網購天地

跳至

首頁
34567...51

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

vivi0707 發表於 13-6-6 08:42
大埔送唔送?!幾錢?!

岩岩幫你問左, 佢話大埔暫時不提供服務

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kitapama 發表於 13-6-7 00:21
大家好我係淘寶新手,請問如何使用集運???
我住青衣,應選用邊間集運???
睇中左呢件電視櫃http://deta ...

集運即係你買完野寄晒去國內既集運公司度, 佢幫你收齊晒之後, 你就叫佢幫你磅重, 報運費
你就好似買野咁拍返條link, 比錢, 地址填返自己地址, 咁集運公司就會幫你pack好一大包寄黎香港比你
但細節上每間可能有d唔同, 要視乎你揀邊間而定
其實你買一件大型傢俬, 有無問下賣家如果直接發香港點計
我未試過用集運寄傢俬, 但我估計未必會平得過直接發香港好多喎, 因為傢俬太重太大件啦, 你寄去集運公司0個程都要錢
而且傢俬係發物流, 唔係快遞, 物流只會送到國內物流點, 集運未必會幫你去自提囉(肯都一定會加返你錢)
呢方面唔好意思我都幫唔到你, 或者睇下有無淘過傢俬既jm可以答到

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-7 01:40
其實你買一件大型傢俬, 有無問下賣家如果直接發香港點計
我未試過用集運寄傢俬, 但我估計未必會平得過直接 ...

同意, 我真係無信心淘傢俬
缺點:
無實物睇, 圖片未必能夠作準, 到時有咩爭拗賣家可以話係參考圖片都得架啦
貨品價錢係平左但運費一d都唔平, 又唔係點到點一程ok, 一陣又要去物流點自提/call van
返到屋企又唔知識唔識裝, 唔識裝要搵師傅又要花一筆
最最最大問題係如果件貨有問題, 咁重咁大件點退返上去呢?
雖然香港買會貴d, 但我都寧願比香港舖頭賺, 起碼煩少好多野
你介紹呢間信絳都幾平喎, 想問下送貨費係咪都包埋安裝架? 定係安裝又另計?

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-7 01:49
我從來無EXPECT俾完錢即刻有單號GA.....................佢話會發貨就多數會發貨, 有時第二朝未點發貨無單 ...

我完全無考慮發順豐呀, 太貴啦又check得嚴好多野都唔寄得

珍珠宮

phoenixM 發表於 13-6-6 18:48
我想問下秀天新公司網頁寫的兩個倉, 收件人姓名唔同了, 電話又改成公司電話, 係咪要跟佢最新的姓名和電話改 ...

我估穩陣d最好跟返最新既資料發貨啦

珍珠宮

fly08 發表於 13-6-6 19:07
請問多少免首重?

佢已經收得好平啦, 應該唔會免首重了(如果你有興趣可以旺旺問佢既)

珍珠宮

ilovehapi 發表於 13-6-6 19:08
回覆 瑤瑤~ 的帖子

屯門阿

結果如何?

珍珠宮

麥豬豬 發表於 13-6-6 20:18
甚麼分開拍有優惠呀?我今次12單唔知有優惠所以都係好似以前咁一次過拍咋,蝕咗添!
...

我仲未拍過通璽, 但我問佢頭1000名客戶有咩驚喜
佢話唔一定架, 可能係送小禮物, 睇公司決定喎
我都想知分開拍係咪一定會減5蚊

珍珠宮

YUUI 發表於 13-6-6 20:24
留意之前個群發,佢話頭1000個客仔有驚喜

我問左佢, 佢話唔一定個個都係減5蚊, 可能會係送小禮物都唔奇
老實講, 有咩實際得過減運費呢

珍珠宮

KonnyGreen 發表於 13-6-6 20:38
=,= WHY要轉名...有古怪...

obe jm話秀天講左因為秀天個a/c 4-5月收左太多中差評, 驚d新客唔敢用, 就開個新a/c重新開始喎mouth:

珍珠宮

mikako1205 發表於 13-6-6 20:40
我成日都收唔到群發.......

你叫佢add返你
同埋可以上返呢個post 1樓睇, 我會update新群發

珍珠宮

YUUI 發表於 13-6-6 20:47
聽講唔係第一次,之前叫充值xxx,之後改做秀天,呢期佢多左好多黑評所以又開多個新

...

係呀, 秀天之前都仲有一間舊的

珍珠宮

KonnyGreen 發表於 13-6-6 21:53
... 真係...令人不安wo.. 佢咁轉...

其實無論用邊間集運都會有風險的, 當然秀天係當中比較多事情發生的一間
不過我就覺得佢而家表現好返好多, 而且佢既優勢(浙江+深圳收貨點), 收費又平, 我又唔會淘貴重野
我就ok繼續用佢
集運都係人夾人, 無話邊間一定係最好既, 最緊要自己用得安心放心就ok

珍珠宮

麥豬豬 發表於 13-6-6 22:36
唔知係咪想每一樁交易顧客可能拍兩個好評呢?

好明顯通璽因為新開張, 想0係短時間內儲多d好評

珍珠宮

garfield_pooh 發表於 13-6-7 07:11
我剛噚晚大約9點幾拍咗通壐,送屯門收,但仲未改價同磅重。

有JM話佢地尋晚停左電, 而家OK嗎?

珍珠宮

fly08 發表於 13-6-7 08:19
謝謝妳!因為裝修,所以好多嘢淘。想省錢嘛!我都旺咗佢,30Kg免首重。另外想問吓大家有冇淘燈的推介?:lov ...

30KG, 如果你淘家具咁應該OK
不過佢而家新界區都係15+5, 免首重即係頭1KG當續重收, 咁都係平10蚊
如果你係港島及九龍客人, 用全一10+5, 咁免首重都只係平5蚊咋
所以你唔洗一定儲30KG, 條數唔係差好遠

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-7 11:01
信緯係送貨包安裝, 佢有好多供應商直接出貨送上門, 所以就算你一次過買幾件都係逐一收送貨費(除左餐椅好似 ...

如果態度好, 光頭都無妨
多謝你介紹先, 下次屋企要換傢俬一於去睇睇

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-7 11:21
我都唔係好知佢前身充值平台點解要改去秀天, 我一開始用就拍秀天, 麥豬豬可能記得? 不過今次改通璽大家都 ...

我都係唔知佢充值平台發生過咩事, 我一用就係秀天了

珍珠宮

KonnyGreen 發表於 13-6-7 13:32
E.. 而家貴左wo, 首15續5...之前首10續5架

係新界區貴左, 港島同九龍無變(根據佢群發既內容)

珍珠宮

mikako1205 發表於 13-6-7 13:33
最後佢今朝9點俾單號我,我12點收貨

首頁
34567...51

尾頁

跳至