親子王國

標題: 想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!! [打印本頁]

作者: chowkarman    時間: 11-12-20 11:24     標題: 想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

好想買一部導出導入美容儀, $2000 以下, 請問大家有咩意見, thanks!!
作者: PHOEBEANN    時間: 11-12-20 11:32

我用緊日立導出儀HITACHI NC5510P,幾好,聽講日立導出導入美容儀HITACHI CMN8100BFP,$1xxx都好
作者: sa80    時間: 11-12-20 11:51

我用HABA, 都好用! 細細部~
作者: chowkarman    時間: 11-12-20 12:30

呢兩部我都有諗呀~~~
作者: Pretty2036    時間: 11-12-20 13:07

i bought Hitachi, $1xxx
yesterday I've tried, very good!
作者: TaTa83    時間: 11-12-20 13:34

買左Hitachi CMN8100BF,超正~

我用紅水導出,用Aquamoist化妝水導入,效果好好,我想再好d,試下用精華導入,大家知唔知用邊隻精華素導入好呀?  

作者: Pretty2036    時間: 11-12-20 13:36

導入i use ultima 2 再生水

but maybe i also want to try Haba white lady..

作者: TaTa83    時間: 11-12-20 14:03

Pretty2036 發表於 11-12-20 13:36
導入i use ultima 2 再生水

but maybe i also want to try Haba white lady..

我屋企無再生水,不過我試過用skII神仙水+第二個mode, 做完唔覺有好明顯效果,只係補濕左only, 我開頭以為用神仙水導入唔得(可能成份問題), 後尾問返sales話應該用第四個mode至arm,係呢,你用咩mode架?
作者: chowkarman    時間: 11-12-20 14:23

咦~~~  HITACHI 好似唔錯呀!!!!  想請問你哋喺邊度買同埋幾錢呀??  佢唔係護膚品牌子係咪冇 PACKAGE 呢??  
作者: TaTa83    時間: 11-12-20 15:33

chowkarman 發表於 11-12-20 14:23
咦~~~  HITACHI 好似唔錯呀!!!!  想請問你哋喺邊度買同埋幾錢呀??  佢唔係護膚品牌子係咪冇 PACKAGE 呢??   ...

百老匯有得賣,$1880, SALES話用任何牌子護膚品都得,我會揀無酒精果d lor~
作者: tanping    時間: 11-12-20 15:46

聽講japangals gold都好用喎,有冇人用過?呢部平好多。我都考慮中。
作者: chowkarman    時間: 11-12-20 16:04

回覆 tanping 的帖子

係呀?!?!  係咪 "靚x" 賣嗰部呀??  我心目中有 hitachi, haba 同埋 handybio, 三部價錢好似都差唔多~~
作者: tanping    時間: 11-12-20 16:54

chowkarman 發表於 11-12-20 16:04
回覆 tanping 的帖子

係呀?!?!  係咪 "靚x" 賣嗰部呀??  我心目中有 hitachi, haba 同埋 handybio, 三部價 ...
我唔知係咪 "靚x" 賣嗰部,只知係yahoo買嘅,我都係BK睇D JM講,$800,講到都幾好咁,我都心大心細。

作者: applemore    時間: 11-12-20 17:08

handybio唔會係我考慮之列,我在counter試過好似冇咩料到,同埋最重要係..... "豉油貴過雞" ... 淨係買佢的product 可以買窮鳥。。。
作者: applemore    時間: 11-12-20 17:09

我都想知japangals 得唔得!! 而家諗緊日立or japangals
作者: wanwan123    時間: 11-12-20 18:28     標題: 回覆:chowkarman 的帖子

我有la Mente!

作者: vvnpo    時間: 11-12-20 20:19     標題: 回覆:想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

作者: winniecws    時間: 11-12-20 21:59     標題: 回覆:想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

想問用左導入機有乜野效果?

作者: Mossy    時間: 11-12-20 22:32

作者: Candice1128    時間: 11-12-21 07:56     標題: 回覆:想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

我用La Mente

作者: wanwan123    時間: 11-12-21 09:17     標題: 引用:我都係用+la+mente. +

原帖由 vvnpo 於 11-12-20 發表
我都係用 la mente.
你係咪都係用翻la Mente products 做導入?我係。但想發掘下有冇其他alternative!

作者: vvnpo    時間: 11-12-21 09:46     標題: 回覆:wanwan123 的帖子

作者: vliu    時間: 11-12-21 09:57

我想問導出方面,la mente和日立8100,邊部會好些呢?thanks!
作者: chowkarman    時間: 11-12-21 10:52

我想問 la mente 幾錢呢??
作者: wanwan123    時間: 11-12-21 11:05     標題: 引用:唔係呀。導出我用Dr.+Wu+cheap+cheap+化粧

原帖由 vvnpo 於 11-12-21 發表
唔係呀。導出我用Dr. Wu cheap cheap 化粧水,導入用Sothys, Alqvimia咁囉。
導入有咩好介紹?sothys 同alv 我都有興趣噃!可唔可以講咩產品?謝謝!

作者: angel128    時間: 11-12-21 11:05

回覆 applemore 的帖子

你講得好啱呀~豉油貴過雞, 所以我都沒考慮 lu.
作者: wanwan123    時間: 11-12-21 11:10     標題: 引用:我想問+la+mente+幾錢呢??

原帖由 chowkarman 於 11-12-21 發表
我想問 la mente 幾錢呢??
我果時買成set 連產品,要三千幾!
扣埋產品,我估機價二千幾!依家唔知幾錢!效用就,我覺得乾凈了,上粉貼了,塊面firm 或小了,膚色均勻了。但就仍然乾,保濕一般,可能我唔算太勤力!但so far

作者: Pretty2036    時間: 11-12-21 11:13     標題: 引用:回覆+applemore+的帖子 你講得好啱呀~豉油

原帖由 angel128 於 11-12-21 發表
回覆 applemore 的帖子

你講得好啱呀~豉油貴過雞, 所以我都沒考慮 lu.
話雖如此,但靚係靚響自己度,唔係人地度。唔可以咁計既。要靚要青春,當然要付出架啦!

作者: chowkarman    時間: 11-12-21 12:00

回覆 wanwan123 的帖子

聽落好好呀..... 但三千幾~~~~~~ 對我嚟講 over budget~~~ 唉唉...... 咁我諗番 hitachi 同 haba 啦
作者: magiso    時間: 11-12-21 12:07

我都想買,但hitachi 要18xx,japangals 18k 就8xx,差一千呀,考慮中
作者: PHOEBEANN    時間: 11-12-21 13:01

magiso 發表於 11-12-21 12:07
我都想買,但hitachi 要18xx,japangals 18k 就8xx,差一千呀,考慮中
最緊要有效
作者: magiso    時間: 11-12-21 13:09

PHOEBEANN 發表於 11-12-21 13:01
最緊要有效

我都係甘(言念)
但見人用japangals 18k d report都好好吖
所以15 16

作者: PHOEBEANN    時間: 11-12-21 13:18

i bought 導出美容儀hitachi,ok
作者: TaTa83    時間: 11-12-21 13:45

magiso 發表於 11-12-21 12:07

我開頭又係japan gals vs hitachi~ 最後買左hitachi, 始終相信一分錢一分貨~

btw, japan gals 係made in China, hitachi 係made in japan~所以價錢分別咁大~

作者: leekailai    時間: 11-12-21 13:58

作者: chowkarman    時間: 11-12-21 14:11

回覆 TaTa83 的帖子

我又係諗住 hitachi 一分錢一分貨會好 d, 我驚買咗 japangals 唔得又會心思思想買番 hitachi 就仲死!!
作者: chowkarman    時間: 11-12-21 14:13

eeeeeeee, 同埋原來 hitachi 係差電, 但 japangals 係入 4 粒 AA 電喎~~~~  咁可能我會揀 hitachi 喇~~
作者: TaTa83    時間: 11-12-21 14:36

chowkarman 發表於 11-12-21 14:13
eeeeeeee, 同埋原來 hitachi 係差電, 但 japangals 係入 4 粒 AA 電喎~~~~  咁可能我會揀 hitachi 喇~~ :lo ...

係呀,我會覺得叉電會好過用電芯lor, 感覺work d(可能心理作用)
作者: chowkarman    時間: 11-12-21 14:55

回覆 TaTa83 的帖子

係呀, 好似我用電動牙刷咁囉, 電芯嗰 D 唔得, 但差電就好正 HEHE
作者: magiso    時間: 11-12-21 15:01

TaTa83 發表於 11-12-21 14:36
係呀,我會覺得叉電會好過用電芯lor, 感覺work d(可能心理作用)

甘睇黎hitachi好好多wor
但1800我覺得好貴呀
定係買only導出好呢?

作者: TaTa83    時間: 11-12-21 15:51

其實都要睇下你係唔係得3分鐘熱度既人,我其它野係,不過講到扮靚我就好積極~
如果你係無咩恆心既人,可以平平地買部japan gals玩下先,因為comments真係唔錯~
一係就狠心d買hitachi,貴買平用,做幾次靚facial錢都響度,hitachi可以用平products又得,用貴野精華素又得,唔似有d牌子要用返佢指定既products~

作者: vvnpo    時間: 11-12-21 22:41     標題: 引用:Quote:原帖由+vvnpo+於+11-12-21+發表唔係

作者: wanwan123    時間: 11-12-22 22:04     標題: 引用:Quote:原帖由+wanwan123+於+11-12-21+發表

原帖由 vvnpo 於 11-12-21 發表
Toner: alqvimia Rose water, Sothys 我用normalising lotion

另外用sonic時要gel 狀,我用Dr. Wu intensi ...
Tks!

作者: babehoward    時間: 11-12-22 23:11

作者: Greatful    時間: 11-12-23 12:04

我琴晚買左部hitachi, 今晚返去玩~
作者: chowkarman    時間: 11-12-23 12:15

hehe, 我都係琴晚買咗今日攞貨, 今晚一齊試新嘢
作者: a!b@c#    時間: 11-12-23 13:54

請問咩叫紅水呀? (我覺得自己OUT爆,成日係度見到JM們講,我都係唔知咩來的)

同埋HITACHI個型號叫咩呢? 我都想SEARCH下呢部機GEI SPEC 再決定買唔買.

THX
作者: a!b@c#    時間: 11-12-23 14:43

回覆 Greatful 的帖子

pls share
作者: Greatful    時間: 11-12-23 15:45

回覆 a!b@c# 的帖子

係hitachi CM-N8100, 妳search吓, 呢排好多blog講佢~
紅水係Biodxxxx潔膚水~

作者: vikiau1314    時間: 11-12-23 22:53

作者: babehoward    時間: 11-12-23 23:06

作者: chowkarman    時間: 11-12-23 23:51

係呀, hitachi 係可以導出導入架
作者: mrsyau2008    時間: 11-12-25 01:19

HITACHI可以導出導入, 唔好響日本買啦, 香港係貴D, 但係有保養喎, 成18XX 保養好D
作者: serenang    時間: 11-12-25 02:08

我用Nu Skin Galvanic Spa。果時買成set 連產品,要四千幾!
扣埋產品,機價唔洗二千!效用就,我覺得乾凈了,上粉貼了,塊面firm 而且尖小了,膚色均勻了,毛孔同斑都明顯改善。我用咗之後有朋友以為我打咗Botox~~~!做面啲精华大概$70一次,都幾掋!
最正係可以做埋Body減肥,我生完個肚已經細咗两吋!
作者: Pretty2036    時間: 11-12-27 09:23     標題: 回覆:想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

有無人用日立做body?

作者: chowkarman    時間: 11-12-28 14:34

回覆 Pretty2036 的帖子

可以架???  如果日立可以用嚟做 body 就 good good 喇
作者: PHOEBEANN    時間: 11-12-28 14:37

日立只可做面頸
作者: mabelwong78    時間: 12-1-31 17:37

Hitachi
作者: MonMonLam    時間: 12-1-31 18:15

我都買左日立新出 $1,880 (唔記得型號), 不過我唔識用乜野水導出,
乜野導入, hehe, 我用左 moggi 生命水導出 & 導入.... 唔知啱唔啱....
等我今晚試下用紅水導出先.... 見佢話導入唔可以用 gel 狀既精華,
唔知係咪呢?
作者: leanna~    時間: 12-1-31 19:05     標題: 引用:我用Nu+Skin+Galvanic+Spa。果時買成set+連

作者: pauline.c    時間: 12-1-31 20:20     標題: 想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

啱啱係日本買左呢部$800港幣
[attach]98242[/attach]

作者: serenang    時間: 12-2-1 00:01

回覆 leanna~ 的帖子

Really?! I introduced to many friends! They all like it a lot. Are u sure u use the right way? My frd teach me the technique. Maybe u need to ask ur frd to teach u again! It works! don't waste it!
作者: leanna~    時間: 12-2-1 00:10     標題: 引用:回覆+leanna~+的帖子 Really?!+I+introduc

作者: apsm    時間: 12-2-1 11:15     標題: 回覆 回覆:TaTa83的帖子

作者: TaTa83    時間: 12-2-1 11:38

apsm 發表於 12-2-1 11:15
sk 2神仙水....mode 4?

mode 1 : Bioxxx (紅水)/無印導入水
mode 2 : 白潤toner/無印導入水
mode 3 : skII神仙水

作者: MonMonLam    時間: 12-2-1 11:47

TaTa83 發表於 12-2-1 11:38
mode 1 : Bioxxx (紅水)/無印導入水
mode 2 : 白潤toner/無印導入水
mode 3 : skII神仙水
唔明呀.... 係咪係無印買既導入水? 甘 mode 用乜精華呢? 係咪要水狀呢?

作者: apsm    時間: 12-2-1 11:49     標題: 回覆 回覆:TaTa83的帖子

作者: TaTa83    時間: 12-2-1 12:47

MonMonLam 發表於 12-2-1 11:47
唔明呀.... 係咪係無印買既導入水? 甘 mode 用乜精華呢? 係咪要水狀呢?

係,無印有支toner上面有中文寫"導入水",粉紅色,我試過用佢做導出皮膚無咁乾,我用紅水做完mode 1好乾.....

作者: TaTa83    時間: 12-2-1 12:48

apsm 發表於 12-2-1 11:49
how about mode 4?

mode 4我用精華素,上次做facial果陣美容師俾左包sample我試,我試左兩次(每星期一次),幾好,諗緊買唔買,但又心多多想試其它牌子,仲做緊research...之前試過用bb mask + mode 4,效果麻麻地....

作者: sindyhkhk    時間: 12-2-1 13:01

La Mente大家用咩導入呢?

作者: vliu    時間: 12-2-1 13:07

sindyhkhk 發表於 12-2-1 13:01
La Mente大家用咩導入呢?

我用handybio的暗瘡精華和haba的lifting serum作導入。
作者: MonMonLam    時間: 12-2-1 15:16

TaTa83 發表於 12-2-1 12:47
係,無印有支toner上面有中文寫"導入水",粉紅色,我試過用佢做導出皮膚無咁乾,我用紅水做完mode 1好乾.. ...
甘其實說明書話 toner 用於 mode 1-3, 係咪可以用晒同一隻爽膚水就得啦.... 只係 mode 4 用精華素?

作者: TaTa83    時間: 12-2-1 15:46

MonMonLam 發表於 12-2-1 15:16
甘其實說明書話 toner 用於 mode 1-3, 係咪可以用晒同一隻爽膚水就得啦.... 只係 mode 4 用精華素?
...

其實係可以ga,我d朋友都係用同一個牌子ge toner做mode 1-3, 不過我自己就覺得用紅水ge導出效果係最睇得到~
而我又我覺得mode 2要用好多toner至碌到,所以mode 2我用普通d, mode 3就用神仙水~

作者: MonMonLam    時間: 12-2-1 15:49

TaTa83 發表於 12-2-1 15:46
其實係可以ga,我d朋友都係用同一個牌子ge toner做mode 1-3, 不過我自己就覺得用紅水ge導出效果係最睇得到 ...
甘你點樣一邊淥, 一邊加 toner? 用手拍上塊臉....

作者: TaTa83    時間: 12-2-1 16:04

MonMonLam 發表於 12-2-1 15:49
甘你點樣一邊淥, 一邊加 toner? 用手拍上塊臉....

我響無印買左個噴噴噴上面,一唔夠就噴,未買噴噴前用手滴到手又係面又係,又要放低部機倒toner, 好輪盡.....

溫馨提示,唔好貪平去卓記sasa果d買噴噴,成支箭咁射出黎唔夠散,無印d噴噴好d,似噴霧咁散開~

作者: irenefrankieho    時間: 12-2-1 16:18

睇完你地SHARE又做過RESEARCH最後我都加入戰團訂左部HITACHI,分享一下我見喺丫烏訂平D,各位有興趣買既話可以去SEARCH下~

好期待個效果呀~
作者: MonMonLam    時間: 12-2-1 16:22

TaTa83 發表於 12-2-1 16:04
我響無印買左個噴噴噴上面,一唔夠就噴,未買噴噴前用手滴到手又係面又係,又要放低部機倒toner, 好輪盡.. ...
係呀, 真係唔該晒.... 我就係唔想噴到飛晒出泥呀.... 貴 d 唔緊要.... 等我去睇下先.... tks.

作者: apsm    時間: 12-2-1 23:08

作者: TaTa83    時間: 12-2-2 10:46

apsm 發表於 12-2-1 23:08
咁多人講紅水??

我係油性皮膚

紅水本身係for敏感性皮膚落妝用,我係混合性皮膚,用紅水導出後有d乾,我老公係油性+暗瘡皮膚,佢用紅水導出話好好,d黑頭好易吱出,如果你係油性皮膚,我覺得可以一試~

藍水綠水係咪toner黎?

作者: apsm    時間: 12-2-2 17:45     標題: 回覆 回覆:TaTa83的帖子

作者: mrsyau2008    時間: 12-2-3 01:39

丫烏 係咪水貨? 有冇保養?
作者: oneonetwothree    時間: 12-2-7 02:52

買HABA 好好用
作者: JayJayMum    時間: 12-2-7 17:15     標題: 引用:買左Hitachi+CMN8100BF,超正~我用紅水導出

原帖由 TaTa83 於 11-12-20 發表
買左Hitachi CMN8100BF,超正~

我用紅水導出,用Aquamoist化妝水導入,效果好好,我想再好d,試 ...
我都買左Hitachi呀!但係點解我導出(cleansing mode)用完又唔覺塊棉花好dirty?

作者: TaTa83    時間: 12-2-7 20:53     標題: 引用:Quote:原帖由+TaTa83+於+11-12-20+發表買左

原帖由 JayJayMum 於 12-02-07 發表
我都買左Hitachi呀!但係點解我導出(cleansing mode)用完又唔覺塊棉花好dirty?

...
你有無用紅水加無印棉花(有壓紋果款)?係最perfect 架!

作者: JayJayMum    時間: 12-2-7 21:36     標題: 引用:Quote:原帖由+JayJayMum+於+12-02-07+發表

原帖由 TaTa83 於 12-02-07 發表
你有無用紅水加無印棉花(有壓紋果款)?係最perfect 架!
紅水係mud野?

作者: TaTa83    時間: 12-2-8 09:05

JayJayMum 發表於 12-2-7 21:36
紅水係mud野?
Bioderma 落妝水

作者: JayJayMum    時間: 12-2-8 17:42     標題: 引用:Quote:原帖由+JayJayMum+於+12-02-07+發表

仲有棉花都有影響的嗎?我自己用法:

Mode 1: Lavera toner
Mode2: skip 因覺得要用甘多toner好油呀塊面
Mode 3: aquamoist collagen toner
Mode 4: 精華液/paper mask後導入

我現在韓國剛買了Innisfree的清潔toner 作mode 1, 希望有效果

作者: apsm    時間: 12-2-8 18:19

作者: lenny1130    時間: 12-2-8 19:12     標題: 回覆:想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

我剛托朋友喺日本買咗日立部機返黎!新手入門!想問mode 4係咪就咁搽精華素上面直接推就得!但呢個function又唔係for導入,所以唔係好明呀!有無朋友仔答到我呀!

作者: TaTa83    時間: 12-2-8 20:20     標題: 引用:Quote:原帖由+TaTa83+於+12-02-07+發表你有

原帖由 JayJayMum 於 12-02-08 發表
仲有棉花都有影響的嗎?我自己用法:

Mode 1: Lavera toner
絶對有影響,我用過們萬寧,麗的同無印,無印係最好效果架!

作者: TaTa83    時間: 12-2-8 20:23     標題: 引用:我剛托朋友喺日本買咗日立部機返黎!新手入

原帖由 lenny1130 於 12-02-08 發表
我剛托朋友喺日本買咗日立部機返黎!新手入門!想問mode 4係咪就咁搽精華素上面直接推就得!但呢個function ...
mode 4係for導入架,你個方法無用錯!

作者: LOKLOK1407    時間: 12-2-9 00:56     標題: 想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

請問rf機同導出導入機有乜分別呢?

作者: boise    時間: 12-2-9 10:21     標題: 引用:Quote:原帖由+JayJayMum+於+12-02-07+發表

可不可以影隻棉花比我睇下?

我在百老X訂了部機,但仲未有貨。

作者: apsm    時間: 12-2-9 11:56

作者: boise    時間: 12-2-9 12:06     標題: 引用:Quote:原帖由+JayJayMum+於+12-02-07+發表

我在無印不見有壓花的棉花!

作者: TaTa83    時間: 12-2-9 12:09

boise 發表於 12-2-9 10:21
可不可以影隻棉花比我睇下?

我在百老X訂了部機,但仲未有貨。
好丫,我今晚影完post上黎~

作者: TaTa83    時間: 12-2-9 13:33

apsm 發表於 12-2-9 11:56
我導出step 1 都係5唔覺塊棉花好dirty
我用O左MANNING牌

我記得係$15,唔記得有百幾塊,萬寧都ok,好過麗的,我用麗的會穿.....step 2我會用將d toner裝落噴噴度,一碌唔到就噴上左補給~
我自己唔係成日用step 2,我都覺得做完step 2好立,我通常用step 1+3~
紅水我響卓悅買, $108/枝,係就係效果好好,不過做完有d乾,我依家用Keilth's toner 做step 1,
神仙水/無印導入水toner 做step 3, Dr.Wu 精華素做step 4, so far真係覺得暗粒少左~

作者: apsm    時間: 12-2-9 14:09

作者: TaTa83    時間: 12-2-9 15:10

apsm 發表於 12-2-9 14:09
TaTa83 發表於 12-2-9 13:33
我記得係$15,唔記得有百幾塊,萬寧都ok,好過麗的,我用麗的會穿.....st ...

step 4,.....一星期 一次??
--> Yes.

DR WU 精華幾多$$ ?

--> 原價$230定$240/枝,我上星期見discount左$19x

MANNING 有SELL ???
-->Yes.

STEP 1-3 CAN DO DAILY ??
-->Yes.

作者: vliu    時間: 12-2-9 16:20

apsm 發表於 12-2-9 11:56
我導出step 1 都係5唔覺塊棉花好dirty
我用O左MANNING牌
好立係因為支haba lift -up serum,雖然佢可以導入,但佢成分內的vit.c是帶油性的,所以會有‘立’的感覺。

歡迎光臨 親子王國 (http://alpha.baby-kingdom.com/) Powered by Discuz! X1.5