母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我中中老公一直對餵人奶都唔係好支持,餵人奶係辛苦的,他從來唔會因為我辛苦而幫輕下屋企野,見我泵奶只會話我自己攞黎辛苦,多餘,成日話我唔夠奶餵唔飽bb,之前bb唔鍾埋身,我一直靠泵加補粉,而家bb鍾意埋身多過樽,加上呢度各位同路jm的鼓勵,我想趁黎緊easter有十日假,轉全埋身全人奶,但老公一聽到,即時反對,話奶粉有哂formula,好過人奶,又話我埋身唔知食左幾多,好容易仔仔唔飽我地都唔知,叫我唔好只係信人地話人奶的好處,我話人奶真係好d,叫佢跟我去健康院問下姑娘,佢又唔肯.哼!

侯爵府

回覆:fishybaby 的帖子

你同佢講:睇體重咪知bb食唔食飽囉,叫你老公上網睇下母乳的好處啦,係你喂,又唔係佢,仲多多聲,再出聲鬧爆佢。

大宅

點解d老公成日反對餵人奶?

支持你!

子爵府

回覆:點解d老公成日反對餵人奶?

加油~~個B你自己都有份,我都全人奶埋身餵,最重要健康

大宅

有屋企飯唔食係要食罐頭?

男爵府

fishybaby 發表於 13-3-21 21:14
我中中老公一直對餵人奶都唔係好支持,餵人奶係辛苦的,他從來唔會因為我辛苦而幫輕下屋企野,見我泵奶只會話 ...
咁你都同佢講 : 唔好人地話奶粉有幾好就信喇~! 有哂FORMULA.? 叫佢講出0黎聽下有D咩??

大宅

回覆:點解d老公成日反對餵人奶

雖然而家bb已經三個半月,先至返轉頭全人奶有d怪,但bb肯食,我冇理由仲餵粉,希望放假呢十日,埋身餵可以谷到奶量,返工後都泵到夠食全人奶.

禁止訪問

大宅

引用:我老公勁支持我全埋身喎,++因為吾使佢幫手

原帖由 carmileung 於 13-03-22 發表
我老公勁支持我全埋身喎, 因為吾使佢幫手餵, 佢可以大覺訓, 又吾使點洗奶樽烚奶樽, 慳好多時間

...
Same,最緊要係佢唔使洗奶樽,而家仲唔介意一定要去餵奶房,試過等位食飯,行埋一邊幫我整餵奶巾添

子爵府

引用:我中中老公一直對餵人奶都唔係好支持,餵人

原帖由 fishybaby 於 13-03-21 發表
我中中老公一直對餵人奶都唔係好支持,餵人奶係辛苦的,他從來唔會因為我辛苦而幫輕下屋企野,見我泵奶只會話 ...
我老公反而好支持餵人奶,如果冇佢撐我可能早就放棄了。加油呀!

大宅

引用:Quote:原帖由+carmileung+於+13-03-22+發表

原帖由 Namacha 於 13-03-22 發表
Same,最緊要係佢唔使洗奶樽,而家仲唔介意一定要去餵奶房,試過等位食飯,行埋一邊幫我整餵奶巾 ...
我老公都係,由初初諗住奶人奶無乜所謂,到依家幾自豪BB全人奶呀。因為佢做少好多嘢,而且阿B扭計,一出奶奶就ok。

大宅

你地就好啦!如果我唔係屋企,我老公真頭唔肯幫我餵人奶,佢話人奶加熱麻煩.

olivia_kyk  我老公都話整熱d奶好麻煩, 成日叫我餵奶粉一_一"  發表於 13-3-22 14:04

大宅

引用:你地就好啦!如果我唔係屋企,我老公真頭唔肯

原帖由 fishybaby 於 13-03-22 發表
你地就好啦!如果我唔係屋企,我老公真頭唔肯幫我餵人奶,佢話人奶加熱麻煩.

...
喺雪櫃拎支奶出嚟,放入暖奶器開制同埋等,有幾麻煩?粉仲煩啦,又熱水又凍水,又要落粉

大宅

引用:你地就好啦!如果我唔係屋企,我老公真頭唔肯

原帖由 fishybaby 於 13-03-22 發表

...
我老公都好支持人奶,因為唔洗佢洗樽,出街又無野要帶。開奶粉咪仲煩,又要量粉,又要唔好整濕個spoon,又要搵位擺奶粉,又要係咁搓支奶。座奶成支放入個暖奶器到,之後換片,返過來都差唔飲得。

如果老公迫餵奶粉,我實乜都留返佢洗佢執。

大宅

話你老公聽..奶粉真係噤好就唔使親和人體配方同成分接近母乳啦聰明豆豆:;pppp::;pppp:

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

繼續全埋身,咪理你老公

佢再嘈就日日比罐頭佢食,話有哂FORMULA,又有埋營養標籤,點都一定有益過新鮮食物。
而且上面寫埋有幾多G,可以知道佢一日食左幾多
七個月成功從全奶粉轉為全人奶,nothing is impossible!
get rid of formula, normalize breastfeeding

子爵府

引用:繼續全埋身,咪理你老公佢再嘈就日日比罐頭

原帖由 usakumya 於 13-03-22 發表
繼續全埋身,咪理你老公

佢再嘈就日日比罐頭佢食,話有哂FORMULA,又有埋營養標籤,點都一定有益 ...
笑左

男爵府

引用:繼續全埋身,咪理你老公佢再嘈就日日比罐頭

原帖由 usakumya 於 13-03-22 發表
繼續全埋身,咪理你老公

佢再嘈就日日比罐頭佢食,話有哂FORMULA,又有埋營養標籤,點都一定有益 ...
好好笑,答得好好

別墅

http://www.sourcewadio.com/program_detail.php?rid=422&cid=10 叫佢聽清楚

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+fishybaby+於+13-03-22+發表

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊