0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,請分享。

[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

大宅

BK Milk勳章

YauYauMame 發表於 12-3-5 04:42
如題,請分享。

咁多
正常飲 60-80 ml
小心食滯

大宅

飲得好勁

男爵府

回覆 回覆:YauYauMame的帖子

嘩~太多喇

子爵府

我個仔2星期要飲90~100ml,我已經覺得多,你果個有d過份

男爵府

BB 半個月飲140ml 正常嗎?

你個嗰係咪巨B,咁勁既,我個囡仲有2日就滿月都係飲最多120ml,因為我囡5kg×150ml=700ml,係佢正確一日要飲嘅分量

大宅

引用:如題,請分享。 +

原帖由 YauYauMame 於 12-03-05 發表
如題,請分享。
飲完之後會唔會嘔?

別墅

其實我BB 宜家半個月, 但之前好似成日唔夠飲, 到宜家我試到佢飲140ml 就夠飽可以乖乖瞓, 但, 呢兩日佢一夠鐘就係咁喊, 一開奶俾佢食時就狂啜, 食得好急好急. 之前我等佢飲到40ml 時就stop 佢, 停一停同掃下風, 點知一停佢就癲, 又喊食食手指又食紗巾, 之後俾佢食, 佢又嘔, 嘔到成衫成床都係, 我好煩惱
[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

男爵府

回覆:BB 半個月飲140ml 正常嗎?

出世幾重?如大碼b 可以接受。中碼b就太多了。唔想佢食太多餐同餐可飲小量水

別墅

咁多?!

大宅

嘩!不過食得是福嘛~~

大宅

我bb一個月多几日,兩星期大左右可以一次食到110ml. 但而家要分兩次先食得哂,相隔個几鐘。
唔知係唔係我由泵奶出黎到而家埋身食有關?大家會唔會覺我bb食奶有問題?我有點擔心!

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

複式洋房

我b女就一個月(仲有一星期), 近日都要食120ml喇!!...不過佢都算巨B泥, 出世足8磅, 唔知係咪呢個原因搞到好大食...

大宅

我個b出世五磅,今日35曰人仔,已經追到9.7磅,之前3個鐘食120ml,食完兩個鍾就開始扭飲奶,但唔敢加比佢,因為見佢食完個半鐘都可以嘔奶,怕他消化不到。今日返健康院問護士,佢話唔怕,叫我照加比佢,今日開始我3.5個鐘比150ml佢,一口氣飲晒之後仲喊扭食!!都唔知應唔應該再加比佢!

別墅

我BB 出世係6.6 磅, 宜家都係半個月人仔, 因為我見d人成日話我比多佢飲, 我99又話bb 食得太多, 於是我今日聽下佢意見減少半根奶粉, 點知bb 成日都唔肯瞓, 佢之前係一食飽飽就瞓... 而且bb 仲要好似唔夠食, 因為減後我開4根奶粉130 ml, 佢食到差唔多一滴都無!!! 於是我唔理得咁多, 今晚又開返四根半, 最多開淡小小, 150ml, (之前140ml), 點知佢又係飲到一滴都無咁滯, 我都無法子....喇..
因為佢真係好似唔夠食囉...
我想問你150ml 係咪開5根奶粉?

男爵府

引用:我BB+出世係6.6+磅,+宜家都係半個月人仔,+

原帖由 YauYauMame 於 12-03-07 發表
我BB 出世係6.6 磅, 宜家都係半個月人仔, 因為我見d人成日話我比多佢飲, 我99又話bb 食得太多, 於是我今日 ...
係呀,150ml 5根奶!我bb出世都係6.6,又係成日唔夠食咁,1個月已食120ml,仲要3 個hours扭一次!到5星期去健康院已11磅,姑娘話重得太快!於是我真係唔敢加俾佢,仲減佢餐數!宜家差不多7 week 4小時一餐,每餐120ml!佢有時都呱呱叫,但係我忍心唔加俾佢,佢好多時喊喊下自己訓左!有時仲唔喊tim!你bb重得點,如果佢正常增長你由佢食la!

別墅

回覆 YauYauMame 的帖子

我b都係半個月, 出世6.6磅, 飲90ml, 一日8餐, 其中3餐係人奶, 而家7.7磅左右

大宅

食得甘多噶,好多bb兩個月大先食150ml-170ml

大宅

陪月勳章 畀面勳章

我bb max 飲90ml....而家主力都係俾75ml咋︷

大宅

回覆:YauYauMame 的帖子

係咪BB一出世妳就俾好多佢食,食大咗個胃呀?小心營養過盛第時過肥喎,尤其食奶粉,食得過多真係無益架。

首頁

尾頁

跳至