夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Re: 你地老公有無送過鑽石戒指比你地呀?

求婚個隻!!!一隻!!

But this one is the special one!!! So one is enough!!

大宅

me too ! 我要翻工,戴住做野都唔方便,不過
有時會諗遲d都要買,留俾啊女第時做嫁妝麻:mrgreen: :mrgreen:

54heima 寫道:
求婚時有,但好細粒。。。有一排好想要巨送一卡果D,拖拖下,自己唔想要,成日系屋企湊仔,都冇機會帶。。。都系自己買D朱義盛好

大宅

我老公o係求婚果陣送o左一卡鑽戒比我﹐因為係DIF級,要六位數字﹐好貴﹐所以我都唔會再要佢送鑽石﹐一隻夠o西喇。。。而且我都無乜帶﹐我怕自己失暈跌左。。。而家淨係希望等BB 出世﹐快高長大﹐等我可以養返貓貓。。(我有兩隻貓貓---十二歲﹐媽咪爸爸幫我照顧緊)

大宅

this topic is very interesting...once mention abt diamond....99% of woman are very energetic...

洋房

not too expensive , 物輕情重 嗎
one for wedding , 3 pcs for birthday,

別墅

拍拖個時送過 一隻咁多 o羅

洋房

結婚果對算唔算 一人隻佢比錢

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

無,因為我唔鍾意鑽石戒指

侯爵府

乜嘢都送過, 係鑽介未送過.

侯爵府

"柳葉雙眉久不描, 殘妝和淚污紅綃, 長門自是無梳洗, 何必珍珠慰寂寥"

唐明皇妃子梅妃曾一度得寵, 在楊貴妃入宫後, 梅妃便遭冷落. 一天, 唐明皇想起梅妃, 送她一斛珍珠, 梅妃心有所感而作此詩以"答謝".

最重要的是丈夫對自己好, 而不是他送甚麼! 好多男人都好憎太太要他送這送那, 好似勒索! 如果我們不想丈夫去包二奶, 不要再勒索... 否則好似梅妃般, 落得"何必珍珠慰寂寥"的下場便後悔莫及了!

希望大家了解男人出外工作, 又要負擔家庭生計的壓力, 不要再令他們百上加斤了.

別墅

有! 如果下次可以再大粒D就好喇....

男爵府

戒指就冇,
鑽石耳環就有一對,
仲有一隻鑽石Rolex囉
全部都係生日嗰陣送既

大宅

no ar but no problem wor
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]
該用戶已被刪除

別墅

有, 追我時佢送左一隻細細粒(0.25卡), 求婚果時送左一隻似樣d ge (心型0.55卡), 依家把口成日話要佢送隻一卡比我, 但係我地兩個都係得個講字!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

有呀。。。求婚1卡心型,結婚1卡梨型
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

無喎

民房

有...結婚前,

結婚後.....never. :cry:

侯爵府

i think most of the women are energetic while talking about diamond....for me, i just feel the significance of diamond is "eternity", women want eternity generated among them and their lover, therefore they love diamond!

and IN FACT, diamond is the reflection of $$$$, it is because the market price of diamond will never decrease...

and that is why...i've never had one. :-( :-(
mcyu 寫道:
this topic is very interesting...once mention abt diamond....99% of woman are very energetic...

男爵府

canies 寫道:
有, 結婚周年同生日都有.....

碌咭買...但c6份糧月月清, 咭數一多就要我找..

即係自己買比自己

我都係, 佢一出糧就比哂啲錢我, 一個月佢只有$2000, 但買鑽石最少都5,6千(細細粒都要呢個價), 咭數又係我比 所以我成日都同佢講唔使送 因為收到愈大粒就愈心痛 :tongue:

首頁
12345...7

尾頁

跳至