自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有時想靜下,唔想收whatsapp信息住,有詳方法可停止whatsapp運作? 因本身部電話要24小時開,要connect to 4G, 大家都知,如朋友send message比你,你睇唔睇都好,去到你手提,朋友部機會顯示有兩個tick。如可停whatsapp運作,咁就只會有一個tick。

我用三叔N2, 可以點搞?

公爵府

畀面勳章

回覆:可否停收whatsapp

Blocking mode幫到你喎

大宅

引用:Blocking+mode幫到你喎 +

原帖由 fullma 於 13-04-04 發表
Blocking mode幫到你喎
可以點set?

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+fullma+於+13-04-04+發表Bloc

原帖由 mic_kwan 於 13-04-04 發表
可以點set?
Setting裡,有個叫blocking mode, 可選在幾點至幾點,接收咩apps訊息,甚至可暫時唔聽電話來電,將來電靜音和不會震

大宅

android個whatsapp好似唔覺有呢個functiion

男爵府

回覆:mic_kwan 的帖子

你選擇係有新message 時唔彈出通知就ok. 我都係咁架咋,android 機

大宅

引用:Quote:原帖由+mic_kwan+於+13-04-04+發表可

原帖由 fullma 於 13-04-04 發表
Setting裡,有個叫blocking mode, 可選在幾點至幾點,接收咩apps訊息,甚至可暫時唔聽電話來電,將來電靜音 ...
可惜係三叔個blocking mode只限set有關來電,set 唔到apps 既控制。

大宅

引用:你選擇係有新message+時唔彈出通知就ok.+我

原帖由 tai_sui_lai 於 13-04-04 發表
你選擇係有新message 時唔彈出通知就ok. 我都係咁架咋,android 機
唔彈出,但係別人部手機已有兩個tick. 我就係想別人部機只出一個tick.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

whatsapp通知set靜音, 就唔會不停响~
我依家single user會响, group chat唔會响
因為一group chat可以不停百幾個msg不停叮叮叮

而whatsapp公司解釋過, android嘅隻剔只代表訊息到咗你部機, 唔代表睇咗

禁止訪問

大宅

引用:whatsapp通知set靜音,+就唔會不停响~我依家

原帖由 小倩 於 13-04-04 發表
whatsapp通知set靜音, 就唔會不停响~
我依家single user會响, group chat唔會响
因為一group chat可以不停 ...
就係唔想比人話點解咁耐都晤睇、o吾覆。咁一個tick的話,可大大聲話末收到

大宅

引用:熄上網制囉

原帖由 肥妹心 於 13-04-04 發表
熄上網制囉
咁連bk 都上唔到

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

mic_kwan 發表於 13-4-4 14:56
就係唔想比人話點解咁耐都晤睇、o吾覆。咁一個tick的話,可大大聲話末收到

...
你喺status註明你用android機, 雙剔唔代表你睇咗囉

男爵府

引用:Quote:mic_kwan+發表於+13-4-4+14:56+就係

原帖由 小倩 於 13-04-04 發表
你喺status註明你用android機, 雙剔唔代表你睇咗囉
我都係咁諗!

男爵府

mic_kwan 發表於 13-4-4 14:56

...

你既對方都幾痴纏估喎 mouth:

大人大姐應該有共識, 真係重要既野打電話講啦, 吾該~

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

你喺status註明你唔會睇 唔會覆whatsapp我有朋友咁做
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

小倩 發表於 13-4-4 15:04

or

緊急請用電話講, 再緊急請打 999

珊瑚宮

引用:Quote:小倩+發表於+13-4-4+15:04+你喺statu

原帖由 bk_mommy 於 13-04-04 發表
or

緊急請用電話講, 再緊急請打 999
可能碰上神經刀,call爆999搵失蹤的機主

大宅

Delete whatsapp,要用再裝返

首頁

尾頁

跳至