親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Re: 有無人 4 月初去東京?

AE_bb,
係呀.....御殿場又真係比較遠左D,如果你只係留係東京幾日,真係唔值得去甘遠...我都爭扎左好耐,去唔去好?但係唔去過,我又唔死心,所以決定去一次啦!如果唔係的話,又唔知幾時再有機會 :mrgreen:
My Two Princess

珍珠宮

醒目開學勳章

AE_bb, pig

我真係試過用紅白藍寄倉呀, 用封箱膠紙包實晒成個紅白藍, 包咗二層 (安全 d 嘛), 其實點解我會咁做? 因我見過人地個紅白藍, 係條行李帶到 look 番出黎時個底爆開咗 好彩佢入面仲有個大膠袋裝住 d 野, 同埋有用繩搏住個紅白藍, 入面 d 物件就無跌到出黎!!

pig
你打孖上應該都可以唔用膠紙既. 喂, 老友, 紅白藍都有分 size bor, 如果你用大 size, 裝滿晒衫/鞋, 你都咪話唔重 bor
小心小心.

AE_bb
用紙箱當然安全好多啦, 但紙箱有一定重量, 如果 kg "蚊" 水就用紅白藍會慳番少少重量.

珍珠宮

醒目開學勳章

oic, tks

Oscar媽 寫道:
chilli,

唔駛比錢 WAIT , 不過 BOOK 就要比 $1000/位訂..

伯爵府

chilli,

咁即係帶定 "紅白藍" 最好 帶幾多個好呢

仲要帶家封箱膠紙同埋繩就最穩陣 :mrgreen:

珍珠宮

醒目開學勳章

ae.bb
睇你會買 d 乜囉, 我就會買亞仔 d 玩具多, 重就未必好重, 但個盒就一定阻定, 咁我就會帶 2-3 個大或中 size, 1-2 個細 size 用黎裝衫. 如果 d 紅白藍用唔晒, 就好似 pigpig 咁打孖上, 唔包膠紙.

你包咗膠紙其實唔用繩都得, 但搏咗繩就方便你拎.

你會唔會買 d 易打爛或變形既東西呀? 如會, 帶埋 bubble 紙去啦.

伯爵府

pigpig

但係唔去過,我又唔死心>>>>

如果唔係的話,又唔知幾時再有機會 >>>>實有機會嘅 :mrgreen:

伯爵府

好細心呀
chilli 寫道:
ae.bb
睇你會買 d 乜囉, 我就會買亞仔 d 玩具多, 重就未必好重, 但個盒就一定阻定, 咁我就會帶 2-3 個大或中 size, 1-2 個細 size 用黎裝衫. 如果 d 紅白藍用唔晒, 就好似 pigpig 咁打孖上, 唔包膠紙.

你包咗膠紙其實唔用繩都得, 但搏咗繩就方便你拎.

你會唔會買 d 易打爛或變形既東西呀? 如會, 帶埋 bubble 紙去啦.

珍珠宮

醒目開學勳章

係呀, 實有機會既.....放心放心

AE_bb 寫道:
pigpig

但係唔去過,我又唔死心>>>>

如果唔係的話,又唔知幾時再有機會 >>>>實有機會嘅 :mrgreen:

珍珠宮

醒目開學勳章

算係讚我嗎??

去接仔放學 lu~

[quote]
AE_bb 寫道:
好細心呀 [quote]

大宅

pigpig

我有朋友去左輕井澤, 佢話幾好, 好靚, 我希望4月睇到櫻花. 照你咁講我住京王應該冇問題.

pigpig 寫道:
Venus,
希望有機會的話,我都會去輕井澤 你去完返黎話我知靚唔靚 其實,我最想係夏天去北海道,希望有機會啦!
我諗京王的床應該唔係超細果D,應該夠你同囝囝訓啦.....話唔定你同你老公2個都夠訓呀 :mrgreen:
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pigpig,

我唔係全職媽咪,我要返工架!放工先見到個寶貝..

各位:

我今朝早打電話去東記闈問.已經好老實答我基本上 d 機已經 full晒,就算 wait 都好困難..所以佢叫我留電話比佢...一有復活節加班機出既套票就通知我呀!!

子爵府

"紅白藍"都係一個好提議..但係會唔會冇咁安全呢

我一家三口會帶 1個 30" 喼 1 個 25" 喼 ..

4 月應該唔會好凍..唔駛帶好多衫..應該夠用

子爵府

路過搭咀

Oscar媽

你依家最後confirm幾時去, 4-8號定5-9號 oscar學校幾時開始放假/放完 駛唔駛請假
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

伯爵府

[quote]
chilli 寫道:
算係讚我嗎??

去接仔放學 lu~

[quote]

珍珠宮

醒目開學勳章

有無人幫襯過呢間買 package?

∼日航天地∼

伯爵府

Oscar媽,

講到安全, 紅白藍就一定冇喼咁安全架喇...

如果你一家三口帶2個喼, 諗住唔會買太多野嘅...應該都夠....不過可以帶定1/2個大旅行袋或紅白藍做後備 law

子爵府

AE_bb,

我 11 月去東京都係咁樣帶 2 個喼,帶 1 個大旅行袋..
oscar 自己拎一個 thomas 喼好得意架...

伯爵府

chilli

呢間冇試過呀…….你而家 wait 緊邊間呀
chilli 寫道:
有無人幫襯過呢間買 package?

∼日航天地∼

伯爵府

一定好 q

oscar 個 thomas 喼有幾大個呀 :mrgreen:
Oscar媽 寫道:
AE_bb,

我 11 月去東京都係咁樣帶 2 個喼,帶 1 個大旅行袋..
oscar 自己拎一個 thomas 喼好得意架...

珍珠宮

醒目開學勳章

AE_bb

我 wait 咗專業咋 (CX, ANA).

專業叫我 SAT 落去比訂 (每位一千),
俾咗訂先同我 book 酒店.

打過去永安/康泰. 佢地話 package 未出, 叫我遲 d 再打去問.

朋友介紹 "日航天地", 不過我未打去問.

首頁

尾頁

跳至