2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無媽媽有同樣情況?

大宅

回覆 siubekat 的帖子

有,日頭勁訓,夜睌點都唔肯訓!

別墅

引用:回覆+siubekat+的帖子有,日頭勁訓,夜睌點都

原帖由 littlewater8 於 13-12-02 發表
回覆 siubekat 的帖子

有,日頭勁訓,夜睌點都唔肯訓!
仲係日頭唔醒,夜晚精神到勁嘈!真係救命。好想知佢幾時先會正常返!

大宅

回覆:bb日夜癲倒!救命!

我b都係…

子爵府

日頭點整都唔醒,夜晚郁啲就醒,仲要人抱住先訓到,但一放落床就喊

別墅

回覆:小小葉 的帖子

same here,晚晚1-3點阿b都勁精靈,好在未返工日頭瞓返。啲書話頭1-2個月係咁,佢地未識分日夜,希望時間過去會自己轉好,因為真係迫唔到。

大宅

我個女都係呀,日抖訓得淋,又少喊,一到半夜,就扭計喊連行行企企搖搖抱佢都喊,仲喊到腰硬,成個r唒咁,我1月頭先開工,但好擔心情況會持續到返工個時都冇改變

別墅

引用:我個女都係呀,日抖訓得淋,又少喊,一到半

原帖由 siukiki630 於 13-12-02 發表
我個女都係呀,日抖訓得淋,又少喊,一到半夜,就扭計喊連行行企企搖搖抱佢都喊,仲喊到腰硬,成個r唒咁, ...
我都驚呀,我又係一月開工!我怕我到時24小時無得瞓。

複式洋房

回覆 siukiki630 的帖子

我阿女都係呀我仲要月中返幾日工,之後再放到一月返。
都唔知點算……

別墅

回覆:siubekat 的帖子

我個囡都係咁架!而家個半月大!早兩天有朋友教我,將bb著過嘅衫倒轉掛喺床頭(即領位向下,腳位向上)。。咁樣就可以調返轉佢啲時間架喇!係啲老人家教嘅!我試咗兩日,第一日未見成效!但琴日唔知點解佢成日都好精神,唔願瞓。。到咗琴晚除咗肚餓嗌之外,一食完就瞓返!(平時夜奶食完唔肯瞓)所以琴晚我都叫做有覺好瞓。。不防試下

大宅

引用:我個囡都係咁架!而家個半月大!早兩天有朋

原帖由 Kennis114 於 13-12-03 發表
我個囡都係咁架!而家個半月大!早兩天有朋友教我,將bb著過嘅衫倒轉掛喺床頭(即領位向下,腳位向上)。。咁 ...
試下無妨,等我都試下先,

別墅

回覆:siukiki630 的帖子

禁止訪問

別墅

我囝囝夜晚6點開始扭計唔瞓到12點l點,點抱都喊,靜係食奶唔喊。夜晚又瞓得唔林,下下要抱著先瞓唔肯落床,又容易紮醒。點算,對手同條腰都好累。

大宅

日頭要盡量多見陽光,
夜晚就將燈光較暗D,
喂奶, 換片都唔好俾燈光直射BB,
過幾日BB就會明顯分到日夜

別墅

可以卑奶嘴啊,我個bb都系,我未到一個月已經搞掂日夜顛倒問題喇。

複式洋房

回覆:hippohippohippo 的帖子

係呀!陪月一開始就教,夜晚一定要熄燈,就算半夜餵奶也只䦕小小燈,好快bb真的到夜晚就瞓多d,日頭就少瞓了

別墅

引用:日頭要盡量多見陽光,夜晚就將燈光較暗D,喂

原帖由 hippohippohippo 於 13-12-04 發表
日頭要盡量多見陽光,
夜晚就將燈光較暗D,
喂奶, 換片都唔好俾燈光直射BB,
可能真係我日頭落哂窗簾比佢瞓,所以攪成咁,夜晚又開哂燈餵奶。

複式洋房

我個bb 第三日就搞點熄燈既問題,頭兩日真係完全唔肯訓,我地要開大燈訓,後尾就決定早少少推佢入黑房,等佢習慣,早少少我地都仲有氣力去氹佢,咁之後2日佢就適應熄燈訓啦!日夜顛倒我地用左兩星期去同bb 調節,就係每日去到6點開始我地就叫醒佢同佢玩,玩到12點嗰餐先比佢再訓,試左一星期佢就開始較返岩d 時間啦~~

別墅

引用:我個bb+第三日就搞點熄燈既問題,頭兩日真

原帖由 Yen2002 於 13-12-06 發表
我個bb 第三日就搞點熄燈既問題,頭兩日真係完全唔肯訓,我地要開大燈訓,後尾就決定早少少推佢入黑房,等 ...
Thank u 呀!但我b半夜都要飲奶!我一月要返工了,到時兩個半月,希望會好啲。

首頁

尾頁

跳至