跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

BB 九個月啦, 但係仲未出牙仔?? @@

各位媽咪

請問有冇 bb 仲未出牙仔呀? 我仔仔仲未出牙仔,
點好呢? 請指教. 謝謝!

別墅

Re: BB 九個月啦, 但係仲未出牙仔?? @@

我個bb都未出牙仔, 我已經日日check 住架la
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_347.gif[/img]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

我個b明天就9個月啦∼都係1隻牙仔都未有,d牙肉凸出但未見白色

伯爵府

我個囡都未出, 不過d牙肉就腫腫地咁, 一飲奶就勁忟, 希望佢快d出, 唔好吽咁耐啦~

複式洋房

我阿b都係聽日九個月大啦! 都未出牙仔wor

複式洋房

Me too.

大宅

我媽咪話越遲出越好,
9 個月出最好 wor,
佢話最耐用, 無咁易蛀牙
唔知真定假 ar, 我個 b 而家有小小一隻出緊

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

謝謝各位靚媽媽話比我這個新手知
原來係咁.
都放心d, 唔係都唔知點算好

子爵府

jason仔都係一隻牙仔都未有呀

複式洋房

我個仔九個月, 已經出咗四隻牙仔喇~

複式洋房

我個仔星期五夠九個月,已經出左五隻牙仔啦
Little Raphael 係我的心肝寶貝,2006年8月19日在香港嘉諾撒醫院出生,出生時重3.54kg,願與大家一起分享他的生活點滴...Welcome...

複式洋房

我囡囡都係, 而家一隻都未見到, 但牙肉好夠硬, 日日咬bb餅, 咬到"crack" "crack" 聲 [quote]

民房

It seems that a lot of babies have still have no teeth or maybe one or two. My baby is not quite 9 months yet but has 6 teeth, is that abnormal?

複式洋房

AAwing:
唔駛擔心, 我個囡11個月一隻牙都未出, 連白色都冇。問過醫生佢話個個BB唔同, 有D歲幾先出第一隻牙。我同事個姪女13個月先出第一隻。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Sinirene

謝謝妳呀, 我真係有d擔心架, 特別是我這d冇經驗的新手,
就要問多前輩媽媽.

謝謝.
AAwing

sinirene 寫道:
AAwing:
唔駛擔心, 我個囡11個月一隻牙都未出, 連白色都冇。問過醫生佢話個個BB唔同, 有D歲幾先出第一隻牙。我同事個姪女13個月先出第一隻。

複式洋房

我BB已九個月都未有牙仔, 佢幾個月前已開始牙痕, 又流好多口水, 不過到依家一d白點都冇 :-(

我有個friend個女差唔多歲半至出第一隻牙, 希望我阿B唔好搞到咁遲, 等我担心死

大宅

我BB已九個月多都未有牙仔.
我细個差唔多歲半至出第一隻牙.....唔担心!!

子爵府

me too

嬈嬈媽 寫道:
我BB已九個月都未有牙仔, 佢幾個月前已開始牙痕, 又流好多口水, 不過到依家一d白點都冇 :-(

首頁

尾頁

跳至