lunch gathering!

christine,

恭喜你請到個滿意的工人, 最緊要湊亞b, 其他野都係其次!

男爵府

Cecilylau,

你係醫院定屋企?
小公主一定又可愛啦! 幾磅?
你現在怎樣啊! 無左肚, 又無失落呢?

首頁

尾頁

跳至