樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

公爵府

引用:Want to buy property in Hunghom for bett

原帖由 BABA124 於 12-06-26 發表
Want to buy property in Hunghom for better school net for the child, the price per square foot is si ...
Whampoa 可能我由細住到大,地點方便D,management fee 都平D!
但好多積都係鑽石廳!爸爸是一手owner 物業二十多年升了十倍!
揾大單位,十期有四房單位,十分理想!

伯爵府

其實呎價已經反映左啦﹗有咩理由幾年新樓個呎價會同廿幾年樓一樣呢?

就算呎價一樣,用番實用率計,都係黃埔花園平D﹗海濱南岸D 衣、食、住都要過黃埔,遲D 地鐵出口又冇海濱南岸份,你自己諗諗啦

申報利益,我兩個屋苑都住過

大宅

thanks ar..but is whampoa garden more noisy or more crowded? seems like whampoa is more convenient, but hunghom station is the transfer station for shatin central line and west rail line, will harbour place price increase more in the future?

禁止訪問

回覆 回覆:BABA124的帖子

禁止訪問

回覆 回覆:BABA124的帖子

子爵府

黃埔, 抵住, 將會更方便, 將會更好收租。 但舊, 到通車可以過海時己樓到中年。

黃埔亦因為己旺到尤如市集, 冶安隱患也有, 不能用普通大型住宅區心理輕視保安。

南岸間隔上受限, 而且位置唔上唔落, 硬件上同黃埔比冇太大優勢。

但長遠D睇南岸可能比較住得安心, 只為有保安, 為了將來可能成為近似沙田那麼多遊客的交通樞紐的保安。

男爵府

回覆:海濱南岸vs黃埔, 邊個好d?

我選黃埔,方便,最方便系過海去北角

男爵府

回覆:jessiechengkw 的帖子

好 like Whampoa 的高實用率,八百幾尺有四間房!

**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

大宅

回覆:海濱南岸vs黃埔, 邊個好d?

黃埔好

伯爵府

3房... 最細682呎有3房1廁,690呎有3房2廁添呀﹗

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我like 黃埔

大宅

多謝大家意見,我都相信黃埔比較保值,唔知大家党得海逸如何?

公爵府

whampoa better location

of course - different people have different preferences la

大宅

i choose whampoa as well...

大宅

Whampoa

琥珀宮

引用:多謝大家意見,我都相信黃埔比較保值,唔知

原帖由 BABA124 於 12-06-29 發表
多謝大家意見,我都相信黃埔比較保值,唔知大家党得海逸如何?
海逸貴過黃埔都幾多!交通唔方便,將來地鐵又無份!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+BABA124+於+12-06-26+發表Wan

原帖由 Joball 於 12-06-26 發表
Whampoa 可能我由細住到大,地點方便D,management fee 都平D!
但好多積都係鑽石廳!爸爸是一手owner 物業二十 ...
黃埔所有期數8xx呎全部都係4房,而家真係搵唔到其他地方below1000呎可以有4房。住開既真係好難搬!七期有方廳。

禁止訪問

BABA124 的帖子

首頁

尾頁

跳至