婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

奶奶是咪一定係唔鍾意媳婦,好想比氣佢受呢?
是咪個奶奶真會好似以前d人講既:因為媳婦"搶"走左個仔,個仔成日鍚個老婆而嬲個媳婦?

大宅

原文章由 hinhofion 於 08-10-8 18:34 發表
到我做99時,我一定錫新抱多過自己個仔,點解?你對新抱好,就等如多個女,真係拎個真心出黎對人,新抱點會feel唔到woo,對新抱唔好,個仔夾係中間,盞係分分鐘連個仔都疏遠自己,都唔明點解d 99,咁簡單ga道理都唔明,下下針住d ...

完全同意!!!!!!!!!!!

洋房

我個99對我好好的,我覺得99當我好似女咁!
好關心我地,有時我覺得我老公對我99的態度唔係咁好,
我過後會私底下話下個老公,叫老公俾多少少耐性對99,
好在老公都接受我的說話。

大宅

我99對我好好

禁止訪問

男爵府

我之前同99 62一齊住的
我同99相處也ok
只是個仔仔出世後問題就多少少
現在她返了天家~~~
而62又搬走了自己住
所以自由啦~~~

原文章由 jin9 於 08-10-26 05:56 發表
未必架~我同99相處得幾好~
可能唔係一齊住~同埋好小見面~!!

大宅

其實會唔會係因為有姑仔/姑奶攪風攪雨d奶奶會衰d呢?

複式洋房

原文章由 Cat1218 於 08-10-26 12:38 發表
無嘅..見到個c6對你好小小,妒嫉起上來咪搞d媳婦囉..其實好少有媳婦夠膽唔尊重99的..係佢地小人之心+妒忌心重,自以為自己係天上有地下無,先促使佢地橫行霸道!!!簡直天理不容!我地都有阿媽生同錫,邊到佢地欺負ar!!我地 ...

簡直係拎住雞毛當令箭啦..
我99賤到同我62講是講非..
上星期我同c6返左媽媽度冇返過去..
佢同62講我地食野唔洗野..
借問聲我地成個星期唔係度點食野唔洗野呀??

民房

原文章由 女王 於 08-10-22 15:03 發表
99多數錫自己個女多個媳婦因為係自己生.一睇坐月時就知.....

咁我又好好彩喎,可能因為我99同老爺都係潮州人,重男輕女,我第一胎又係仔仔,仲要係男家第一粒內孫,所以我99同C6屋企人都好庝我架,都會買好多貴價藥材俾我坐月,而家都有成日整花膠同鮑魚架,可能想我地快D追多個呀.

大宅

無嘅..見到個c6對你好小小,妒嫉起上來咪搞d媳婦囉..其實好少有媳婦夠膽唔尊重99的..係佢地小人之心+妒忌心重,自以為自己係天上有地下無,先促使佢地橫行霸道!!!簡直天理不容!我地都有阿媽生同錫,邊到佢地欺負ar!!我地要勢不低頭 !

複式洋房

原文章由 jin9 於 08-10-26 05:56 發表

相見好..同住難

男爵府

hashtag影視迷勳章

複式洋房

我阿姨個奶奶就係勁憎佢, 佢生個女時奶奶都無去睇佢就係因為佢唔係生仔... 唔怪得之佢話我嫁得好, 因為我老爺奶奶好就我, 雖然同佢地住就係老人家係煩左少少但比起好多人佢地算係好開通.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔係姐.99對我好好

複式洋房

系我身邊真系沒乜幾個話個99中意新抱啰。總之我都唔知系我條命生得唔好啊,定系我嫁錯郎。個C6頭暈身“興”,賭錢輸左,飲醉酒,炒車....個99都可以賴我。個孫又系有乜嘢問題都系賴我。

大宅

我99冇話唔鐘意, 只不過我生左之後, 要小朋友多d囉..........
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

複式洋房

其實最緊要99開通,唔好理後生仔女的事,做新抱自自然然會識做,俗語話:你敬我一尺,我敬你一丈。

大宅

原文章由 雪晴晴 於 08-10-22 11:21 發表
又未必嘅,我奶奶對我都好好,
如果佢個仔又咩唔啱,奶奶仲會幫口鬧,
有時有d野想食,同奶奶講佢又會煮俾我食,
上次同佢講想飲豬肚湯,佢就買兩個豬肚返黎,
洗左成個鐘煲俾我飲,咁梗係唔係我一個人飲哂啦.
所以我覺得我幾 ...

妳好好彩...
如大部份99肯和平相處就好lu
我99係愛鬧c6, 鬧到狗血沐頭 所以99, 姑9, c6都覺得我比99鬧係岩.
大年初一早上, 無那那我比99指住呼喂地鬧我, 我永遠都記得當時既情境

大宅

99多數錫自己個女多個媳婦因為係自己生.一睇坐月時就知.....

伯爵府

我奶奶就係比較煩個種, 不過都無乜野既 ,
係有時, 我見老公放假, 叫老公買送同煮飯, 佢咪會同我老公講: 你老婆教到你連送都識煮, 你以前連公仔麵都要阿媽煮呀, 咁law.

心痛個仔要做家務law.

首頁

尾頁

跳至