自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

christf2 發表於 12-7-17 10:34
你先搞清楚誠信、疏忽、違規之分別先學人出來評論啦!有僭建、有疏忽及有違規不一定有誠信問題,請指出其他 ...

何先生2004年一直每年有向公司註冊處做annual return, 但依家就話自己唔記得左自己原來仲係該公司董事, 呢個係誠信? 疏忽定係違規, 睇來3樣都係wor.....搞唔清楚個人唔係我, 係你wor. 依家d人米就係好似你咁囉....歪理滿天就當真理.

禁止訪問

伯爵府

christf2 發表於 12-7-17 10:45
你鐘意可在媽媽交流會傾到夠囉。在「自己廣場」,有人開post,有人回應,有乜問題啊?BK幾時話只准媽媽交流 ...

免你周圍搵, post埋比你睇, 呢d又唔關誠信事嗎?? 你都係選擇性針對咋麻, 同依家大意份既嘈嘈閉議員都係同出一轍.
你所謂既就係依家佢地呢班嘈嘈閉議員0個套style囉.....嚴人x己呀....!!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5286796&extra=page%3D1

公爵府

好媽媽勳章

christf2 發表於 12-7-17 10:34
你先搞清楚誠信、疏忽、違規之分別先學人出來評論啦!有僭建、有疏忽及有違規不一定有誠信問題,請指出其他 ...

我淨係知道, 常言道"其身不正, 何以正人", 仲有"一時唔偷雞就做保長", 自己都身有屎, 仲走去話人, 唔係唔得, 不過比人感覺係唔知醜囉

人哋比人揭發幾十年前扼過房津都請辭啦, 佢哋比人揭完又揭都仲係度嘈之巴閉, 佢哋道歉就個個都要接受, 人哋道歉就話人無誠意, 真係乜都佢講晒

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

唔需要那麼興. 每個人立場唔同.

但我覺CY 這次做法有好有唔好.

長者 多了$, 我覺得好.

居屋5000名免補地價唔好. 因為唔足夠居屋給我們買.

自然樓價會升.

其他唔說

伯爵府

christf2 發表於 12-7-17 10:53
如果佢踼走晒啲言論自由,又推行洗腦教育又如何?
我的意見是對犴狠加倍小心提防,不要讓他亂黎,讓他知道 ...
你字裡行間已經認定左人家既角色係奸角, 何來持平公証, 亂黎??....依家就係個個其身不正既人都打正旗號要監察人地, 但自己就為所慾為囉. 香港人肯定唔係哈巴狗, 唔係應聲虫啦....你睇玩流會玩過幾多次, 實際幫到香港人又有做過d咩出樣呀. 人家米上台已反反反, 今本用心係反哂成個香港去.

伯爵府

christf2 發表於 12-7-17 10:55
請問他漏了申報,當中得到甚麼利益?
我都說過,即使是賊,也可以指証另一個賊,你明白嗎!

你望哂成個post未,唔係要我講埋撮要point out埋比你丫麻.

其身不正, 何以正人...呢句你又明唔明?

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:公布70億惠民措施 梁振英急民所急

一D都唔關我事。我只係想知洗腦科係咪會叫停!

There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

禁止訪問

伯爵府

Carcinoma~ 發表於 12-7-17 10:59
其實流會既責任係建制派多過泛民派
唔理佢咩派物派, 總之幫到我地香港人又唔係刻意搞事起風浪既就係我支持0個派. 不然就係反派. 泛民搞事, 建制又怕咩獲, 結果一次又一次既流會. 呢度唔見左幾多錢.

水晶宮

係咪反cy果d係打手???某d??
我只係普通c9一個,我覺得班政棍好煩,日嘈夜嘈,無日安寧,人地做又罵,唔做又罵!!!想點???佢地好變態囉!!!!!

伯爵府

christf2 發表於 12-7-17 11:01
再講多次,佢漏報,當中得到甚麼利益?
此外,你可以鬧何生,但就不能因何生而輕輕放過CY,明白嗎!
...

paste埋出來比你睇啦, 真係唔聽話, 叫你自己去睇係要問, 又不停問人明唔明, 其實係唔係你唔明.

相關的公司Fountain Success Limited,由何俊仁及其弟婦潘昭苑,在1988年成立,兩人任董事,並各擁一半股份。該公司擁有一位於黃泥涌比華利山物業,當年以約350萬購入,目前估升值至逾2,500萬元。
何俊仁在上屆,即2004至08年任期,在立法會的申報表,申報自己沒有出任受薪董事職位,亦沒在香港或其他地方擁有土地或物業,但就有申報,自己擁有上述公司的股份,並申報該公司持有一香港地產物業。

呢d係唔係利益, 呢d係唔係漏報, 呢d係唔係違規, 呢d係唔係誠信問題, 呢d係唔係嚴人x己, 呢d係唔係其身不正!!

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:公布70億惠民措施 梁振英急民所急

做乜一定要攪到香港亂七八糟 世界末日禁呢? 而家的小巿民已經好似求生不得 求病不起 求死不能 任人魚肉 瘋狂加租住刀冇得住禁制 可以放過我地嗎 彼條生路行下可以嗎? 彼個正常人 彼的時間佢 救救香港 救救我們卑微既平民百姓 可以嗎?

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

首頁

尾頁

跳至