爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

n1775979 發表於 13-5-2 00:02
我2年前都喺用2千幾買咗部N1. 慢到無倫. 已棄用. 最失敗同最後悔嘅決定.

...
我車機連後波鏡,maps都係2.7k ja wow...N1好貴呢

大宅

Papago 既車cam仲可以一用,gps就唔好那,之前係28car買左部二手r5800,真係開機慢,定位慢.係市區定位要成十至二十分鐘左右先可以開用,空曠地方就好小小,不過都要成二至三分鍾,係有蓋地方通常9成都用唔到.唯一亮點係個地圖真係可以係綱上定期update.

而家係市區就用番iphone個google或者papago apps,用agps,又準又快.

別墅

GOOGLE MAP + 語音搵地方

大宅

引用:Papago+既車cam仲可以一用,gps就唔好那,之

原帖由 java0322 於 13-05-06 發表

Papago 既車cam仲可以一用,gps就唔好那,之前係28car買左部二 ...
我諗你部機有d問題。。。。我都覺得無需要買papago咁貴。。。但papago唔係你所講咁差。。。。

大宅

引用:IPhone+加apps+高德導航啦! +

原帖由 shingfx 於 13-04-30 發表
IPhone 加apps 高德導航啦!
已用高德導航,真係好得,有語音提示,又有路口放大,幫助轉線,非常好用,thx 師兄

大宅

回覆:Kalok6 的帖子

有無問題就唔肯定,不過帶上左有線大廈check過,cfu check過話架機無事,定位快慢取決於環境喎,仲跟手update埋個地圖。而家就多數用電話做GPS,多數十秒之內就定到位,快過部車機多多聲。

複式洋房

唔好用,堅慢,買部好d電話,同上個好台用google map仲好

大宅

引用:回覆+Ironwaiyin+的帖子我用車機另買map,

原帖由 lv322 於 13-05-02 發表
回覆 Ironwaiyin 的帖子

我用車機另買map,可能車機收到好D都不定,始終有固定天線
請問另買地圖是自己灌入嗎?因為我部車的音響本身有gps的功能但就需要導入地圖,可是又不知哪裡有同怎麼搞

首頁

尾頁

跳至