夫婦情感

跳至

首頁
12345...56

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆:我的十多段愛情故事(有D幾荒唐的, 慎入)

追!

大宅

留返條毛先,樓主同我細個一樣

禁止訪問

複式洋房

大宅

BK Milk勳章

留毛#26

大宅

子爵府

我細個同你一樣,好多段感情同奇遇,真係不枉此生

mylovestory  我D朋友以前成日笑我的經歷可以出書, 呵  發表於 13-8-21 01:42

伯爵府

追追追

大宅

等呀

大宅

追~樓主勾起我當年的回憶...

複式洋房

回覆:mylovestory 的帖子

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

Happylau2014 發表於 13-8-21 00:57
回覆 pollyly 的帖子

樓主利害,記得咁多DETAILS 咁多年了
其實每一段感情對我黎講都真係好深刻,中間其實好多細節時間已經唔記得咗,
我都係要用少少時間諗一諗先至寫得出,
畢竟已經係1X年前的事了, 哈

男爵府

別墅

大宅

C6訓覺了, 我可以繼續打

第二段感情 - 短暫的愛情

初戀結束了, 可能會有人想問我有冇唔開心,
我係有唔開心的, 但係又未至於十分唔開心,
失戀失到我要痛哭流涕咁, 我又真係冇,
D人成日話"初戀係刻骨銘心的",
在我黎講真係唔算.....刻骨銘心的應該係第3段吧!?

唔知係唔係醜男本身真係唔係我鐘意個D,
而我想係佢身上得到的被愛感覺佢亦俾唔到我,
可能係咁, 原來自己都冇放太多感情落去,
個時叫做係人有我有, 有個伴咁啦~
亦可能因為呢個原因, 我隻豬仔死都唔願意俾佢

同醜男分開之後, 係學校時我亦鐘意咗個C兄,
個C兄高我兩個FROM, 佢係我玩開個班男仔同學的其中一人,
佢地應該算係黑社會D0靚仔呱??
個時放咗學我地成日會去某一撻佢地話得事的地方打躉,
又或者會襯其中一個男仔同學屋企冇人就去佢度,
(下稱男仔同學為情聖, 我的第二段感情男友叫口花),
大家仲記得西施嗎?? 西施最終都同懶勁分咗手了,
玩開的呢班男仔, 仲有一個, 下稱佢做靚仔啦下!!
西施又係同我一齊同呢班男仔玩的,
西施鐘意靚仔, 但係靚仔鐘意另一個女同學,
跟住唔知點解阿情聖有一日又無啦啦同我講鐘意西施,
嗌我幫佢手溝西施, 咁最終阿西施又同咗情聖一齊啦。

咁我不嬲都只係暗戀緊口花架姐,
因為口花佢人如其名, 真係好口花, 成日"TUM"到人鬼死咁開心,
所以佢身邊其實都好多女仔痴埋去,
連低FROM個D C妹都鐘意痴住佢.....
咁阿西施同咗情聖一齊後當然又係SWEET SWEET啦!!
然後佢又口多多同咗情聖講我暗戀口花....
情聖唔知係唔係想感激我幫佢溝到西施,
所以佢暗地裡又唔知同口花講咗D乜,
然後阿口花就走黎溝我, 咁我梗係好開心啦,
完全搵唔到拒絕的理由, 就係咁我地就一齊咗喇。

珍珠宮

回覆:mylovestory 的帖子

追~~~

大宅

其實同口花一齊倒, 都唔知係開心定唔開心,
開心就梗係因為暗戀緊個個人, 而最終可以一齊啦,
試問咁多位JM, 番學時暗戀人, 有幾何真係有機會一齊到丫?
好多都係得"暗戀"兩個字架咋嘛.....

我記得我同左口花一齊之後, 其實係好想公開俾所有人知的,
因為深知口花實在太多桃花了, 唔公開戀情,
D女仔成日好似烏蠅咁"嬲"住佢, 真係見到都眼火爆架麻.....
但係唔知點解呀口花就一路都唔想俾人知咁,
我估佢應該係因為嫌棄我啦, 驚俾人笑,
又或者係唔想為咗我呢棵樹放棄整個森林,
佢應該都係幾ENJOY好多女仔"嬲"住佢的情況的,
咁我就當然係唔會逆佢意啦,
唯有係學校時就玩地下情囉.... 唉

同口花一齊, 我地淨係拖過手, 攬過,
口花冇鍚過我, 我係女仔黎, 我又冇理由做主動架嘛
我地試過訓埋同一張床度攬住, 雙方個面都貼得好埋架喇,
其實我內心真係好期待佢鍚我.... 但無奈佢真係唔鍚....
我個時有問西施, 其實佢連鍚都唔肯鍚我, 係咪唔鐘意我呢??
咁當然呢個問題連西施都答我唔到啦!!

係學校裡面, 有個低FROM的C妹(下稱姣婆), 好鐘意痴住口花的,
個姣婆係早會前呀, 放小息呀, 食飯呀,
放學時見親口花都好似姣婆上身咁,
發晒姣咁叫"口花~~~~~~~~~~~~",
我個時真係勁憎呢個姣婆!!
我同口花反映過唔鐘意佢同呢個姣婆咁親蜜的,
因為個姣婆真係好主動, 成日會對口花郁手郁腳, 會主動撓住口花,
掂下佢手臂咁, 我真係唔OK, 唔鐘意咁樣囉!!
口花個口就同我講同佢冇嘢, 當姣婆係妹啦。

雖然口花都有應承我盡量同姣婆少D接觸嘅,
但係都俾我有次小息發現個姣婆又發晒姣咁撲埋口花度,
扮晒嘢咁幫口花撥扇, 痴到好埋一齊撥,
個刻我真係忍唔住了衝咗埋去撥開姣婆把扇,
然後好惡咁叫個姣婆死開, 以後唔好痴口花咁埋,
因為我!!唔!!鐘!!意!!

口花可能未見過我咁兇, 佢即時拉開我,
我已經發發地爛渣, 同口花講:
"點解仲唔公開我地的戀情??
點解唔俾得人知?? 究竟係覺得我襯你唔起,
定係你跟本唔鐘意我? 定係你跟本係鐘意第二個??"
口花就梗係同我講唔係呀, 真係鐘意我呀個D啦....
唉... 我都唔知信唔信好, 不過呢件事之後,
亦都真係好多人知我地一齊緊, 咁我個時都安心D的....

但係之後疑似第三者出現了, 佢係口花的同班同學(下稱串妹),
唔知點解有一期我成日都見到口花朝早同串妹一齊番學,
口花仲要幫串妹拎書包或者拎書,
我呢個身為女朋友見到D咁的情況,
當然係又會興師問罪架啦!!
我咪問呀口花做乜日日都同串妹一齊番學??
我問佢係唔係約埋一齊番, 佢又話唔係, 係學校門口撞到,
咁我問佢點解咁0岩連續幾日都"撞到",
佢又話大家都係咁上下時間番, 撞到唔出奇,
咁我再問佢點解要幫人拎書包, 佢又話,
人地係女仔黎, 個書包重咪幫下佢拎, 行入黎條路好短姐!!
總知呢個串妹一出現就令我好有危機感啦....
但係我乜都做唔到囉... 因為呢一段感情係我鐘意口花多過佢鐘意我,
好明顯我係俾口花食住, 我冇得要求口花咁多,
就算要求左, 口花都唔聽我講, 我又可以點呢??

大宅

BK Milk勳章

首頁
12345...56

尾頁

跳至