跳至

首頁

尾頁

大宅

宣道茵怡好嗎?環境是否比青衣大?户外空間是否多開放比小朋友用?

別墅

回覆:宣道茵怡

田茵怡一星期2日net.2國語

洋房

回覆:happymilala 的帖子

收到通知好耐,見到間學校收生好平均,大仔,細仔通通都收,有的是2011年12月出世郗取錄了!你地仔仔女女被取錄沒有!
我個女面試時都大喊!唔識佢又被拉進房內,唔驚就假!

大宅

好媽媽勳章

回覆:tingfeiwong 的帖子

留左啦。。我好大機會會讀。。因為未 in 的, 都是區外大熱, 收的機會不大, tko 區, 自茵怡收左, 我冇再 in 了。

大宅

畀面勳章

回覆 BabyLi2010 的帖子

有架,k3下學期開始多返d功課同教得快左。唔駛客氣,大家交流下啫。
你交左留位費未呀?

大宅

好媽媽勳章

原來都有功課, 默書,咁都好, 我怕太 happy, 上小學就好辛苦。

Thanks tingfeiwong, 我太多問題問了, thx a lot.

大宅

畀面勳章

K1做線條練習(每日1樣)。K2寫中文生字同英文生字(每曰各1樣)
K3寫中文生字+句子,英文生字+句子,每week1次中文作句,數學寫1-100,順數,倒數,下學期一星期默一次書(中+英文句子同生字)

大宅

好媽媽勳章

我想問下, 茵怡多唔多功課做的, 係咪 K3 先會默書?

別墅

有無媽咪今日收到後備信?

大宅

畀面勳章

其實每日都有英文堂,每星期有net同班主任一齊上一堂英文,其餘英文堂就只有班主任上堂。即一星期一堂net同普通話。

大宅

好媽媽勳章

哦, 即每日都有英文堂, 放心好多, 我以為1星期1次就太少了。。普通話就只係1 星期1次, 對嗎?!

大宅

畀面勳章

Net同普通話1星期1堂。每日英文堂係班主任教的。

大宅

好媽媽勳章

我想問下茵怡課程, 佢一星期得 2堂英文,net教, 1堂普通話, 咁其餘時間係咪有冇英文堂?

大宅

畀面勳章

回覆 cherryp 的帖子

梁潔華

大宅

Sorry,Ikw係邊間?

大宅

畀面勳章

多數兄姊讀過弟妹都會收返上午,我細仔亦唔例外係am,其實普遍每間學校ga做法都差唔多。我仔派左lkw, 暫時英數常都跟倒,係普通話要追得辛苦啲。

已刪除用户

引用:回覆+happymilala+的帖子一班26-27人,唔會

大宅

好媽媽勳章

咁你細仔係上午offer 定下午 offer?
我見好多小朋友入宣基同梁潔華, 唔知上小學接唔接到。。

大宅

畀面勳章

回覆 happymilala 的帖子

一班26-27人,唔會over30人,有2個班主任。

大宅

畀面勳章

其實津校程度唔會太深,我本人覺得適中,如果要聽得明或講得倒ga程度~我可以肯定話你知一定要出去惡補,剩係靠學校每星期一堂ga英文(外藉老師)同普通話一定唔得…………另佢k3下學期我覺得做得幾好,有默書同小息比小朋友適應小學生活。同上2年都冇加學費所以學券cover倒晤駛交學費。老師好有愛心同耐性,小朋友讀得開心。本人大兒子今年畢業,細佬都係揀返lee間。

首頁

尾頁

跳至