自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

mrs.so 發表於 11-9-26 09:19
其實大家有無睇境外交流團既資助, 係唔包括學校職員既費用, 學校職員既費用係無得CLAIM關愛基金資助, 即 ...

隨團有4個老師跟住去,邊個比就唔知啦!!!!

男爵府

關愛基金引分化。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

攪關愛d人一味只以為比d窮人,窮孩子平等,人人有飛機坐有旅行去,跟本唔知對d小朋友,對呢d家長有咩心理打擊,有咩後遺症.

父母窮咩唔緊要有人夾錢比佢地享受,去完一次心思思又想去,又有人比錢佢再去,唔洗做都有得出國,到冇得去時就怪點解我屋企咁窮...

有人夾錢出你張機票,你都要有外幣袋住呀,就算個團有食宿都想見到心頭好買一件啦...冇錢又係問人攞...將來呢d小朋友兩種人...自尊心受損,一係貪得無厭.
<br><br>

翡翠宮

好媽媽勳章

可唔可以去平機會投訴..................................

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

子爵府

畀面勳章

望.....人哋遊...興嘆

男爵府

醒目開學勳章

prettybabe 發表於 11-9-25 20:58
遊學團又話比佢地擴濶眼界,學多d野.去深圳兩日學乜呢?
學下認祖歸宗, 回鄉探親囖!!

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔怪得田少唔肯捐 $$比關愛啦. 比我我都唔捐啊. 無呢個必要, 幫唔到真正有需要幫既人. 搞到社會分化, 對辛苦努力賺錢既打工仔唔公平. 鼓吹大食懶. 真係比唐唐做著特手都唔知會點!!!

禁止訪問

侯爵府

回覆 jolo 的帖子

係喎, 去平機會投訴關愛基金岐視我地冇攞綜援, 攞書簿津貼

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆 prettybabe 的帖子

睇下D強國人民點樣生活囉,今次我囡囡就抽到去大6交流,恐怕去完今次呀囡以後都唔會跟學校去囉!!

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

子爵府

$7000 遊學5天團? 定豪華團, 好懷疑到底5日可以學到D咩!

大宅

引用:咁我地學校算係咁,+為平等機會,+避免分化,+

原帖由 mrs.so 於 11-09-25 發表
咁我地學校算係咁, 為平等機會, 避免分化, 我地學校去深圳兩天團, 好經濟唔申請資助都係二百幾元一個人, 係 ...
我女都係!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呀夢 發表於 11-9-25 20:35
7000蚊可減3000,仲有台灣4000蚊可減3000,唔想比錢仲有大6團全免,聽d同學仔講好多人報咗,我仔想去冇報,因為 ...
嘩........7000蚊自己去好過啦,我女學校去澳洲10days都係7000左右咋~~~~~

侯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇怕要申請司法覆核,告正苦關愛基金歧視無申請綜援嘅家庭,被剝削福利分化香港人
幸福就是平淡

子爵府

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 jamieconnie 的帖子

而家d遊學團變哂質啦,我女F5抽到去東京,9日都住係宿舍,一早起身返學,上午上堂,下午學日文,要集體沖涼,洗衫,清潔房,晚上日本學生會輪住派同學來,大家傾計講自己地方生活習慣,我記得仲有校服比佢地著添.

星期6,日老師就帶佢地去參觀電視台呀,文化院呀,學茶道,我女話d學生餐唔夠飽,一放學香港d學生衝哂去7仔掃杯麵,因為得杯麵最平,日本學生又係食果d,但可能習慣左食咁小,佢地都冇話餓架.

而家d遊學團都唔係去睇驗人地學校生活架.
<br><br>

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

拎綜援都仲可以有4千蚊多餘前報名去旅行!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chinatea 發表於 11-9-26 12:04
回覆 jamieconnie 的帖子

而家d遊學團變哂質啦,我女F5抽到去東京,9日都住係宿舍,一早起身返學,上午上堂,下 ...

係啦,我朋友個仔暑假去完澳洲,2萬幾呀,2week,住係個老人家屋企,完全無溝通,食都無啖好食,唔係要食d咩,男仔都比d肉佢地食下呀,全菜宴咁濟),佢個仔話以後都唔去遊學,.
我女學校就好d住係個面學生屋企,去左幾年番呢既d家長同學都話想再去,我地係有老師跟埋去架,好似你講咁有校服著架,個面間學校而家都有學生呢左我地學校啦,佢地真係交流架....唔係好似出面咁架,所以我女p3我都好放心,今年都會比我女報名....其實學校比佢地既膳食都好慳,但呢樣我地明白,因為要看餸食飯,要留番d資源比下次去既同學...咁又唔同喎,

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

真係想去平機會告佢地歧視我地中產, 咩福利都無我地份

首頁

尾頁

跳至