論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果Bb(18m)整爛左工人隻金耳環,當時無人係屋企,姐姐打比我話bb整爛佢隻耳環,但無叫我賠!點算好?賠比佢?
1.下年完約就唔用佢
2.佢整爛我D野或衫,我都無叫過佢賠
3.除左唔黑面,偷野,bb有事幾夜都幫手之外,其他無樣ok
4.關係一般

子爵府

我唔信!貪心+講大話的姐姐!

珍珠宮

回覆:整爛左

叫佢比你睇下點爛先

禁止訪問

引用:如果Bb(18m)整爛左工人隻金耳環,當時無

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

唔賠,佢咁大個人唔好好保管自己啲嘢,好彩BB只係整爛唔係吞咗落肚。

男爵府

18 m 點整爛?
比D咁細既野BB玩?
係金既話,爛左都整得番。
我會叫佢小心D!

伯爵府

好媽媽勳章

整爛極都係只需賠上$300咋

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

金都整得爛?!我會睇下再決定賠唔賠!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

引用:唔賠,佢咁大個人唔好好保管自己啲嘢,好彩

原帖由 LCY30 於 13-09-19 發表
唔賠,佢咁大個人唔好好保管自己啲嘢,好彩BB只係整爛唔係吞咗落肚。
好認同,做咩話bb整爛,几拾歲人啦。。。比我話返佢tim

別墅

引用:Quote:原帖由+LCY30+於+13-09-19+發表唔賠

原帖由 做個好媽打 於 13-09-19 發表
好認同,做咩話bb整爛,几拾歲人啦。。。比我話返佢tim
其實係姐姐帶住隻耳環,係BB格硬扯落嚟整爛左個扣(一隻金圈耳環),而且仲流血!

公爵府

回覆:irene1063 的帖子

姐姐如果係衰,我會當冇事。佢自己有責任保護佢自己d野,工作時間唔適合用首飾,叫佢以為唔好帶。

男爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+做個好媽打+於+13-09-19+發表

原帖由 irene1063 於 13-09-19 發表
其實係姐姐帶住隻耳環,係BB格硬扯落嚟整爛左個扣(一隻金圈耳環),而且仲流血!

...
我係ftm,湊B從來唔帶耳環,因為BB好奇實搞。
仲有,真金唔會因為爛左而唔值錢,最多幫佢拎去金鋪整返。

大宅

引用:如果Bb(18m)整爛左工人隻金耳環,當時無

原帖由 irene1063 於 13-09-19 發表
如果Bb(18m)整爛左工人隻金耳環,當時無人係屋企,姐姐打比我話bb整爛佢隻耳環,但無叫我賠!點算好?賠 ...
我覺得要賠,可唔可以去金舖“hong“番?

男爵府

去金鋪整,唔得就賠一個。自己仔係出面整爛人哋嘢都要賠嘅啦。bb好大力,我都成日俾個仔抓花塊面,眼鏡整爛兩副。

男爵府

如果係大圈耳環,真是自己攞來。
不過我都會幫佢整番,順便執下佢D衣著guideline.

珍珠宮

bb扯我會賠,始終搞到人地留血唔係咁好,但要求以後唔准帶耳環。另一個問題,佢金耳環邊度買?佢家鄉啲金唔足,冇理由要陪hk 9999嗰啲,佢拎返鄉一對變幾對都得,賠錢好啲。

珍珠宮

karenng115 發表於 13-9-19 23:06
我係ftm,湊B從來唔帶耳環,因為BB好奇實搞。
仲有,真金唔會因為爛左而唔值錢,最多幫佢拎去金鋪整返。

...
me 2,如果帶 d 大圈耳環真係自己囉o黎!
拎去金舖,叫人睇下係咪真金先。樓上媽媽話齋,唔係足金無理由你賠足金。一對足金耳環分分鐘貴過佢一個月人工 :;pppp:。帶埋佢拎去大金舖俾人睇無謂拗數。係真o既就整,係珠義繩咪考慮買番俾佢囉,整爛 1 邊買夠 1 對俾佢點話

複式洋房

回覆:irene1063 的帖子

揍BB就唔可以帶耳環啦!BB手一拉,耳仔都爛啦!所以有BB的媽媽最好一開始就同工人講明,工作時間唔好化妝、帶耳環/脛鏈。對大家都安全。

首頁

尾頁

跳至