2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家先wk5, 個人好易攰, 未到5點已經係咁打"喊路",
有bb應該係d開心o野, 但我個人就好似悶悶地咁, 唔係好起勁....
wk5已經咁, 覺得條路有d難捱........... 想sung 下.....

大宅

我都係咁,一日瞓廿個鐘都有得瞓,做一陣嘢就唔想做

大宅

Onetwoma 發表於 13-6-6 17:35
我都係咁,一日瞓廿個鐘都有得瞓,做一陣嘢就唔想做

你就好啦, 可以瞓倒咁長時間~~~~

大宅

bbnboot 發表於 13-6-6 17:37
你就好啦, 可以瞓倒咁長時間~~~~
你係瞓唔著定返工冇得瞓?我係home office,所以幾時瞓都得,但已經積咗好多嘢未做 同埋手停口停

大宅

引用:Quote:bbnboot+發表於+13-6-6+17:37+你就好

原帖由 Onetwoma 於 13-06-06 發表
你係瞓唔著定返工冇得瞓?我係home office,所以幾時瞓都得,但已經積咗好多嘢未做 同埋手停口停
...
我要返公司做野,所以無得想瞓就瞓,如何可以唔使返工,安心喺屋企就正!(發夢中)

大宅

bbnboot 發表於 13-6-6 17:53
我要返公司做野,所以無得想瞓就瞓,如何可以唔使返工,安心喺屋企就正!(發夢中)

...
我成日喺屋企,反而覺得可以出下去見下人,可以散下心喎 仲可以分散下注意力,唔使成日凝住唔舒服。真係你睇我好我睇你好

大宅

引用:Quote:bbnboot+發表於+13-6-6+17:53+我要返

我成日喺屋企,反而覺得可以出下去見下人,可以散下心喎 仲可以分散下注意力,唔使成日凝住唔舒服。 ...
可能係啦。係呢,你而家幾week呀?

大宅

bbnboot 發表於 13-6-6 18:23
可能係啦。係呢,你而家幾week呀?
差唔多9w,條路好長呀

大宅

回覆:Onetwoma 的帖子

9wk 係咪既係已經照倒心跳喇?

我好想快啲過左12wk, 因為感覺上穩定啲,可能我之前小x過兩次,所以而家都有啲緊張,期望bb可以順利健康出世咁我就心滿意足喇。

大宅

bbnboot 發表於 13-6-6 18:34

我好想快啲過左12wk, 因為感覺上穩定啲,可能我之前小x過兩次,所以而家都 ...
係呀,上星期8w去照過,照到心跳同聽到佢強勁嘅心跳聲唔好咁緊張,放鬆心情,攰就休息多啲啦,祝你一切順利!BB同你都健健康康!舒舒服服!

大宅

引用:Quote:bbnboot+發表於+13-6-6+18:34+9wk+係

係呀,上星期8w去照過,照到心跳同聽到佢強勁嘅心跳聲唔好咁緊張,放鬆心情,攰就休息多啲啦,祝你 ...
多謝你呀!你第一次照係幾多wk?我未揀定醫生(心目中有幾個選擇),今日打去林勇行度姑娘話第一次檢查最好喺6-7週,確保唔係宮多孕,但我怕到時如果未照倒心跳仲擔心,自己嚇自己....

大宅

引用:Quote:bbnboot+發表於+13-6-6+18:34+9wk+係

係呀,上星期8w去照過,照到心跳同聽到佢強勁嘅心跳聲唔好咁緊張,放鬆心情,攰就休息多啲啦,祝你 ...
多謝你呀!你第一次照係幾多wk?我未揀定醫生(心目中有幾個選擇),今日打去林勇行度姑娘話第一次檢查最好喺6-7週,確保唔係宮多孕,但我怕到時如果未照倒心跳仲擔心,自己嚇自己....

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

bbnboot 發表於 13-6-6 18:51
多謝你呀!你第一次照係幾多wk?我未揀定醫生(心目中有幾個選擇),今日打去林勇行度姑娘話第一次檢查最好喺 ...
我8w先第一次照咋,本身仲諗住等去醫院驗唐氏先照添,但因為個胃頂唔順想攞藥先順便照下。我覺得冇乜嘢唔使咁早照嘅,等個B靜靜地安頓下,到時照果陣睇得清楚啲仲開心啦!

大宅

引用:Quote:bbnboot+發表於+13-6-6+18:51+多謝你

我8w先第一次照咋,本身仲諗住等去醫院驗唐氏先照添,但因為個胃頂唔順想攞藥先順便照下。我覺得冇乜嘢唔使 ...
同意!等我改改啲時間先

Onetwoma    發表於 13-6-6 19:16

複式洋房

我而家都成日眼瞓 (10wk) , 早三星期, 成日有胃氣, 頂住唔枇食野呀......
而家又成日好眼瞓......我要返工....
反而, 胃氣又無左 d .... 但久唔久都有 !
但未有嘔

複式洋房

我好想快啲過左12wk, 因為感覺上穩定啲,可能我之前小x過兩次,所以而家都 ...

我之前都兩次小產,有左後勁緊張請了一個月病假bed rest,現在囝兩歲,加油。

今胎8week,7週照到閃閃。

首頁

尾頁

跳至