母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前先有jm話自己食鈣片bb就出牙,我自問食晒醫生開嘅materna就冇食supplement喇! Bb8個月得一點牙仔,搞到唔敢俾大粒野食佢食!今日開始決定試下食返supplement,睇下有冇生得快d! 希望work啦~

大宅

回覆:8個月b唔長牙

我B都係8個月先出牙!不用太擔心!

男爵府

畀面勳章

唔洗擔心, 有遲有早的, 我朋友個早產b成歲幾先有牙添, e生話唔會有bb無牙的.
話唔定好快一次出幾隻, 小心咬人

大宅

我個女9個月先出1隻

大宅

畀面勳章

真係唔洗擔心,我嗰都成10個月先出

大宅

唔駛擔心,我個囝十一個月喇,一隻牙都未見.

男爵府

陪月勳章

我都食materna,4.5月仔出緊一隻牙

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

大宅

咁我都放心d~我會當食supplement係俾多d營養俾自己先有時d大人問點解bb未出牙仔不禁令我覺得係自己唔夠營養俾bb架

子爵府

引用:我都食materna,4.5月仔出緊一隻牙 +

原帖由 emiliarabbit 於 13-03-21 發表
我都食materna,4.5月仔出緊一隻牙
我都有食,bb 八個半月至開始出牙。出牙早或遲因人而異。

複式洋房

糙米比白米多D鈣,如果你有比BB食米糊,可以揀 brown rice 的米糊。

男爵府

引用:之前先有jm話自己食鈣片bb就出牙,我自問食

原帖由 carr_chap 於 13-03-21 發表
之前先有jm話自己食鈣片bb就出牙,我自問食晒醫生開嘅materna就冇食supplement喇! Bb8個月得一點牙仔,搞到 ...
俾Bb食frozen yoghurt bites... With more calcium! 我囡囡九個半月有六隻牙

大宅

引用:Quote:原帖由+carr_chap+於+13-03-21+發表

原帖由 micwong720 於 13-03-24 發表
俾Bb食frozen yoghurt bites... With more calcium! 我囡囡九個半月有六隻牙
我個囝囝終於今日有一條線嘅牙喇~不過點解係上左嗰隻嘅?唔係下面先架咩?

男爵府

引用:Quote:原帖由+micwong720+於+13-03-24+發表

原帖由 carr_chap 於 13-06-10 發表
我個囝囝終於今日有一條線嘅牙喇~不過點解係上左嗰隻嘅?唔係下面先架咩?

...
哈,咁神奇!應該係下門齒出先anyway, 恭喜!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊