網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位jm有冇好介紹呀?!

333s  心急.. 購物心急是大忌. 引起太多错失. 留意吓  發表於 13-4-18 09:30

男爵府

回覆 心急做媽咪 的帖子

住宅區好難真係次次都今發明到嫁喎...今發後到我已經好滿意啦哈哈...
今剜見到香港愛掏po的文:
快遞公司送住宅同送工商區既模式好唔同
送工商區既,會效率高好多,因為大廈登記既手續程序快(甚或者有
啲唔需要)、大多數樓下都可以停到車唔需要去搵位入錢泊車,加上
收件地址多數會有人向到,所以得出黎既結果會係收費較平,無附加
費,送得快

但係送住宅既好有好大分別,入屋苑通常都需要不斷去搵位停車,登
記有時要登記幾次,拉埋車仔搵邊座樓再上門,其實最快整個程序都
需要15分鐘,一架車一個鐘都只係可以送到4個客人既話,所以快
遞公司送住宅貨既成本好高
所以同時解釋到點解送住宅會需時去到1-3天

我地都好明白有時客人會好心急想知道件貨幾時可以送到黎,但快遞
公司既運作上,快遞中心聽電話既只可以查到件貨有冇出到車,但實
際幾點送到都需要睇司機,因為派前面既貨可能會快可能會慢,有時
連司機都唔會太知道

大宅

呢個真係好難講, 要睇下送咩區同係咪住宅.
我送葵涌工廠區就真係做到今發明到喇. 不過真係好正嫁!

大宅

引用:回覆+心急做媽咪+的帖子 呢個真係好難講,+

原帖由 erica_knlau 於 13-04-17 發表

呢個真係好難講, 要睇下送咩區同係咪住宅.
咁你用開边間呀?

大宅

亞平呀, 之前有jm介紹嫁. 佢好似都係新開唔耐!
由1月用到而家touchwood都ok, d人做野好快, 問佢都查到野.

大宅

引用:回覆+心急做媽咪+的帖子 亞平呀,+之前有jm

有冇 link 呀?

別墅

集運控制唔到可唔可以今發明天就送到你手上
最多只係今發明天到香港
派件果個幾時派根本控制唔到
佢鍾意唔派香港送香港都可以一星期先送
最緊要你用開一間快遞你大約知幾多日到你手上

333s    發表於 13-4-18 09:30

男爵府

回覆:有邊間集運可今發明到架?

岩岩試左阿風可以,不過佢之前講係2-3天的,唔排除係我今次走運

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆+心急做媽咪+的帖子 亞平呀,+之前有jm

係咪周小平?如果係我都用緊佢,琴日比錢,京廣今早通知我貨到,一陣拉車去攞貨。

cindyheng  點解要自己去拉??去邊拉??  發表於 13-4-23 16:03

大宅

引用:Quote:原帖由+erica_knlau+於+13-04-17+發

原帖由 alljodesign 於 13-04-17 發表
係咪周小平?如果係我都用緊佢,琴日比錢,京廣今早通知我貨到,一陣拉車去攞貨。

...
請問淘宝度要search咩名呀

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

寄工商廈就9成得.. 寄住宅有時可能唔ok

大宅

引用:寄工商廈就9成得..+寄住宅有時可能唔ok

原帖由 puilam714 於 13-04-17 發表
寄工商廈就9成得.. 寄住宅有時可能唔ok
咁你有冇用開边間推介呀?

珍珠宮

畀面勳章

心急做媽咪 發表於 13-4-17 15:31
請問淘宝度要search咩名呀
http://shop61810192.taobao.com/shop/view_shop.htm?user_number_id=416904425&tracelog=wdpda_jrdp&wwnick

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

TKS...

請問有無用過[size=18.399999618530273px]越丰[size=18.399999618530273px]快递? 可自取嗎?
Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

我用亞風派商區十幾次, 得兩次因為查車而做唔到今發明至.

http://shop66815134.taobao.com

別墅

dimbuy無限配送尋日朝早確認訂單付錢,今朝十點幾送到

大宅

我上次用京廣,住宅都今發明到

珍珠宮

畀面勳章

hinhin_ma 發表於 13-4-17 16:58
TKS...

請問有無用過越丰快递? 可自取嗎?
無用過, 好似可以自取, 不過集運話越丰會遲過京廣2-3日, 同埋越丰唔近我屋企, 我一定要比多$2x 送嚟屋企.

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用京廣,一直可以今發明到

男爵府

好媽媽勳章

我今次試左新世X集運,真係今發明到喎,速遞有打電話嚟問有無人收件~不過我呢幾日都唔得閒喺屋企收件,約左星期六再派

首頁

尾頁

跳至