夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:8年感情了, 我不想沒有了她.

加油!道理你應該明白,希望我地比到支持的力量你!大好家庭,唔好放棄!
仲有,女人真係經常會口o個句唔係心o個句架,佢叫你唔好再做一些追番佢嘅行為 ,你要自己分析下!

男爵府

Dreadmonkey 發表於 12-11-6 00:51
如何挽救一個已經變了心的太太? 我自已知道以前工作順利時對她不太尊重, 常常用錢來壓她的尊嚴, 後來我都知 ...
如果我係你老婆一早已經帶小朋友走左, 今日呢個結果係你應得既, 調番轉頭你会点? 盡你既能力吧! Support^^

子爵府

引用:唔係變心,係死心。8年啦,足8年啦,有冇諗

原帖由 Sharon886 於 12-11-06 發表
唔係變心,係死心。8年啦,足8年啦,有冇諗吓呢8年佢既日子點過?我唔知你太太要唔要返工,但你自己都識講 ...
你講中哂我心底話!呢番話我前兩晚都有同我老公講!我們已有九年感情加一個仔,但他經常冇記性,係吾記得個家點解有熱水,有飯有湯,家中嘅大大小小,上上下下都係由我去管理,决定,執行,解決,每晚放工回來要乜有乜,有好多野吾係一定有架!吾係奉旨架!我都有工作架!我都有搵錢能力嫁!我只係不能丢低頭家,事事交俾工人,幫個仔報十樣八樣到最後都吾知個仔學過d乜,更加吾想見到老公返工底衫褲鞋襪穿哂窿都吾理,但當我需要有人同我傾下偈就話好攰聽日再講,傾屋企事要用whatsapp仲吾係即覆,諗住佢放工果程車可以whatsapp下阿仔揀乜學校,又話想喺車瞓一陣返黎先講,返到屋企7:30pm食完飯9:30pm瞓,食緊飯又話要睇电視聽吾到我講乜!今天我終於靠自己靠bk解決了工人問題,我强因為我要保護照顧我個仔,但其實我很寂寞!
當我在他工作低潮時精神上金錢上支持過他,今日他冇法給我一個擁抱或問候去支持我,你話女人死心都係多得你地班懶勁扮忙嘅男人!個個都係患失憶嘅!

大宅

如果無第三者!應該仲有機會的!唔捨得就做多啲野氹番個老婆!加油

男爵府

2024年龍年勳章

聽你咁講,之前傷得你太太好透,你太太無要即刻離婚,你仲有時間作補償,加油呀?

別墅

努力!加油!支持!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Sharon886+於+12-11-06+發表

原帖由 babemom 於 12-11-06 發表
你講中哂我心底話!呢番話我前兩晚都有同我老公講!我們已有九年感情加一個仔,但他經常冇記性,係吾記得個 ...
真係汒汒人海中要隨便搵同道人何其容易

之前我老公發返我皮4話:係你至郁d就話辛苦要生要死啫,個個都係咁湊咁做嫁啦……

當時已經嘈咗一段時間,真係好心淡,心淡到我每同佢嘈一次,就將一張結婚大相(油畫)剪爛……

因為……再係屋企見到d相,只會令我更痛,痛在點解枕邊人一年又一年,一次又一次,無視我既心機、付出、愛心、辛勞……當年他眼中那份愛,去咗邊?

跟住我随意碌咗bk幾個有關媽媽們呻辛苦既post……

同埋……我真係唔再理佢,徹底咁當佢係陌路人……有幾次直情明明佢係我面前,都當睇佢唔到……

以前既我,就算幾嬲,星期日family day都會預備一家四口既晚飯。但去到最心淡,最心死果幾個禮拜,我真係當我自己單親家庭,當佢唔存在……

大宅

有心唔怕遲,為咗自己既幸福,完整既家庭,努力!

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

試下送100支ROSE ~~再帶佢去玩一日 回憶下拍拖
(吾好帶小朋友)

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆 Hinau 的帖子

同意 女人變左心反吾到轉頭
令到佢變心先發現 樓主~~挽救吾到只能放手 但盡力試下先啦

別墅

可唔可以係D小孩大之前,改變到你對佢嘅態度呀!時間都可以改變到喎!Try.......

男爵府

好媽媽勳章

引用:其實女人唔怕辛苦唔怕捱 最怕身邊嗰個唔體

原帖由 黃花花 於 12-11-06 發表
其實女人唔怕辛苦唔怕捱

最怕身邊嗰個唔體諒,唔明白,唔愛錫自己。
講得好岩!男人俾多啲關心,花多點心思,仲有俾多點耐性,女人會融化的你個case要俾更多耐性

複式洋房

男人....

到底你地有幾愛自己個女人呀...

感情係要雙方一同經過長時間努力建立...
但你地要去破壞一段感情...簡直就係不費吹灰之力
你明白你女人的需要嗎 ?
你明白她的痛嗎?

禁止訪問

回覆:Dreadmonkey 的帖子

大宅

希望在人間。

先不要問要多久和付出多少才能彌補這關係,用你持久的誠意、真摯的感情去打動她。人非草木,怎會無情?

加油

禁止訪問

大宅

盡力而為啦,,,十扑十扑

別墅

睇晒大家既MSG, 自己今次決心要氹番自己既老婆, 因為她依舊是我永遠最愛的人. 現在佢都會煮埋早餐/晚餐比我食先出去做兼職, 而我都會自動自覺做我最討厭既家務, 之後再等埋佢門.

多謝各位既支持, 我會先做好自己, 希望可以和她白頭到老.

mamibbchu  做好自己  發表於 12-11-13 10:34

大宅

陪月勳章

男人就係咁,唔珍惜!希望你的努力有回報啦!

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

我現在就好似你太太咁對我C6,
講真每個人性格都唔同,我C6仲未醒!
我曾經好努力咁俾機會C6,佢就代我那些讓步是垃圾!唔知道總有一日,逼到我盡!
我就不能回心轉意。
心死啦!即係對你沒有祈望,沒有感覺,沒有一點好感!
所有關於你的都是你的傷害和掉下。

要你太太回心轉意,真係要用多好多力量。

希望你太太係心軟既人,咁你易哄!

早知今日何必當初!

首頁

尾頁

跳至