親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 東莞(塘廈)三正半山酒店

用人民幣較好/方便.

小品文 寫道:
請問在東莞(塘廈)三正半山酒店用人民幣或港幣較好/方便。

Thanks.

別墅

咁多位唔該晒。

大宅

如果你3-4人搭車, 最好搭的士, 又快, 又安全,
大約人民幣100-110 左右. 約40-50分鐘,
起碼唔駛轉車, 記得係火車站自己排隊等車果種.
唔好搭白牌車

子爵府

#sausau#

大約人民幣100-110, 係咪係皇岡開車? 咁搭的士都ok.
本想book相熟大陸車, 剛問過$170一程. 如7人車$200 皇岡開車.

#sausau# 寫道:
如果你3-4人搭車, 最好搭的士, 又快, 又安全,
大約人民幣100-110 左右. 約40-50分鐘,
起碼唔駛轉車, 記得係火車站自己排隊等車果種.
唔好搭白牌車

男爵府

畀面勳章

AnnLok,

唔該晒,我打咗幾間問,池畔房全部爆晒,其他都有,無計!都照去!

子爵府

畀面勳章

purplehouse,
你試下去"中旅"問啦. 我上次又係咁, 打電話問左幾間agents 都話"池畔親水房"full 左. 後尾去"中旅"又訂到喎.

大宅

purplehouse 寫道:
AnnLok,

唔該晒,我打咗幾間問,池畔房全部爆晒,其他都有,無計!都照去!

昨天, 我打電話去中旅, 職員說:池畔房要到31/8才有,結果,我們去訂東莞嘉輝會. :-( :-( 好過浪費假期啦!

男爵府

畀面勳章

波子媽 寫道:
purplehouse,
你試下去"中旅"問啦. 我上次又係咁, 打電話問左幾間agents 都話"池畔親水房"full 左. 後尾去"中旅"又訂到喎.

問咗啦!要31號先有位,我老公同我個friend都話無所謂,唔想浪費D假,如果好玩,下次再去,所以最後book咗Spa套票不過,我唔知我可唔可以做Spa,如果唔做得,做facial都好,因package包咗!另外!想問吓除咗游水,酒店有乜其他嘢好玩?

別墅

hi~ 我打算9月去住兩晚呀,不過佢報俾我第2晚,可包早餐或者唔加,相差$68/2人早餐.. 你地可唔可以俾意見我,加唔加埋好呢?$68除左包2人早餐,重有包埋健身室、水療咁.. 請俾d意見我吧!

重埋我想問下按摩啦.. 你地有無係酒店按摩過?價錢、服務、手勢同環境如何?如果樟木頭有無其他好介紹?我未去過東莞的.. THANKS~

大宅

中旅點解冇分高級親水房這類別?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

AnnaLok,
我想問知如果住地下,D門鎖穩鎮嗎?驚唔驚有賊呀你知大
陸D治安問題幾嚴重啦!THANKS!

大宅

中旅車由香港 (wanchai) 去樟木頭, 話要3個鍾, 係真唔係真呀????

子爵府

包車或坐的士啦, 方便快捷, 唔係貴好多je.

rrma 寫道:
中旅車由香港 (wanchai) 去樟木頭, 話要3個鍾, 係真唔係真呀????

大宅

由深圳去要1小時45分一定到.

子爵府

人地話如果坐車由深圳去塘廈應該一個鐘內可以到播.

子爵府

畀面勳章

其實係深圳羅湖坐火車, 去到"樟木頭"站落車 (約需 25-30min), 再打的去塘廈都係 30min 度咋.
bestwish 寫道:

人地話如果坐車由深圳去塘廈應該一個鐘內可以到播.

[quote]
[/quote]

大宅

請問由深圳羅湖坐火車到"樟木頭"車票要多少錢?[quote]
波子媽 寫道:
其實係深圳羅湖坐火車, 去到"樟木頭"站落車 (約需 25-30min), 再打的去塘廈都係 30min 度咋.
[quote]

子爵府

畀面勳章

由深圳羅湖至樟木頭站, 車費RMB30.

小童半價.

大宅

可否知相熟大陸車tel. no. tks!

子爵府

T: 139-02937550 東哥 (私家車, 7人車)
T: 6559 3393, 130-68433393 葉生 (豪華7人車)

以上係我公司用開. 應該冇問題. 我自已去大陸玩都係book佢地.

daisymak 寫道:
可否知相熟大陸車tel. no. tks!

首頁
12345...6

尾頁

跳至