2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我由上星期初開始到而家日日都出風癱,d風癱多數集中喺隻腳度,我死忍唔R大概半個鐘就會退晒,不過日日都係咁好難頂,最終睇咗中醫,暫時食咗兩劑藥~不過情況冇乜好轉~~請問有冇媽媽好似我咁?有冇辦法解決?

別墅

回覆 回覆:daisyluk421的帖子

你有飲奶嘛?我有段時間都係咁。之後唔飲奶就無事。

複式洋房

回覆:上星期7w開始到而家日日都出風癱,可以點?

我日日都有飲奶~~等我試下呢兩日唔飲睇下會唔會好少少~

洋房

引用:我由上星期初開始到而家日日都出風癱,d風

原帖由 daisyluk421 於 12-04-15 發表
我由上星期初開始到而家日日都出風癱,d風癱多數集中喺隻腳度,我死忍唔R大概半個鐘就會退晒,不過日日都係 ...
咁慘? 果時我舵上胎都係咁。情況同你一樣。 不過係三十四同以上先出現。。一直r 到40周生左出黎先無事。

醫生果時話我可能係d 荷爾蒙影響到皮膚敏感。
我會建議你小心飲食, 介食牛肉, 因為我上一胎最後生左個BB 出黎有嚴重濕疹。日r 夜r.. 睇見佢都好辛苦。

別墅

回覆 回覆:daisyluk421的帖子

希望你有好轉啦。如果唔係就去睇醫生。或者睇中醫。

別墅

回覆 daisyluk421 的帖子

我都係呀, 出左差不多一個月了,7w出到11w~ 身, 腳, 手都有, 不過訓一晚自己會退左, 第二日又出...最終頂唔順, 睇左皮膚專科, 尼幾天都無再出了~

複式洋房

katlun 發表於 12-4-27 18:23
回覆 daisyluk421 的帖子

我都係呀, 出左差不多一個月了,7w出到11w~ 身, 腳, 手都有, 不過訓一晚自己會退 ...
我都係7w+ 開始身, 腳, 手都有,中醫話我發濕疹 ! 冬天食得多懆熱野,現在發出來 ,要戒口好清,但做吾到仲好痕 =.=

別墅

回覆 KCC2012 的帖子

我睇中醫唔work, 仲扯哂出黎, 上哂面....依家睇皮膚專科算係抑制左, 但都係戒口呀要, 我仲要超鐘意食酸辣野....不過皮膚醫生話咁早期出濕疹唔關個胎事, 妊娠疹係到懷孕中後期先出喎...我依家好擔心到時又出過...><

複式洋房

katlun 發表於 12-4-30 15:42
回覆 KCC2012 的帖子

我睇中醫唔work, 仲扯哂出黎, 上哂面....依家睇皮膚專科算係抑制左, 但都係戒口呀要, ...
我信中醫,想根治好,吾係只是去除無痕算數 !我冬天食左好食辣野,自己知自巳事,希望發曬出來,吾好係身體入面怕影響埋bb!

首頁

尾頁

跳至