跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有家長的小朋友在那裡修讀嗎?

大抽獎後才知道有這間學校, 好像很有趣的一間學校啊! 感覺是因為蔡校監來到這學校後, 整間學校氣氛都好了起來! 想替小女兒報讀, 但又怕讀到一半蔡校監會退休. 有朋友可給點意見嗎? 謝謝!

複式洋房

有媽媽可以幫個忙嗎?

男爵府

一般來講屬於較冷門的學校, 如果想入應該好容易...
mouth:
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

複式洋房

其實我想知佢校風, 同埋小朋友讀得開唔開心. 成績就睇個女的個人努力啦 ~

男爵府

教學程度不太高, 如果要分 band 來講頂多只去到 band 3 頭至 band 2 尾, 但在參與活動方便都有些成績, 咁當然讀書叻o既學生都會有, 只不過可能會插班去其他程度較高的學校...
其實就算名校都有差/壞學生, 政府派位始終都唔可以想揀邊個就邊個...
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

侯爵府

前年參觀過,因為唔多人報,當年一年班只有十多人(當中有南亞裔人)。

複式洋房

唔該晒各位媽媽

複式洋房

對個別老師操守反感 :;pppp:

複式洋房

回覆 csc_y 的帖子

可以說得清楚一點嗎? 謝謝.

男爵府

醒目開學勳章

csc_y 發表於 11-11-23 21:52
對個別老師操守反感

唔知你講個樣係咪之前係BK 好HIT個單?!!
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

大宅

SoNyPig 發表於 11-11-25 00:47
唔知你講個樣係咪之前係BK 好HIT個單?!!

Can u or anyone else explain more? I tried looking but cannot find. Also, are the persons involved/situation still the same now? Has there been any improvements/changes (assuming something bad happened before)? Can anyone teaching/studying there please share? As I passed by the school and it looks very nice and renovated. Schools in net 11 are typically very old and I am just imagining the washrooms . I'm hoping to find something with nice software AND hardware...

民房

心底話:

校監鞭長莫及,部分老師隨便罰學生, 校舍及一些硬件有待維修, 但未算危樓.
前任校長較親民, 這是一間很易入的學校, 但派位極差, 教學mama., 行政十分混亂, 永遠只在很短時間才通知學校有特別假期.

首頁

尾頁

跳至