單親天地

跳至

首頁
12345...9

尾頁

民房

我女朋友有一子,三四歲,我們已拍拖一年,佢好愛好錫呢個囝,事事以他為先,當然始終小朋友需要優先照顧!
由於我接受唔到同呢個小朋友既關係,我開宗明義講,結婚後唔會同呢個小朋友住,而女朋友都應承會放係小朋友既公公婆婆度生活!
我知,呢種行為好自私,但邊個男人唔想自己女人事事諗自己先,因為有小朋友既關係,我感覺尤於永遠的阿二,雖然愛一個人應該愛佢既所有,但難受就係難受,我想問下有冇爸打都有咁既情況,想問下咁既感情會唔會唔健康?

mrcheung1987  所以之前我在第二個post講男人係會好介意女人帶著個小孩來結婚,明白你的心情  發表於 13-8-30 18:07
ypapa  我係男人我都接受唔到...但您可以捒第二個...你女友又痴線的...  發表於 13-7-20 21:52

子爵府

回覆:女朋友的兒子

揀個冇兒子嘅女人做你女朋友咪得

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

引用:我女朋友有一子,三四歲,我們已拍拖一年,

原帖由 tmctmc 於 13-05-20 發表
我女朋友有一子,三四歲,我們已拍拖一年,佢好愛好錫呢個囝,事事以他為先,當然始終小朋友需要優先照顧! ...
他朝有日,你跟女友有自己嘅小朋友,女友把小孩放第一位,你會點做?
問清楚自己,到底係怕女友愛個仔多過愛你,還是介意個小朋友不是己出,
如果,係前者,我會覺得你能愛屋及烏,你女友會更愛和敬重你,
假如是後者,不如你識過另外一個好過啦,冇謂令3個人都痛苦

lina9316    發表於 13-8-31 09:40
drm  agree.  If you don't like her son.  Please let her go.  Feel sorry for her poor child. :(  發表於 13-8-10 03:35
姆明子    發表於 13-5-30 19:10

別墅

引用:揀個冇兒子嘅女人做你女朋友咪得

原帖由 浩俊mama 於 13-05-20 發表
揀個冇兒子嘅女人做你女朋友咪得
同意。。

噶爸+噶媽=噶B
噶噶豬一家
=====================
雖說往事只能回味,但有事不能回避!

別墅

引用:Quote:原帖由+tmctmc+於+13-05-20+發表我女

原帖由 aromama 於 13-05-20 發表
他朝有日,你跟女友有自己嘅小朋友,女友把小孩放第一位,你會點做?
問清楚自己,到底係怕女友愛個仔多過 ...

噶爸+噶媽=噶B
噶噶豬一家

大宅

我女朋友有一子,三四歲,我們已拍拖一年,佢好愛好錫呢個囝,事事以他為先,當然始終小朋友需要優先照顧! ...
係啦,你揾過個啦,叫人吾理自己個仔道理何在???如果你係我男朋友,我會叫你走tim.

lina9316    發表於 13-8-31 09:40

大宅

你好自私,好過份,你愛她就應該愛她的全部和她的過去。

mrcheung1987  宜家佢女友擺兒子係首位是現在式,唔係個個男人接受到  發表於 13-8-30 18:09

子爵府

你搶走左個無辜小孩子的媽媽,你根本愛自己最多,你要你所謂愛嘅人去放棄佢親生兒子就為了跟你同住,你要她放你在第一位,你要她去明白你不能接受她的兒子,所有所有都是你要什麼,你要什麼,一個超級無比勁自私的人。

drm  agree.  But his gf also not good.   She agree to let her son lives with his grandparents home.  發表於 13-8-10 03:37

大宅

tmctmc 發表於 13-5-20 01:08
如果咁個情況,過得到今日,都過唔得將來~~~~以後一定會有好多拗叫,始終有個磨心,你女友雖然呢刻熱戀答應你將小朋友放娘家,但你既意願,你女友一定已經心裡面有條刺,而且小朋友到時亦會質問媽咪點解要放低自己俾公公婆婆度住,小朋友會憎你,你女友亦覺得難做~ 況且,到時小朋友番學溫習功課呢樣個樣,唔通難為你女友兩邊撲?!做媽咪既亦唔會放假唔帶小朋友出街,,根本你無得第一位~~~你愛佢既,就要接受,假如你接受唔到,你根本唔識點樣去愛人,,

黛蓮娜    發表於 13-8-28 21:34

別墅

兩個都不知所謂,你女朋友咁都應承你先勁,而家佢為咗你唔要自己個囝,咁當初就唔好生佢出來,生得出就有責任去照顧佢一世,到你哋喺埋一齊生埋小朋友,你女友返去睇吓個囝,到時你又未必like架啦!咁到時你哋嘅小朋友指住你女友個囝問:「佢喺邊個來架?」你會點答呢????

唔好怪我咁講嘢,因為我老公小時候就係有咁嘅遭遇。一直都係由auntie湊大,auntie為咗佢婚都唔結,仲比埋錢供書教學。你呢啲人根本唔啱做爸爸。

噶爸+噶媽=噶B
噶噶豬一家

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

你只係想做人老公,無唸過做人地既後父,咁何必一齊!

今日要事事以你為先,他日公公婆婆有需要照顧,都唔好理,送去老人院就算?樓主你都有父母,咁你會唔會要你女友將來嫁左你,只可照顧男家,女家要絕6親?

不知所謂的乙陸!!!

子爵府

其實你識你女友第一日已經知她有個仔架啦,一個女人仔帶住個仔已經辛苦,你仲要加重她負擔…… 你個d點算愛?
身為一個媽媽,仔女都係命根,同自己有血源的,如果為左同個男人結婚,離棄左自己個仔,都唔荒好人得去邊……

侯爵府

口mctmc 發表於 13-5-20 01:08
我女朋友有一子,三四歲,我們已可拖一年,佢好愛好錫呢個囝,事事以他為先,當然始終小朋友需要優先照顧! ...

嘩,你貢似我前男友嘅!不過我明白你嘅立場,但最後他都比我飛左嘻嘻!楼主“如果你不可以接受她的一切“不如從新找一個完全符合你條件的女朋友
口巴!忠告你一句“三思“

大宅

你同佢分手啦!個小朋友已經無左爸爸,重要佢同媽咪分開,同埋你根本唔係愛個女人,放過佢啦!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

一個唔愛自己親生骨肉既人你都鐘意? ...又…一個唔願去愛自己既小朋友她也鐘意?

你倆也實在太自私了...結果...苦了那位小朋友....

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

嘩...好自私既男人呀... 你女人居然聽你講將個咁細既小朋友放響老人家身邊..

祝倆位自私的人永永遠遠都可以長廂私守..千其唔好再生小朋友啦... 唔係害左下一代...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

男爵府

兩個都係自私人, 真係千奇唔好再生小朋友。就算樓主他日同第二個冇小朋友GE女仔一齊, 都千奇唔好生小朋友呀, :;pppp: 因為女人有小朋友, 通常都放第一位, 老公只會排第二位, 因為小朋友需要更多GE照顧。

男爵府

月餅勳章

回覆:tmctmc 的帖子

死自私精,我係個條女一早叫你死開:;pppp:

男爵府

月餅勳章

回覆:tmctmc 的帖子

睇清楚D,樓主自私,條女自私又白痴,樓主叫你去死係咪即刻跳樓死﹖
不知所謂。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

呢個自私 post 會否成為單親天地熱話呢???
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

首頁
12345...9

尾頁

跳至