想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題~~~又中招了~越來越密~~~有咩辦法唔中架~~~好痛~~食左d藥變晒色會有影響嗎?

男爵府

回覆:尿道炎會影響驗排紅d嗎?

唔會影響紅d架~

別墅

引用:唔會影響紅d架~ +

原帖由 renric 於 13-09-22 發表
唔會影響紅d架~
thank you

男爵府

引用:如題~~~又中招了~越來越密~~~有咩辦法唔中

原帖由 LCBBChu 於 13-09-21 發表
如題~~~又中招了~越來越密~~~有咩辦法唔中架~~~好痛~~食左d藥變晒色會有影響嗎?

...
飲紅莓汁、食紅莓丸、中醫調理、早瞓、小便向後抹、狂飲水、發緊炎唔好開工。

one fine day  

別墅

引用:Quote:原帖由+LCBBChu+於+13-09-21+發表如

原帖由 luvluvpeonybaby 於 13-09-22 發表
飲紅莓汁、食紅莓丸、中醫調理、早瞓、小便向後抹、狂飲水、發緊炎唔好開工。

...
我感覺到唔妥已即狂灌水同紅莓汁~~~但都冇乜用就去左睇西醫食抗生素~~經過之前經驗痛到想咸驚左~~~初起就即刻去睇了~~~呢排睇緊中醫調理~~唔記得同佢講食緊西藥添~~~老公過中西藥唔可以一齊食~~~我好似食完個人好唔舒服

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

LCBBChu 發表於 13-9-21 23:09

...

我同你都係一樣, 係2年前我都係痛到無停過.
睇完E生食晒D藥, 抗生素..., 你食個隻係咪藍色糖衣包VV時係橙色個隻.
我次次食完係好左D, 之後兩星期後又痛過...
我都無晒法, 只好自己買紅莓汁, 每日LUNCH時飲一杯,
一早就係咁飲水要令到自己有VV去,
因為我飲得多水唔一定係有VV去, 只要有VV去就唔痛.
我每一朝都迫自己飲350ML水, 仲至有VV去就當日無事.

別墅

引用:Quote:LCBBChu+發表於+13-9-21+23:09+如題~

原帖由 manmak0210 於 13-09-23 發表
我同你都係一樣, 係2年前我都係痛到無停過.
睇完E生食晒D藥, 抗生素..., 你食個隻係咪藍色糖衣包VV時係橙 ...
我係黑色架~~~變橙個隻藥唔係抗生素~~~你兩星期又真係好密喔~~~我上次中同確認懷孕同一日~~之後冇左~~~今次又中我媽媽以為我噤快又有左:p我都好想

大宅

LCBBChu 發表於 13-9-23 15:16
我係黑色架~~~變橙個隻藥唔係抗生素~~~你兩星期又真係好密喔~~~我上次中同確認懷孕同一日~~之後冇左~~~今次 ...

機本上我係一食晒D藥就會又痛過...NON-STOP咁....
睇E生睇到窮
不過係嚟一年已經好左好多, 但一每次M到前都一定會痛一兩日.
咁我就知差不多M到....
我都好怕影響有BB.

別墅

引用:Quote:LCBBChu+發表於+13-9-23+15:16+我係

機本上我係一食晒D藥就會又痛過...NON-STOP咁....
睇E生睇到窮
不過係嚟一年已經好左好多, 但一每次 ...
醫生有冇話點解會咁?

大宅

LCBBChu 發表於 13-9-23 15:55
醫生有冇話點解會咁?

我都有問過e生...俾佢個答案激c我
佢話: 其實尿道炎好多女性都會有架, 所以好正常, 放心...
我心諗講完等於無講...
諗諗下我都係靠自己好返d, 唔好靠佢地d藥.

別墅

引用:Quote:LCBBChu+發表於+13-9-23+15:55+醫生

我都有問過e生...俾佢個答案激c我
佢話: 其實尿道炎好多女性都會有架, 所以好正常, 放心...
我心諗講完等 ...
雖然係正常啫~~~但你比較密嘛~~~個醫生咁都得既@.@~~~我上個月小x完~~~好想快d有返

男爵府

其實呢, 曾經有醫生同我講過, m 前分泌特多, 會易引起外陰炎, 隨而引起尿道炎, 2個敏感地方都o係附近, 所以容易互相感染呀

醫生叫m 前4-5日, 分泌特多時, 記住要多食yogurt, 唔記得買可以飲益力多(但當然yogurt 會好好多)

而且仲要食紅莓 & 藍莓, 最好食新鮮, 唔好飲汁, 因為汁會加入糖分 (除非你自己渣汁)

醫生話o個個星期最好小糖, 咁先balance到, 唔係食乜都冇用

間唔中m前幾日覺得小小痕我就會跟醫生講法做, 幾年前試過一次就斷左尾了~
大家可以參考一下啦

別墅

引用:其實呢,+曾經有醫生同我講過,+m+前分泌特多

原帖由 JN1999 於 13-09-23 發表
其實呢, 曾經有醫生同我講過, m 前分泌特多, 會易引起外陰炎, 隨而引起尿道炎, 2個敏感地方都o係附近, 所以 ...
謝謝你~~~我今次係m後冇分泌中~~~等我都多d食莓先~~~我冇買過黎食

大宅

引用:其實呢,+曾經有醫生同我講過,+m+前分泌特多

原帖由 JN1999 於 13-09-23 發表
其實呢, 曾經有醫生同我講過, m 前分泌特多, 會易引起外陰炎, 隨而引起尿道炎, 2個敏感地方都o係附近, 所以 ...
多謝嘅資料,好有用。
等我飲多啲多多先。

首頁

尾頁

跳至