王國教室

跳至

首頁
12345...6

尾頁

版主

活動已經完滿結束喇,想睇返當日情況,可以click入王國日誌睇睇!

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=515258&do=blog&id=177416

國王加碼!

見到國民反應咁熱烈,國王決定加推多 5 個活動名額,即係總共有 10 個名額! 2 月 26 號星期一中午 12 點就截止㗎喇!想參加嘅國民,即刻拉落去睇吓點參加啦!小編提提你,記得要做齊晒所有步驟先算報名成功㗎!

環保教育工作往往都需要從生活習慣開始。國王希望培養兒童從日常生活中學會關注環保,讓他們於玩樂中,也能認識身邊的自然環境,從而明白到環保和生活息息相關。香港迪士尼樂園除了是兒童的歡樂夢幻空間,亦是鳥類、昆蟲及蝴蝶們的棲身樂園。王國教室希望藉此活動讓孩子們了解到樂園對環保的貢獻,及人類與大自然相處融洽的一面。

活動地點:香港迪士尼樂園

舉行日期:2018 年 3 月 17 日(星期六)

集合時間:上午 11 時 00 分*

集合地點:香港迪士尼樂園門口米奇噴水池涼亭 (*逾時不候)

活動名額:5個(每個名額最多 2 名大人 + 2 名小童)
活動費用:免費(每個名額須付按金港幣 200 元正,將於活動當日發還)

得獎者會被扣除附加生產力 500 分貢獻生產力 100 分

得獎名單 (排名不分先後):

1. alextsui
2. Bit
3. chiubbbb
4. gracetyn
5. jessielps
6. NGASZE626
7. sylvester123
8. tc24862
9. 清
10. 親親小孩子

現在只要完成以下步驟於本帖直接回覆,就有機會到迪士尼樂園暢遊!

1.「Like/讚好」「親子王國 Baby-Kingdom.com」Facebook專頁。

2. 將此帖文分享到閣下之facebook並設定成公開貼文

3. 於本帖下回覆「我要參加國王帶你遊樂園」,留言分享您想去迪士尼樂園的理由,並註明參加人數。(每個名額最多 2 名大人 + 2 名小童)

*請參照 #2 的示例回覆帖文。

4. 完成以上程序後,請將分享本帖文的facebook連結以「私人訊息」PM通知王國教室

王國教室會於2月26日下午發出「私人訊息」通知得獎者。請按要求提交參加者相關資料,並於2018年3月12日下午3時前,繳付活動按金,然後以電郵提交費用繳付證明。如逾期繳款,該得獎者將被取消資格。

條款及細則:
1. 由即日起至2月26日中午12時前於本帖直接回覆。
2. 參加次數不限,惟只以參加者最新發布的留言作準,且不會重複獲獎。
3. 回覆發表後不可編輯或刪除,如曾編輯或刪除回覆即告失效,必須再次回覆參加,而失效之回覆會被刪除而不作另行通知。
4. 資料不詳者,將被取消資格。
5. 若得獎者其帳戶的積分不足以扣除,即喪失是次參加資格。
6. 親子王國將揀選5名得獎者(*同時提供分享本帖文的facebook連結及最有心思的分享*),將可獲得迪士尼樂園門票一套。(最多2名大人+2名小童)
7. 得獎門票將於活動當日派發。
8. 門票不得兌換現金或轉售,一經發現,親子王國將禁止日後參與同類活動及保留追究法律權利。
9. 報名後,如發現未能參與活動,請儘早通知,把名額發還;惟已扣除的積分不會退回。
10. 參加者沒有預先通知下而缺席,已收取的活動費用不會發還,且或會影響日後活動的參與資格。
11. 根據樂園條例,小童門票適用於3歲至11歲之小童;而3歲以下小童可免費進入樂園。
12. 與參加活動無關的回覆會一律被刪除而不另行通知。
13. 如有任何爭議,親子王國擁有最終決定權。

Bit    發表於 18-2-27 09:46
qqlun    發表於 18-2-22 15:34

版主

活動已經完滿結束喇,想睇返當日情況,可以click入王國日誌睇睇!

http://www.baby-kingdom.com/home ... =blog&id=177416

大宅

回覆樓主

1. 我要參加國王帶你遊樂園
2. 我想同小朋友都好想去迪士尼樂園,因為我同老公都係最鍾意迪士尼,好想我小朋友都同我地一樣對世界充滿幻想~
3. 參加人數:2大1細

別墅

BB防敏心得分享勳章

2. 我係一個家庭主婦,全職照顧2位小朋友,自從小朋友升上小一後我地一家人都覺得壓力大左好多,生活節奏忙碌左,加上門票加幅又大左,一家四口要去一次樂園玩真的有點難度!而家除咗每日返學放學,溫書預備測驗考試,週末就只會去附近嘅郊野公園輕鬆一下,接觸下大自然,吸收新鮮空氣嚟減壓!見到國王有咁好嘅活動,我要報名,好想帶2個小朋友去迪士尼真真正正咁放低所有煩惱咁盡情玩返一日!
3. 參加人數:2大2細

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

2. 老實講,一家大細去迪士尼玩一日唔係個個家庭都負擔得起,我依類既唔係中產亦唔係基層家庭,冇乜多餘錢去玩亦唔會有任何資助,去迪士尼對我哋嚟講有點遙不可及,而孩子亦好生性,知道入場門票價錢後都冇要求去玩。我希望藉住今次活動,有機會帶仔女入去盡情玩番日,等佢地感受一下香港嘅主題樂園開心玩樂氣氛,親身體驗一下迪士尼機動遊戲排隊情況係唔係如討論區JM所講,經常有人插隊或要等好耐;仲有感受吓迪士尼夢幻氣氛,同埋如王國教室所講,睇吓迪士尼喺環保上做成點,一次過滿足多個願望!
3. 2大人2小童

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2. 因為今次的活動好有意義,現在的生活物質太豐富,加上好多都是小家庭,只有1-2個小朋友,所以好多時小朋友要求的不太過份,父母都會買給他們,令他們都不太會珍惜. 再加上現在電子產品太流行,好多小朋友都有,令他們沉醉在虛疑世界裡,而忘記了大自然是多麼美麗,和怎樣和別人相處,所以今次的活動就正好可以讓小朋友親親太自然,欣賞大自然的恬靜,花草樹木的和諧,而且今次的主題是環保,還可以教小朋友環保的重要性,可以將自己不玩的玩具送給有需要的人,為環保出一分力,減少製造垃圾,令地球的生命延長

大宅

BB防敏心得分享勳章

2. 因為香港迪士尼樂園係一個大人同小朋友都會玩得好開心嘅地方,而我兩位女女都未去過,而佢地又好喜歡公主,尤其係Elsa,喺屋企會用被嚟扮斗逢,又會一路扮一路唱歌,好想佢地見下真人扮嘅Elsa影下相留念,兩姊妹一定開心到瞓唔著!希望會被國王揀中,等兩姊妹可以夢幻一下自己成為公主!

王國教室  您好,回覆發表後不可編輯或刪除,請你再次回覆參加,謝謝!  發表於 18-2-26 09:38

大宅

MommyPanel勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 王國教室 的帖子

2. 在香港做父母,總離不開替仔女辦主題樂園或博物館年證吧。今年我只申請了友園的年證,其中原因係想孩子可以邊玩邊學保育。4歲了,要踏出自我領域,要踏入社區親身體驗才領略得到何謂自然何謂環保。這方面友園條件好像豐富很多,迪士尼聲色樂一流,可惜自然教育這方面就比下去了。今次王國教室的推介,方知道原來迪士尼也有意讓小孩認識樂園跟大自然一直也是好朋友!不少昆蟲,植物,雀鳥都住在樂園中!我自己很在意環保,這個活動連我也吸引住了!真希望可以參加,和孩子一起開開心心地到迪士尼夢幻世界裡,既玩樂,又親近可愛的大自然!改變我以為迪士尼只有強勁玩味冇野學的看法!

嘩,如果可以同米奇,公主們,蝴蝶一起野餐,這個天氣實在冇得彈!
感謝王國和迪士尼這次努力的安排!主意真不錯!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

1.我要參加國王帶你遊樂園
2.我想一家人一齊去迪士尼,因為從來都未試過。
3.參加人數:2大2細

複式洋房

https://www.facebook.com/connie. ... ts/1100989900043729

複式洋房

回覆 王國教室 的帖子

2. 寶貝女兒的新年願望,其中一個就是去迪士尼玩,希望能在親子王國實現。過幾個月升小一,壓力大,沒時間玩了。希望抽中去迪士尼樂園,可以開心玩一天,吸收滿滿正能量,多謝!

男爵府

回覆 王國教室 的帖子

2. 香港是個繁忙而緊張的城市,大家總是忙過不停。爸爸和媽媽從早到晚都是忙忙碌碌地上班,而小朋友也逃不過繁忙的學習生涯呢 連在餐廳吃飯也是緊的。常常盤子裡的菜剩下一點還沒全部吃完,服務生就把它拿走了,問也沒問。我希望憑著『國王帶你遊樂園』,讓我們一家人好好放鬆下來 遠離繁囂的都市踏入到處都充滿幻想的迪士尼童話世界,展開每段奇妙的探險旅程
先謝謝國王!

別墅

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章

2. 因為我同囡囡都好鍾意迪士尼嘅唐老鴨同黛絲

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

1.「我要參加國王帶你遊樂園」
2. 迪士尼係大人細路的夢想王國,不管大人小朋友去到都可以開開心心咁渡過,大人可以放低煩惱做返個小朋友,小朋友可以放低讀書壓力,大人的期望做一個真正的小朋友,大人細路一齊開開心心無憂無慮不分你我咁大玩特玩。
能和家人親子相聚的時間因為生活迫人未必會好多,但若果可以係最開心的地方玩得盡興,一定留下美好的回憶。
重質不重量,家庭日即使一日一次,一週一次,一個月一次……數量可以係其次,但最重要當下係能一齊開心!!
3.我們一家3口,2大1細參加

大宅

BK Milk勳章

我要參加國王帶你遊樂園
想去迪士尼樂園是因為我小朋友未去過迪士尼呀
參加人數:2大1細

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

2. 因為我的大女話要帶細佬暢遊迪士尼,同佢一齊玩一齊玩,相親相愛。

已刪除用户

MommyPanel勳章

大宅

回覆樓主:

2. 因為囡囡一直都很想扮成公主同佢心目中最愛嘅王子(即是爸爸)一起去迪士尼,享受一個奇妙旅程,而爸爸正是3月壽星,所以一圓他與女兒之間嘅約定就最好不過了

大宅

MommyPanel勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

2. 因為老公成日話貴唔肯一家人一齊去,次次都等大女學校派一張票,自己買一張票,我同亞女兩個去。

王國教室  您好,回覆發表後不可編輯或刪除,請你再次回覆參加,謝謝!  發表於 18-2-25 20:33

大宅

1.我要參加王國帶我遊樂園
2. 因為阿囡仔仔都好鐘意pooh.

首頁
12345...6

尾頁

跳至