親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

復活節你地有無外遊呢 ?分享下 ?

我就去了桂林,楊朔 ,龍脊梯田,

三地風景都好靚,值得去, 尤其梯田,秋天去會仲靚好多!

我跟團,團住宿ok啦,食都可以!導遊同領隊都做得好好。

你地有人去北京嗎 ?係未好大風沙呢 ?

Msma

大宅

Re: 復活節你地有無外遊呢 ?分享下 ?

我和爸媽遊了東京. 豈料很遠的台場那段唯一的鐵路竟然大故障(我們去是坐船的, 返是沒有船的), 他們又沒有安排SHUTTLE BUS. 上了一班巴士, 後來才知道是最後一班(大約9:00PM). 差點要"打的" (日本的士好貴). 真係好好彩.

我去過北京, 快要再去. 可是, 全是出差, 不是旅遊.
津小生及非牟利幼稚園園生的窮媽媽! ;)

大宅

你真險了,你帶老人家+小朋友 自由行好大勇氣亞 !

你真叻啦,我好怕煩又驚佢地辛苦,無計啦 ,做鴨仔安全d嗎 ! :lol:
Msma

大宅

我唔叻呀, 佢地叻D. 佢地精神過我, 我要為佢地鼓掌.

我好認同你呀, 辛苦我覺得唔緊要, 煩就.... 不過, 今次佢地好開心, 佢地開心, 我就開心喇.

男爵府

我近近地去左惠州,南堒山溫泉,東莞三天團, 酒店靚, 食都ok; 最正是小行程, 10點幾先出發, 6點就返酒店, 返大陸未試過咁他條.

男爵府

nicolemummy 寫道:
我和爸媽遊了東京. 豈料很遠的台場那段唯一的鐵路竟然大故障

我地都係,去都車站先知停開,真係有些失望! 不過我地轉搭JR去大江戶浸溫泉,老人家小朋友著住日式浴衣都好開心!
平日唔覺,今次同2老(老爺奶奶)去旅行先發覺佢地真係老了好多,真係要趁佢地仲行得走得多些同佢地出去行下!

男爵府

KristyMum:

請問跟邊間啊?how much?
KristyMum 寫道:
我近近地去左惠州,南堒山溫泉,東莞三天團, 酒店靚, 食都ok; 最正是小行程, 10點幾先出發, 6點就返酒店, 返大陸未試過咁他條.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

Msma,

請問跟邊間啊?how much?THANKS
行到水窮處 坐看雲起時

大宅

Ms ChanChan,

原來有JR站嗎? 是否那個叫TELEVISION PORT的地方? 我地在大江戶溫泉物語度CHECKOUT個陣, 因為無那火車, 有架SHUTTLE BUS去呢個地方, 但我D旅遊書仔無呢個站既資料, 所以唔敢上, 跟左D人去搭巴士...

是的, 爸媽都老了很多, 要多帶他們去出去行下.

男爵府

跟中旅, 假日要一千鬆d. 平日就7百幾.

hk_woman68 寫道:
KristyMum:

請問跟邊間啊?how much?[quote]
KristyMum 寫道:
[/quote]

男爵府

nicolemummy 寫道:

是的, 爸媽都老了很多, 要多帶他們去出去行下.

我都好想同佢地去,老豆成日怕自己唔舒服,點都唔去,老媽想去,但見老豆唔去自己無癮,真係激死

洋房

我帶仔仔去咗張家界玩了五天 ,頭兩日天氣好好 ,怎知後來冷鋒來到 ,上山看的不是山而是霧海一片 ,好難忘 .小朋友坐登山吊車的興奮和我的畏高成一笑話 .總的今次旅行幾好啦 .

大宅

我係跟 x瀛去的 ! 幾好,

價錢 大人 30xx
小童 25xx
Msma

大宅

我放復活節假同老公囝囝去了東京玩左4天, 好好玩呀....差點兒破產lu.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

男爵府

KristyMum :

見到你講到咁正,我下次又跟中旅試下先……

今次Easter跟
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

I went to bangkok for 5 days together with my mom and children. It's ok for them because the travel schedule is not too rush ( package tour ). My mom and children can stay in the hotel to have rest sometimes in the afternoon and my hubby and I can go to have spa and massage :-P
My mom enjoy the safari world very much and said it's the first time for her to stay so close with the wild animals !!

大宅

我地一家三口去左東京四日,好好玩。除了有晚係Disney比較凍之外天氣都不錯。櫻花不見得太多。每次去日本都覺得唔夠時間買野同食野。

伯爵府

好媽媽勳章

MSMA

我去咗北京呀, 第4日真係比交大風沙, 遊故宮時好有大漠風味

你去桂林團費都要$32XX, 我去北京都係$2,600(實收)咋, 唔怪得咁多購物項目喇

子爵府

我地去佐台北四天遊, 行程ok, 台灣實在太多野食喇, 好奇怪咼, 平時我吾係太受得熱氣食物, 係台北吾係煎, 就係炸, 再吾係就係烤, 食食埋埋再飲埋佢架苦瓜汁, 冇熱氣咼. 最驚嚇就係感受到台東的地震

大宅

kittymama

咁。。你有無大破慳囊呢?

今次你住邊間酒店亞?食好唔好呢 ?

我32xx都真係唔平,但其實都ok因都包坐船遊境點,浸溫泉,同包睇劉三姐,都覺值得! 原來好桂林多公園入去see下都收 4-60人民幣架,當地人來講,真係唔平 !
KITTYMAMA 寫道:
MSMA

我去咗北京呀, 第4日真係比交大風沙, 遊故宮時好有大漠風味

你去桂林團費都要$32XX, 我去北京都係$2,600(實收)咋, 唔怪得咁多購物項目喇
Msma

首頁

尾頁

跳至