婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁似我o既~

複式洋房

話要反外家 咪吾洗見足3日 or一早約曬Fr去

原帖由 bongbongpatty 於 12-07-02 發表
話要反外家
咪吾洗見足3日
or一早約曬Fr去街
唉......我99連返外家食飯都跟埋黎.....
放假就一日24小時一齊, 又時寧願返工唔使對住佢, 但又唔可以無時間陪對寶貝仔女.......

唉......人都癡線......

複式洋房

話要反外家 咪吾洗見足3日 or一早約曬Fr去

原帖由 bongbongpatty 於 12-07-02 發表
話要反外家
咪吾洗見足3日
or一早約曬Fr去街
唉......我99連返外家食飯都跟埋黎.....
放假就一日24小時一齊, 又時寧願返工唔使對住佢, 但又唔可以無時間陪對寶貝仔女.......

唉......人都癡線......

水晶宮

BK Milk勳章

引用:我個仔12jun出世,我地吾係同99住,但都係

原帖由 rachel_cwh 於 12-07-04 發表
我個仔12jun出世,我地吾係同99住,但都係住沙田區,日日佢都上黎話要見個孫,夜一夜都吾走,管我食咩做咩 ...
如果係咁我會叫埋我亞媽黎
大家閙夜

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

我同99同區, 一放假就叫我上去食飯, 有一次....
62: xx(我), 上唔上黎食飯?
我: 唔上了
62即刻好惡噤則問我: 做乜唔上黎食
(嚇到我呆一呆)我 : 有野做, 唔去了
62: 有咩做呀!!!
我: 我有野做啦, 難得假期, 我要清下屋企d野

伯爵府

我要有私人空間架,所以男家嗰邊d做節吖、
聚會吖我唔得閒或者唔想就唔去架啦.
不過要應酬嘅唔係6299,而係老公嗰兩個寡
佬阿哥.佢地個個星期日都約老公飲茶,我同
個囡就就寧願喺屋企發霉都唔去,我老公次次
出門口都口苦面苦.

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我每個星期得星期六係family day, 我99試過連續兩個星期六, 或者星期五六都要返去, 我老公講咁樣我唔得囉, 連續...... 我老公之後都主動推緊d 99約會

洋房

我都係呀....又係同99住..真係好慘呀......想有d私人空間都冇............成日要我跟佢個方法做人..亞b一喊要飲奶, 就話我做咩唔沖定奶呀....

買書仔比bb玩..又話我d書..讀音準唔準嫁, 教壞BB...

比BB用多用被, 又話我唔好用被..用另一張厚被..好啦..轉厚被, 佢又鬧我..做咩用厚被呀..想熱死BB, 好心就用多用被啦...

去邊又要話佢知....同BB著咩衫短衫又比佢話..長衫又比佢話......

好地地一件衫....背部有個蝴蝶結..我99竟然剪走左個蝴蝶結, 整到件衫有個(洞)...(因怕BB瞓時頂到佢背)....

有幾件衫唔比我同BB著, 因為話唔係棉...

買奶樽, 我要買膠, 佢係都要我買玻璃, 都唔係問題....有幾次佢洗到D玻璃奶樽爛晒, D奶樽痴住玻璃碎, 佢竟然話我, 一早應該買膠啦...

係每日一少話, 3日一大話.....我就來痴線啦..............(佢真係好難頂呀).........

我真係嬲到死呀..............................

首頁

尾頁

跳至