夫婦情感

跳至

首頁
12345...17

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆:未來老爺奶奶好過份!!我好嬲!!

因為有左bb...唔怕你唔嫁.....

kawai120  sad  發表於 12-10-21 16:29

男爵府

Btw...乜禮金唔係要回返d比男家架咩

大宅

男爵府

既然你講到嫁人要貼錢,就不要嫁了,現在都計較了,以後的日子更難了。。。
女人要自重自愛,但現實告訴我們,自愛的女人無人愛,只有好好的愛自己 。女人不壞男人不愛。

禁止訪問

引用:Btw...乜禮金唔係要回返d比男家架咩

禁止訪問

引用:既然你講到嫁人要貼錢,就不要嫁了,現在都

男爵府

引用:Quote:原帖由+hello_kristy+於+12-10-17+發

原帖由 凱雪 於 12-10-17 發表
我係已經生左,個囡半歲,但我唔係偉大媽媽,唔會因為話為左個囡令自己咁委屈!!我個人覺得就算我拖住個囡都 ...
女家唔係要回禮架咩?!當時我父母回左一半比男家....

w3407  回的是過大禮的東西  發表於 12-10-18 12:33
cissie    發表於 12-10-17 23:37

男爵府

其實吵這些沒意思的,就看你C6怎麼對你吧,結婚是你們兩個人以後的幸福,如果你媽不肯,你們兩夫妻就儲錢給你媽啊。。或你自己偷偷地給那筆錢你媽,或叫你媽放棄不要那錢了。再加上,你現在是結婚啊?又不是買女?唉。。就當年,我所有的金器被C6都輸光了,現在一無所有

purple_onion  sad sad  發表於 12-10-21 15:25
女人要自重自愛,但現實告訴我們,自愛的女人無人愛,只有好好的愛自己 。女人不壞男人不愛。

男爵府

引用:Quote:原帖由+hello_kristy+於+12-10-17+發

我係已經生左,個囡半歲,但我唔係偉大媽媽,唔會因為話為左個囡令自己咁委屈!!我個人覺得就算我拖住個囡都 ...
既然咁唔好嫁啦......真的,結婚係開心事,而且是花錢既開心事,為左三几万咁有乜謂...

Jackiecheng2012    發表於 12-10-18 16:09
luck_tang    發表於 12-10-18 11:16

伯爵府

佢地即係唔想比咁多禮金者。男家親戚人情你可以比返佢地,但你朋友封既人情都要你拎返出黎,同要你溶返d金器就太過份又唔合理,呢個一定要企硬唔得。咁樣佢地即係冇比足禮金你父母啦,攞明洽你

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

請問擺酒錢 & 禮金係你未來老公比定 62 99 比?你同未來老公有冇儲錢?如果所有嘢都係 62 99 比就唔好計較咁多,可能佢地都冇咩錢呢?

wlhbee  agree  發表於 12-10-26 12:40
Jackiecheng2012    發表於 12-10-18 16:10
kktsoi  x3  發表於 12-10-18 10:01
banbanmm  x2  發表於 12-10-17 23:12
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

你都幾好笑!而家賣女呀!你老公有本事比幾多女家都可以!但唔覺得關你老爺奶奶咩事!仲要講到自己唔怕無人要!咁就唔好結婚好了!一定離婚!你自己同老公攪大個肚女都歲幾!仲當自己好巴閉!仲要老人家比禮金!你估你老爺奶奶係李家誠!唔好意思!我真係睇你講既攪到我

大宅

囡生咗,但未註冊?同媽咪講禮金餘下果半妳C6分期畀可以嗎?或者要求妳媽咪禮金收順啲。其實妳地冇計劃結婚...就生咗個女,妳6299冇責任幫妳C6畀禮金喎....... 結婚後妳地同6299住嗎?依家關係都有問題... 第時點相處?
放鬆啲,體諒下老人家。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 凱雪 於 12-10-17 發表我係已

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 凱雪 於 12-10-17 發表我係已

禁止訪問

水晶宮

引用:我係未婚媽媽,宜家諗住結婚,傾好禮金六萬

我係未婚媽媽,宜家諗住結婚,傾好禮金六萬八,女家只係要四圍,男家果邊話禮金比一半,比埋另一半佢地唔夠 ...
咁咪唔好擺酒。你地結婚應該係自己搞掂,點解要兩老出? 唔夠錢就唔好搞咁多野。雖然你已經做左媽咪,但似乎都唔夠成熟。

LuLuKiuKiu    發表於 12-10-18 12:41
天空之城, 快樂之地

禁止訪問

引用:佢地即係唔想比咁多禮金者。男家親戚人情你

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 凱雪 於 12-10-17 發表我係未

首頁
12345...17

尾頁

跳至