懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地係呢間醫院生完覺得點,我係網上搵呢間醫院唔少既負面新聞有啲擔心喔

阿B你要健康地成長呀

大宅

畀面勳章

引用:你地係呢間醫院生完覺得點,我係網上搵呢間

原帖由 everjojo 於 13-09-11 發表
你地係呢間醫院生完覺得點,我係網上搵呢間醫院唔少既負面新聞有啲擔心喔

...
我八月中生完,感覺幾好,產前病房年紀大啲既護人士好好人,好尊業,但後生果啲就麻麻地,而產房果啲,雖然個樣惡啲,但好好人,都鼓勵我加油,而產後病房果啲連阿嬸就麻麻地:;pppp:

公爵府

引用:你地係呢間醫院生完覺得點,我係網上搵呢間

...
我上胎生完感覺良好但當然想要更好的服務就去私家啦

大宅

回覆:請問各位在瑪嘉烈生B既媽媽

我有朋友生完。。。D人成日鬧人嫁:;pppp:
好在我選左去QE••••

大宅

產房有個阿姐好惡死

大宅

引用:Quote:原帖由+everjojo+於+13-09-11+發表你

原帖由 chichihello 於 13-09-11 發表
我八月中生完,感覺幾好,產前病房年紀大啲既護人士好好人,好尊業,但後生果啲就麻麻地,而產房果啲,雖然 ...
即係產後既工作人員差啲希望到我生果時佢地保持心情愉快啦

阿B你要健康地成長呀

大宅

引用:Quote:原帖由+everjojo+於+13-09-11+發表你

原帖由 yl88 於 13-09-11 發表
我上胎生完感覺良好但當然想要更好的服務就去私家啦
我只希望唔好太惡就得喇,因為我好眼淺,好易喊

阿B你要健康地成長呀

大宅

引用:我有朋友生完。。。D人成日鬧人嫁好在我選

原帖由 LaiMe 於 13-09-11 發表
我有朋友生完。。。D人成日鬧人嫁
好在我選左去QE••••
我本身都心大心細去qe,最後揀左瑪嘉烈之後先見到啲負面報導驚驚地

阿B你要健康地成長呀

大宅

引用:產房有個阿姐好惡死

原帖由 蚊怕水 於 13-09-11 發表
產房有個阿姐好惡死
惡死即係會閙你嗎

阿B你要健康地成長呀

別墅

我8月中係瑪嘉烈生完,比我想像中好好多。
除咗產房有個別助產士惡少少,但佢地好專業。
產前產後病房d姐姐,護士都好好。

別墅

引用:產房有個阿姐好惡死

原帖由 蚊怕水 於 13-09-11 發表
產房有個阿姐好惡死
我8月尾生完,都遇到產房好惡果個ar姐!

複式洋房

everjojo 發表於 13-9-11 20:49

...
我7月1生,覺得產房果啲姑娘係最惡,我朝早7點果陣,有個媽咪生緊,聽佢哎到好大聲,但一路生唔出,因為果日好多媽媽穿水,有個姑娘就唔理佢住,處理左其他先,之後個媽媽係甘哎,個姑娘就鬧話:我係度時你又唔生,我行開你就哎哎哎,要生就快啦甘……之後到我生時,我唔夠力,個姑娘就勁串甘講:你用力啦!唔用力點生呀!你究竟想唔想生嫁?!
所以感覺唔係甘良好,你老公會唔會陪產?有老公係度我諗佢地唔會甘串…

別墅

其實整體我覺得都幾好,產房同我接生果個助產士好好,佢見我痛到喊一直係則邊鼓勵我,另外有個助產士好惡,但佢係緊張我同bb先會大聲左d, so far吾係態度惡劣,反而產房d姐姐態度吾係甘好,至於產後,因為我被安排左住產前病房所以我吾知產後果邊既護士點,但產前病房果d就好好人,仲有ar, 我bb要住特別嬰兒病房,病房d護士都好好人,會教我地換片餵奶掃風果d, 如果餵人奶佢會幫你教你點上奶,so far 我幾滿意

大宅

引用:我8月中係瑪嘉烈生完,比我想像中好好多。

原帖由 venuslau23 於 13-09-11 發表
我8月中係瑪嘉烈生完,比我想像中好好多。
除咗產房有個別助產士惡少少,但佢地好專業。
產前產後病房d姐姐 ...
好彩都有啲好評,哈哈可以平衡下

阿B你要健康地成長呀

大宅

引用:Quote:everjojo+發表於+13-9-11+20:49+你地

原帖由 ankychiu 於 13-09-11 發表
我7月1生,覺得產房果啲姑娘係最惡,我朝早7點果陣,有個媽咪生緊,聽佢哎到好大聲,但一路生唔出,因為果 ...
我老公會陪產呀,請問陪產係咪要申請架,如果老公黎唔切,媽咪係咪可以陪架呢

阿B你要健康地成長呀

大宅

引用:Quote:everjojo+發表於+13-9-11+20:49+你地

原帖由 ankychiu 於 13-09-11 發表
我7月1生,覺得產房果啲姑娘係最惡,我朝早7點果陣,有個媽咪生緊,聽佢哎到好大聲,但一路生唔出,因為果 ...
同埋你形容得好生動呀我睇字已經feel到當時係點,哈哈

阿B你要健康地成長呀

大宅

引用:其實整體我覺得都幾好,產房同我接生果個助

原帖由 fifixpui 於 13-09-11 發表
其實整體我覺得都幾好,產房同我接生果個助產士好好,佢見我痛到喊一直係則邊鼓勵我,另外有個助產士好惡, ...
見到你地既回覆,我相信好睇自己生得果時既運氣,遇到好人定惡人多

阿B你要健康地成長呀

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+chichihello+於+13-09-11+發

即係產後既工作人員差啲希望到我生果時佢地保持心情愉快啦

...
我係產房果個助產士都好惡但好專業,有啲似訓導主任感覺,連醫生都聽佢講,但睇得出佢地無真心幫我,我個仔係細碼b,佢話規矩唔比老公陪產,只可以探病時間係到,因為會有兒科醫生係到,但我果時痛到痴左線,直情唔比老公走,個助產士知道,都比老公陪我陪到醫生黎幫我接生,所以雖然係惡,但仲好有人情味,我生完我地仲一齊講笑添幫我果個係姓吳架~~

大宅

引用:Quote:原帖由+everjojo+於+13-09-11+發表即

原帖由 chichihello 於 13-09-12 發表
我係產房果個助產士都好惡但好專業,有啲似訓導主任感覺,連醫生都聽佢講,但睇得出佢地無真心幫我,我個仔 ...
唔比陪產,我會好驚架咁你都好勇敢呀,自己生左阿B出黎!多謝你咁詳盡咁講解每一part既醫護人員係點樣呀

阿B你要健康地成長呀

大宅

我四月係瑪嘉烈生b,助產士惡惡地,只要你乖乖地聽佢地既指示,都冇乜野,我生左之後都同佢地有講有笑
產後房啲姐姐,後生個啲姑娘都好好人,係個啲年紀大既護士長粗聲粗氣講野,
全個生b住院過程都ok

首頁

尾頁

跳至