網購天地

跳至

首頁
34567...13

尾頁

侯爵府

anangel1214 發表於 13-6-17 10:35
請問有無人知屯門區大約幾點到貨?我星期五已拍,10分鐘已見"已發貨",旺旺問佢地話星期一先到貨,但時間 ...

我果次個FRIEND話6點幾就送到...............

侯爵府

想問下係咪有人收到延误赔付?

事原我尋日收到旺旺都奇怪我無申請過退款無喇喇話退左20蚊俾我, 退款说明係"慢了一天". 到今朝至得閒問佢, 原來係SEND錯俾我, 但秀天尋日就真係退左20蚊俾人LOR.

其實如果只係慢一日半日, 俾著我就唔覺大問題唔會投訴, 但原來秀天真係會賠錢WOR!

雖然我唔係當事人, 但果個旺旺代表左佢真係賠左20蚊俾某人, 佢GE賠款承諾真係會兌現, 真係唔話得喇.

侯爵府

YUUI 發表於 13-6-17 13:39
即係佢退錯比你?客服咁大頭蝦架,上次拍又係咁,佢計少左,要我提先知自己計錯運費 ...

只係發錯旺旺俾我啫, 我收到都以為咁SO退左20蚊俾我, 後來問佢至知只係發錯旺旺.........

侯爵府

瑤瑤~ 發表於 13-6-18 19:15
好多謝你信任, 其實論質素佢的確唔係最好既一間, 但論性價比, 佢係OK的
我都係受影響既新界區用家, 我仲黑 ...

瑤瑤你呢個樓主真係好人喇,咁熱心成日寫咁長GE答覆俾各位JM. 特別係你粉嶺區到依家都重係有D問題你都重咁熱心, 多謝晒你呀!

對幾位新客戶我真係忍唔住多口再重申,針無兩頭利,秀天/通璽優點係平同埋有兩個收貨點,但佢不嬲覆旺旺都係有時會慢d,大家唔可以期望佢會即好快答你就唔會失望或者不滿,派遞時間上如果係全一慢就無理由怪佢,如果佢自己開發車隊ge路線因為岩岩開始就算有失誤亦都情有可原,希望大家可以俾d時間等佢上軌道.

我覺得佢依家已經比以前好好多, 又有埋延误赔付, 同埋一有咩問題就會出群發, 亦多得瑤瑤成日UPDATE一樓提我地, 我淘左幾年用過幾個集運我感覺佢係最有心去做好D嘅一間, 有問題亦好積極去面對同處理, 呢一點我真係好欣賞, 亦希望佢能夠愈做愈好, 等我地可以一路用到佢GE服務.

侯爵府

ilovehapi 發表於 13-6-18 00:20
回覆 瑤瑤~ 的帖子

用佢就激氣, 唔用佢就同錢鬥氣

ilovehapi, 你講GE我唔係完全同意,

用佢就激氣(都唔係次次/成日都激氣, 你預左佢會慢就反而偶有驚喜), 唔用佢就同錢鬥氣(係呀, 10+5送上門無附加費去邊度搵呀, 慢少少同覆旺旺不定時我覺得已經唔係問題LOR).

所以我都係繼續十卜佢!

侯爵府

hinghing0128 發表於 13-6-18 20:29
搵吾到件貨,仲話係我搞錯單號都吾知而家點算

你聯絡賣家,叫佢搵快遞攞秀天/通璽簽收記錄CHECK下係咪錯左單號先喇. CONFIRM單號岩就等秀天/通璽睇番再幫你搵下件貨, 可能擺埋一邊或者發錯俾第二個呢............

侯爵府

瑤瑤, 你收到貨未? 有無見到通璽呀JIMNG? 個樣你岩睇嗎? 相信唔係光頭喇?

侯爵府

prettysnow 發表於 13-6-19 23:59
點解你地話小周好但我咁慘o既,
因為多數只有夜晚先可以旺旺,
所以我多數係夜晚1100 or 1200留言俾佢,

夜晚11/12點小周應該放左工啩? 如果要請人24小時覆旺未必做到咁平WOR..........

侯爵府

XDDD 發表於 13-6-20 10:46
佢地由上海轉深圳要唔要收錢 ?

唔係上海, 係浙江. 你發貨去到佢浙江個倉, 佢會負責轉晒落深圳度, 呢一程係佢負責, 唔收錢.

然後你連埋晒深圳D貨一齊發去自己指定地址就係我地平時發貨咁, 拍佢條LINK, 佢會磅重改價, 你再俾錢, 跟住佢出車, 你等收貨.

記得如果係香港/九龍區收10+5就要收到貨儘快確認付款, 我就試過俾佢取消左, 後來同佢傾再俾番優惠我咋, 我以後都會記住及時確認喇.

侯爵府

kennwl 發表於 13-6-20 10:22
客戶編號唔係淘寶ID , 你要旺旺通璽客服,佢會比個編號你, 好似係 (Axxxx)咁!
寄貨時寫係收貨人(或地址-呢 ...

佢就叫我地淨係響收貨地址最尾果度寫呢個編號, 但我就會響收貨人果度都寫埋, 即係:

收貨人: 小吴轉Axxxx
地址: 义乌市机场路航天加油站稠山一区68栋1号1楼 (Axxxx)

咁樣佢就一定唔會睇唔到件貨係邊個GE LOR.

侯爵府

winglim 發表於 13-6-20 06:51
點解我上秀天網址 乜野介紹都無?
依家秀天糸咪真糸無事?
我住九龍 糸咪真糸無附加費啊?

秀天網址不嬲都無寫野GA.........

依家我地係用晒通璽網址拍貨, 入面寫得幾清楚. 不過香港/九龍佢都未有LINK, 我係是但拍一條咋.

香港/九龍住宅應該係無附加費, 但你九龍邊區最好問清楚D, 有時你自己當係九龍市區, 但全一可能係劃分為偏遠要收都唔定. 問左最好(或者呢度答我地, 等各位JM可以俾下意見分享經驗).

買玻璃你要小心, 第一會打左木架都幾重, 或者因為包裝穩陣明明細細件又有機會收你體積, 寄到落黎可能又會有損壞, 件玻璃質量又未必好, 可能香港買都係貴少少GA JA. 建議你響香港問下.

侯爵府

winglim 發表於 13-6-20 15:10
喔 原來我無睇到另外天水圍既link 吾怪得之我見吾到有寫地址 依家我見到了,

我住長沙灣區 吾會吾糸九龍區 ...

長沙灣應該無問題.

佢有浙江同深圳兩個倉其實係好正, 你買野個賣家近邊區就發去果邊可以慳多D運費, 或者甚至免郵. 發去浙江一到左佢會即日轉晒落深圳儲存, 通常你見到佢簽收左之後兩日應該到深圳, 咁你就可以連埋深圳所有貨一齊發落黎.

只要你發貨寫你個編號佢會將你D貨擺埋一齊, 理論上好過其他集運用旺號/人名.

我習慣只係幾單發一次就唔會有問題, 有JM鍾意儲埋好多至發一次我就唔敢講喇. 依家佢首重都係比續重多5蚊又無附加費, 我更加係2/3單就發一次, 早D拆禮物好過.

侯爵府

bing-jing 發表於 13-6-20 16:42
想問如果南區 派上住宅用秀天, 程序應該係點?

或者 ............ 係咪我睇哂呢度就會明 ...

你指港島南? 係就同我海怡同區.

首先旺旺佢攞個Axxxx嘅編號, 然後買野揀發貨浙江或者深圳, 邊度運費平發邊度, 自己CHECK住D貨到齊就旺旺佢發貨, 拍左條LINK響備注/留言寫明快遞單號, 佢會磅重同改價, 你俾完錢佢發貨, 跟住等收貨.

全一個哥哥一般預早半小時打黎就送到上門, 幾有禮貌, 我有佢手提.

記住貨到左浙江重要加多一/兩日等佢轉落深圳至算到齊可以發貨. 但響深圳發香港我地果區多數今發明至(朝早8點幾到港就肯定即日派到, 10點幾後有時隔日, 星期五發貨有時會星期一至派到).

依家香港/九龍秀天/通璽係發全一, 我地斑登記左GE客收10+5送上樓無附加費, 你試下問佢係咪可以一樣 - 就算照收15+5都係好抵.

新手記得格左價睇晒評價至好買野, 唔好因為滿幾多錢包郵買多左無謂野, 反而係有得幾樣野買或者價錢百幾蚊無妨問下"有否免郵優惠", 佢見係發浙江/深圳或者會肯.

唔明再問喇......

侯爵府

引用:Quote:mansiu+發表於+13-6-20+20:01+佢18號

原帖由 瑤瑤~ 於 13-06-20 發表
所以我地成日同D新朋友仔強調,一定要預左会慢,急就無謂用佢。

不過以上两三位十八号話發,最快都係尋日,依家都只係遲左一日,如果聽日收到都不為過,始終新開始自己出車需要時間上軌道。

如果真係遲好多咪試下claim佢lor。

侯爵府

引用:Quote:瑤瑤~+發表於+13-6-20+21:17+因為我

原帖由 mansiu 於 13-06-20 發表
我只要求合理及賣家向買家的說話要負責任...
唔好心急,如果係突發事件都唔到佢控制,相信佢有消息会有合理解釋你。

侯爵府

winglim 發表於 13-6-20 17:31
喔 咁講 即糸如果發浙江個倉,就要起碼4-5日咁._.''?

以前我未用秀天買上海北京GE野發去廣州集運再送黎香港都唔止4-5日喇.

不嬲秀天未有深圳個倉由浙江直接發香港都要起碼3日, 依家一般兩日浙江轉落深圳, 最快今發明至, 即係同浙江直發無分別.

賣家發貨如果去浙江如果係上海/北京/浙江果邊通常一日就到, 發去廣州/深圳就要3日, 但買果邊D貨通常會比珠三角運費平, 所以我多數會發去浙江, 反正佢免費轉落深圳, 而最終收到貨GE時間實際都係差不多時間.

侯爵府

瑤瑤~ 發表於 13-6-20 17:36
其實係我唔好, 呢幾日通璽上水粉嶺自家送貨暫停左, 我改內文時唔記得改埋個標題DEL上水粉嶺區
原本北區都 ...

唔怪得你GA, 瑤瑤, 你又唔係佢地代言人, 只係熱心幫我地UPDATE消息又無JETSO. 我地作為用家自己都應該問清楚通璽先GA.......

好似我呢牌多數用通璽, 但幫我個FRIEND買野多數發深圳明珠用圓通去中環OFFICE, 我一牌無用佢, 響買野揀發貨地址之前都會旺旺佢問左無問題至會發貨去喇.

不如你響1樓加多行叫大家直接問完通璽最新收費/送貨情況再發貨GE免責聲明喇........

侯爵府

瑤瑤~ 發表於 13-6-21 00:47
好感激你體諒我
我都只不過係通璽其中一個熟客, 所以好樂意同各位jm去分享我所知道既消息/經驗
...

我愈來愈覺得我地幾個EQ都幾高...............

侯爵府

引用:Quote:瑤瑤~+發表於+13-6-20+19:18+見到你

原帖由 lmcheung 於 13-06-21 發表
佢家品條link係邊? 我有興趣看下.
我睇过下d野幾平,不過果時唔係好多野.

侯爵府

sai_sai 發表於 13-6-24 16:17
早 d 睇到此貼就好啦……

早幾日淘咗轉,集運(丁x) 首$20+續$6 +住宅附加費$25

依家都唔遲GA, 反正大家都係長期會淘, 以後咪可以慳番LOR. 我以前都係用丁XGA........

都係果句, 用得佢就要預左唔一定今發明至, 得就當BONUS, 兩/三日收到都正常, 但咁平, 無所謂喇.

首頁
34567...13

尾頁

跳至