親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

初三出發, 初七返

已經5-6年冇去東京, 生完之後帶埋16個月大囡囡再度出發

未plain行程, 諗住去Disneyland, 橫濱麵包超人館

大宅

我帶兩個女(7 & 8歲) 年廿七至年初二,住新宿,有兩日去箱根一泊兩食,一日去廸士尼.一日訂咗蟹道樂午餐,仲會食元袓壽司,仲諗緊其他景點.

翡翠宮

我就5/2-8/2去東京,同埋4歲女去,去埋disneyland and disneysea.

mpyleung  我有一張小童tokyo disneyland ticket,上次去因為女病左冇入去,原價$3xx,現$150出讓,可show收據,deadline april 1st. Thx  發表於 13-12-11 23:12

大宅

oldfrog 發表於 13-11-27 21:11
我就5/2-8/2去東京,同埋4歲女去,去埋disneyland and disneysea.

我應該3或者4號去Disneyland :D

mpyleung  我有一張小童tokyo disneyland ticket,上次去因為女病左冇入去,原價$3xx,現$150出讓,可show收據,deadline april 1st. Thx  發表於 13-12-11 23:14

民房

回覆 Esther_Rachel 的帖子

Hi, 想請教你book了箱根那間溫泉? 蟹道樂要提前book 嗎?

大宅

回覆:katyma 的帖子

訂咗呢兩間,未決定,二選一
1 品の木一の湯 (喺山上,三人¥18900)
2 ホテルおかだ予 (喺山腳,三人¥20400)
兩間都係一泊兩食,傾向選山上那一間,如果落雪可以玩雪。
未訂嘅話早啲訂,會平啲,我喺Jalan訂,唔需要落訂金嘅,決定咗取消另一間

titma  ホテルおかだ予<<個溫泉正好多喎  發表於 13-12-1 22:22
sman  想問有無私人風呂架?  發表於 13-11-28 18:07

大宅

回覆:農曆新年向東京出發揮手區~~~~

蟹道樂可以喺網站選分店訂位
http://douraku.co.jp

民房

回覆 Esther_Rachel 的帖子

Tks so much.

大宅

引用:訂咗呢兩間,未決定,二選一1+品の木一の湯

原帖由 Esther_Rachel 於 13-11-28 發表
訂咗呢兩間,未決定,二選一
1 品の木一の湯 (喺山上,三人¥18900)
2 ホテルおかだ予 (喺山腳,三人¥20 ...
兩間都無,其實酒店有,但我無㨂啫

大宅

私人風呂

大宅

回覆 karen1204 的帖子

我年廿八出發,初三返 3大1b, 到時啱啱1歲
day 1, 4,5 住新宿角屋酒店,在樂天book, 因為agent 已經訂唔到 sunroute plaza, hyatt regency( 要加錢), century southern tower 。我個人比較鍾意住新宿,所以其他區唔會考慮。

day 2,3 就入箱根住強羅雪月花,又係樂天book, 3大1b 1 間房,包早晚餐,住兩晚大人每位17000円一晚,如果weekend 住會貴好多,所以揀平日入住。

其他行程未諗掂,因為帶住b都唔想太辛苦,但有一日想去藤子f不二雄博物。

洋房

回覆:karen1204 的帖子

有無在港租wifi機

大宅

引用:回覆+karen1204+的帖子我年廿八出發,初三

原帖由 titma 於 13-11-30 發表
回覆 karen1204 的帖子

我年廿八出發,初三返 3大1b, 到時啱啱1歲
機票訂左幾錢?

大宅

引用:Quote:原帖由+titma+於+13-11-30+發表回覆+

原帖由 441 於 13-12-01 發表
機票訂左幾錢?
我年廿八去, 初四返, 一早五月头買机票, $23xx/位, Delta, 早去晚返...

大宅

Eanma 發表於 13-12-1 22:17
我年廿八去, 初四返, 一早五月头買机票, $23xx/位, Delta, 早去晚返...
咁平, 我訂CX 又係28/1, 早你一日返, 機票5740未連稅, 3 大1B 埋單20210

大宅

titma 發表於 13-12-1 22:27
咁平, 我訂CX 又係28/1, 早你一日返, 機票5740未連稅, 3 大1B 埋單20210

旺季一定要自己早訂先會平, 唔可以等旅行社出 package. 我今年4月尾/5月頭訂酒店+機票, E+去比價, 全部已漲價一倍. 當然, 好多人唔 like gum 做, 因為中間有成8個月, 可以有好多變數...

我4月尾先訂酒店(via Rakuten travel, 當時機票都未出), 見到有 promo, 超平, 新宿太子都係 JYP10,000/雙床房/間/晚. E+已加到 JYP19,000/晚, 而且只是單床, 2張床己fully booked.

機票同上面一樣, HK$2380/位+稅, 當時X生信用咭做promo, 有5% re-bate, 埋單net價: HK$3000/位(已包稅). 因為機票+新宿酒店平左, budget 鬆左, E+可以住2晚越後湯沢之溫泉酒店.

溫泉酒店平日同weekend 價錢真係相差一半, 所以盡可能安排平日去, 避開同當地日本人去爭. 日本人好多時 weekend 會一家大細去浸溫泉的.

大宅

啱啱發現原來箱根有滑雪場,叫箱根園滑雪場,但只可玩雪「斗」,堆雪人,有無人plan咗去玩呢?

大宅

回覆 Joe媽媽 的帖子

旺季呢個價錢真係平到冇朋友, 抵你做早起的鳥兒有肥虫吃

珍珠宮

Eanma 發表於 13-12-1 22:17

我想問點可以咁早訂到機位咖?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我初三出發,初十返。住上野。帶8歲仔去。上年新年和暑假都去了東京。
上次2月11日(日本假期)去了Disneyland,勁多人,
多數遊戲要排2-3個鐘,所以吾會再去了。
今年plan了一日租和服看節分祭,一日去長野玩雪,
一日去琦玉縣 大宮的鐵道博物館,一日去橫濱,一日去台場。
我仔好鐘意打日本果度的Pocket Monster機和百獸大戰機,會帶佢去上野間玩具店打機。

karen1204  Good!  發表於 13-12-3 23:00

首頁

尾頁

跳至