夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

水晶宮

Re: 分享維繫夫妻感情的好主意和經驗

一個星期日的下午,我地無街去佢係屋企打機,我就做家務,我穿上可愛圍裙,但裡面什麼都沒著,係佢面前吸塵,左吸吸右吸吸......

天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 PCCW2319 於 2007-01-06 15:18:16引文:

一個星期日的下午,我地無街去佢係屋企打機,我就做家務,我穿上可愛圍裙,但裡面什麼都沒著,係佢面前吸塵,左吸吸右吸吸......

但今個星期日 (tomorrow) 就唔好啦!tomorrow最低氣溫10度咋

天空之城, 快樂之地

水晶宮

mcyu,

你唔怕凍親咩?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

其實我覺得多d講出自己心底話,唔好吝嗇向對方讚美的說話,都會係維繫夫妻感情的方式之一

agree

d男人真係好受架!

天空之城, 快樂之地

水晶宮

講肉痳( & 咸濕) 野通常係老公講出口。

不過我地都興身體接觸 (not ML)
老公放工返黎, 我地會擁抱 & kiss , 如果我係kitchen 煮緊飯, 佢都會走又黎擁抱 & kiss 。就算阿仔在場我地都照咁做,所以阿仔已經見慣不怪。

去街要分手時 (同我地去完街之後,佢約左朋友)佢都會kiss me 先走。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

mcyu,

一斉冲涼.............有架!但冇開一大缸水, 就係怕好似你老公收到張水費單....佢個樣係咁

幫對方搽沐浴露都好舒服,好high 架!
天空之城, 快樂之地

水晶宮

[quote]由 mrsegg 於 2007-01-11 01:15:51
引文:
--------------------------------------------------------------------------------

mcyu 寫道:
hello...it's me again...

其實阿蛋太太話一齊去
天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 旁觀者 於 2007-01-11 16:30:07

你講開令我諗起早輪單新聞:個大肥婆著t-back 嚇死左個老公 嗱,唔係話你肥呀下

真架?真係嚇死左個老公?
咁等我加大c6份insurance ,然後著t-back 對住佢先
天空之城, 快樂之地

水晶宮

mcyu,

天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 最愛=貓仔 於 2007-01-11 23:33:18
記得當初生完bb,成個心思放晒係bb到,同老公完全唔同晒...成日都唔埋佢...感情好唔好...後來先醒覺...而家先同佢好好...變返好似拍拖咁濟...但ml o既 mood...始終比生bb前少左好多...><

me too 記得當初生完bb,成個心思放晒係bb到,同老公完全唔同晒...成日都唔埋佢...感情淡左好多..........後來先醒覺...而家先同佢好好...變返好似拍拖咁濟..............ml 都ok la
以前生完bb真係冇mood做。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

晴B媽 ,

佢放假個晚出街拍拖,(最好叫c6接你放工), 丟低d kid去享受二人世界。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 mrsegg 於 2007-01-15 00:12:27

我會時常留意別人的好點子,改一改它,變成合用的好方法,有時有些方法未必實用和難以實行,都會一試再試,邊學邊做,我覺得最難的不是自己點做,而係佢配唔配合,和受唔受落,有好多事都唔可以我一個人去做,如果搞到只是我不斷的在取悅他,這便沒意思了

最近,我發覺我好像寵壞了他,他很受落我的付出,但卻變得有點得戚,我們只會去看他愛看的戲,去他想去的地方,到我發脾氣了,他才知要遷就一下,有時要維繫很難,要平衡更難,難道我永遠都要發脾氣,我們才可以平衡?唉....

得意忘形.........咁就要 啦!
天空之城, 快樂之地

水晶宮

mrsegg,

等佢明白,幸福唔係必然既。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 mrsegg 於 2007-01-15 22:59:58
我都想有人罵一罵佢,但係果個一定唔係我自己囉!我是堅持不做老虎「拿」的人,但往往就係要發脾氣嬲爆爆咁,佢先會醒,我覺得好難處理。

no need 發脾氣嬲爆爆咁,俾d冷冷淡淡,朋友式反應佢,得閒約下朋友佢街。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 mrsegg 於 2007-01-15 23:38:18
引文:
--------------------------------------------------------------------------------

PCCW2319 寫道:
引文:

由 mrsegg 於 2007-01-15 22:59:58
我都想有人罵一罵佢,但係果個一定唔係我自己囉!我是堅持不做老虎「拿」的人,但往往就係要發脾氣嬲爆爆咁,佢先會醒,我覺得好難處理。

no need 發脾氣嬲爆爆咁,俾d冷冷淡淡,朋友式反應佢,得閒約下朋友佢街。

我都有呀,佢打電話比我時,我冷淡淡咁話:請問有乜貴幹?

eeee...不過唔得啦!講多兩講佢又整埋d衰聲,咁我又嗲聲嗲氣咁同佢死過,失敗呀!失敗呀!

真失敗呀!
天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 mcyu 於 2007-01-16 00:00:07
may be you are all young...that's why....

We are too old to act like you couple:

for e.g.
eeee...不過唔得啦!講多兩講佢又整埋d衰聲,咁我又嗲聲嗲氣咁同佢死過,失敗呀!失敗呀.................

mrsegg就係young...
我...........屬old人一族
天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 mcyu 於 2007-01-16 00:15:21

PCCW 唔好同我爭.....I am definitely older than you....
hehe...I am 44

咁我同你都相差唔遠
天空之城, 快樂之地

水晶宮

mcyu,

就係有個10歲大既仔, 先至係old人一族
天空之城, 快樂之地

水晶宮

由 mcyu 於 2007-01-16 00:36:25may be...

sometimes go to those Gallery to have a drink w/yr husband (Park Lane hotel or 灣仔南洋酒店的penth-house...), they got very good Philippino singers (wearing very sexy tim.....)

咁佢(my c6) 實留心, 專住( Philippino singers wearing very sexy tim.....)個歌手唱得好唔好啦!
天空之城, 快樂之地

水晶宮

Re: 分享維繫維繫夫妻感情感情的好主意和經驗

岩岩係地鐵諗到一個點子。如果老公去街夜返,想佢早d返屋企,send果 sms 俾 c6 : 早d返呀!我等你返黎一齊沖涼啊!
天空之城, 快樂之地

首頁
12345...13

尾頁

跳至