自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Giant 發表於 13-2-18 10:35
睇咗醫生,佢話係賀爾蒙問題,唔係成日係咁就冇問題,唯一可以做的就係等,龜苓膏、涼茶都攪唔掂

...

日日等? 不如再問吓醫生有無藥調吓佢?
佢就咁 check 定有無照超聲波?
咁你有無嚟M feel?

大宅

版主 的帖子

遲左9日喇,check過CB曼仔都冇,但有胸脹痛有谷m痛,平時好準架……應該去睇醫生嗎?好煩呀……

伯爵府

del

伯爵府

Babebabeyo 發表於 13-2-19 11:19
遲左9日喇,check過CB曼仔都冇,但有胸脹痛有谷m痛,平時好準架……應該去睇醫生嗎?好煩呀……

...

等夠14日都無再check 棒棒..都係無的話..
就睇吓醫生..
我 friend 試過都delay 咗 2 weeks..
佢後尾去睇醫生,照超聲波..醫生話見到粒卵好大, 未爆..
所以未嚟 M...但照到子宮收縮緊, 話隔幾日會自然嚟..
睇吓醫生求個安心o者~

子爵府

我生完二仔,而家岩岩三個月都仲未黎!
我仲驚過你~ (p.s.冇食人奶!)
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

大宅

回覆 Giant 的帖子

我之前都遲左3個星期先來, 我一向都好準時,可能岩嚟之前一路病食左成半個月西藥,當中有食抗生素,所以遲左 , 遲左10日我自己驗過但係冇,跟著過多幾日再驗多一次都係冇, 其間都係有谷M FEEL , 谷住又唔嚟都幾辛苦, 然後我去睇中E, 佢話我肝脾虛,內分泌失調, 佢開D藥先幫我調理, 食左9日藥終於嚟返 ! 你不如去睇下中E 啦, 唔好咁擔心

大宅

Quote:Babebabeyo+發表於+13-2-19+11:19+遲

原帖由 poohbb_hk 於 13-02-19 發表
等夠14日都無再check 棒棒..都係無的話..
就睇吓醫生..
我 friend 試過都delay 咗 2 weeks..
我諗過幾日都要去搵個婦科睇睇,希望book到啦,上次打去問一個,佢話要兩個月後先有位囉……點等呀

禁止訪問

回覆:M遲咗兩星期喇

大宅

回覆+Giant+的帖子 我之前都遲左3個星期先

原帖由 garykokk 於 13-02-19 發表
回覆 Giant 的帖子

我之前都遲左3個星期先來, 我一向都好準時,可能岩嚟之前一路病食左成半個月西藥,當中有 ...
我呢個月都食左半個月抗生素,會唔會咁影響左遲左呢?

子爵府

回覆:M遲咗兩星期喇

我都遲左兩星期 驗左3次都無 過多兩星期再唔黎 就去診所驗

首頁

尾頁

跳至