網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

因為搬屋好多野買, 包括沙發床成280公斤體積重, 物流以立方計但加錢都未必一定安排到送上樓, 何生就要收足280公斤之後加錢, 只有增益肯收平D兼應承可以搬埋上樓, 所以考慮用佢, 唔知有無JM用過送大貨, OK嗎?

翡翠宮

回覆:增益集運OK嗎?

舊年年底表哥開店,用過增益送粉嶺商場,今發明至,20幾件貨130公斤,450人仔,無送漏嘢,都唔錯嘅。

男爵府

一立方大概250kg, 所以你280kg. 已超過一立方,所以計你280kg重量,再算係低d架物流係最低消費1 立方超計算。如果佢唔計你重量,計你兩立方會仲貴。
我用過
新德國際物流,以你280kg計算。。超過一立方1.5/kg
280x1.5=420,到貨佢會打電話比你,你再叫司機加錢送上樓就得。我上次300送到樓下,司機只收我100 送上屋企。而且如果你買傢俬個賣家發貨係送去物流自提點既,新德
可以免費幫提貨忝
]

侯爵府

monpettit 發表於 15-3-5 15:12
一立方大概250kg, 所以你280kg. 已超過一立方,所以計你280kg重量,再算係低d架物流係最低消費1 立方超計算 ...
見你地提過新德我都有問過, 佢報俾我200kg/1.2立方以内收300元楼下交货,但海怡半岛需加偏远费150元,之後1.5元/kg或250元/方收费, 本來計落都OK, 但佢唔保證到時可以送上樓,因為沙發床大件兼重要兩個人wor,所以我至要另外問其他囉.

大宅

我都用過好多次增益,服務都幾好,運費又平,所以打算以後都繼續用~

侯爵府

Sally16 發表於 15-3-6 12:48
我都用過好多次增益,服務都幾好,運費又平,所以打算以後都繼續用~
今次大貨決定試用佢, 問左好耐好多野, 客服/老闆好好人一一解答, 希望送貨哥哥真係樂意送上樓喇. 沙發要訂做, 起碼10日到兩星期送貨, 收到再上黎報料.

大宅

Obe2009 發表於 15-3-6 15:01
今次大貨決定試用佢, 問左好耐好多野, 客服/老闆好好人一一解答, 希望送貨哥哥真係樂意送上樓喇. 沙發要訂 ...

係呀,老闆娘好好人,同埋都好好傾架,佢又好有責任心,有次我少左件貨佢都一直幫我查快遞又幫我打比賣家問,真係好好服務,平時送貨黎果d哥哥都好好禮貌架,唔該前唔該後,不過物流就唔知,我未用過佢地既物流,我哥哥間新屋就快起好,都可能要買好多家品,到時我都會用增益試下~

試用完記得出post分享下,等我都有個參考

男爵府

增益係南京收集貨品??有link嗎?
新德有link嗎?thx

侯爵府

引用:增益係南京收集貨品??有link嗎?新德有li

原帖由 siulan888 於 15-03-06 發表
增益響廣東惠州

大宅

引用:增益係南京收集貨品??有link嗎?新德有li

原帖由 siulan888 於 15-03-06 發表
我用開佢,傢私就哥哥做,細件嘢就妹接,好好傾,有時買嘢都同佢傾計,阻住佢

子爵府

增益無得自取?

男爵府

請問有link 或用咩字search?我找不到呢,謝謝

侯爵府

siulan888 發表於 15-3-11 00:36
請問有link 或用咩字search?我找不到呢,謝謝
http://shop114885592.taobao.com/

侯爵府

尋晚增益旺旺我話到左一件, 其實我自己都check到係張單人沙發床簽收左.

2009年開始淘, 集運用左無數, 第一次買咁多大件野, 可能之前同增益問左好多野至決定發貨去佢度佢印象深啩, 都係第一次有集運/物流主動通知到左貨, 好感動呀!

估計今次會順利收貨, 多謝JM分享好物流.

大宅

請問你訂d貨在廣東省或在浙杭其他地方訂的? 因為浙杭訂的貨平好多, 但是送貨只到物流倉,要到倉自取, 增益會幫提貨嗎?

大宅

happywangbb 發表於 15-3-11 12:56
請問你訂d貨在廣東省或在浙杭其他地方訂的? 因為浙杭訂的貨平好多, 但是送貨只到物流倉,要到倉自取, 增益會 ...

我岩岩訂左個大型6戶信報箱,都係用物流送到去惠州,要自提,我問左增益,佢話可以幫提貨,收費係30-40蚊,我用佢地都用左好多次啦,個老闆娘好好人,所以對佢都好有信心~

就係呢個,因為太大個,用快遞會好貴,賣家提議用物流,運費會平好多
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.9.10.B2cwhx&id=22120324805&_u=bbodpq758f3

happywangbb    發表於 15-3-11 13:31

侯爵府

happywangbb 發表於 15-3-11 12:56
請問你訂d貨在廣東省或在浙杭其他地方訂的? 因為浙杭訂的貨平好多, 但是送貨只到物流倉,要到倉自取, 增益會 ...
我無刻意問賣家係咪只到物流, 我係格晒價搵岩要買GE野, 多數揀免郵就送去增益, 係沙發床咁大件而且國內果程都收左我220蚊但講明送到樓下, 所以無諗過要到倉自取問題.
淨係張雙座沙發床直送香港要1300人仔, 依家220去增益, 最低消費450蚊送海怡加埋上樓, 就算我唔止200kg/1.2立方都只係1.5元/kg, 再加埋其他野一齊計落都好抵囉.

重點係咁大件/重野佢承諾一定幫我送上樓, 唔使黎到至加錢果度方便.

侯爵府

Sally16 發表於 15-3-6 15:43
係呀,老闆娘好好人,同埋都好好傾架,佢又好有責任心,有次我少左件貨佢都一直幫我查快遞又幫我打比賣家問,真 ...
請問增益派送時效要幾耐ga? 我D野齊晒今晚應該發貨問老闆攞鏈接想俾錢,但老闆居然話我太心急,夜d先wor........
如果今晚發,大概幾時送呢? 我要執定位擺,因為一共8大件野。

大貨係咪都係有單號,有無電話可以打去問幾時可以送貨呢?

大宅

Obe2009 發表於 15-3-15 21:55
請問增益派送時效要幾耐ga? 我D野齊晒今晚應該發貨問老闆攞鏈接想俾錢,但老闆居然話我太心急,夜d先wor.. ...

通常係通知左老闆娘發貨,佢就會幫你執好晒貨發左出去先會通知你比錢,即係發左貨先比錢,所以你唔使心急比錢,我都係通知發貨後第二日先比錢既~

如果用速遞就係今日發,後日到,如果用物流就係今日發,明天到,所有發出去既貨都有單號架,你可以問下老闆娘走邊間快遞,然後上網check下流程睇下到左香港未,我平時會用下邊果條link查流程~
http://www.kuaidi100.com/?com=baidujieshao

複式洋房

增益集運絕對唔可以幫親!

極度不負責任,先前買左d油漆問佢地運唔運,佢地話運,甘就非常好啦,點知d貨運到黎香港話漏油唔運比我地,要d貨就自己去拿啦!

d油無可能無端端自己會漏,第一轉運到佢集運站又唔見漏!!! 呢個情況一定係集運公司亂抛d貨造成。 呢件事必定會追究到底!

首頁

尾頁

跳至