跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

hello 各位0904媽媽,

我開呢個topic, 想同大家互相交流下, 傾下計, 傾咩都得家

我係呢度on-duty既 時間同返工時間一樣, Mon-Fri 9:30am - 6:30pm
其他時間都歡迎你地留言

大宅

support

男爵府

thank you

咁快有人嚟報到~

大宅

support

別墅

good! 你地返左工有無成日好掛住阿b? 我都就快返工了, 驚會好唔慣同無心機做野.

珍珠宮

support!!

男爵府

有呀, 成日都掛住佢, 我一放工就會即刻趕番屋企睇佢

原帖由 bobg 於 09-6-25 12:01 發表
good! 你地返左工有無成日好掛住阿b? 我都就快返工了, 驚會好唔慣同無心機做野.

大宅

頭一個星期, 勁掛! 而家好d.

男爵府

vivienne019 & eaubobo,
thank you

想問大家而家h1n1咁勁, 你地會唔會少左出街?
有無咩地方啱同埋bb / 小朋友去, 可以分享下嗎?

我會同仔仔去晒下太陽(好似游水, 同埋公園咁), 唔想同佢地去D太多人既地方~

大宅

我返工差唔多一個星期啦! 第一日最唔慣 & 最掛住BB. 宜家好D. 但每日都係想早D返屋企可以睇BB. 琴日返到去, 叫BB佢竟然喊, 我有D HURT!!!

大宅

原帖由 bobg 於 09-6-25 12:01 發表

係好無心情架, 我返工頭兩日, 咪成日同呢到的mama msn 同skype

男爵府

你當佢掛你掛到咸, 我都係咁安慰自己 (我女女好似唔係好show我)

原帖由 peggy418 於 09-6-25 12:32 發表
我返工差唔多一個星期啦! 第一日最唔慣 & 最掛住BB. 宜家好D. 但每日都係想早D返屋企可以睇BB. 琴日返到去, 叫BB佢竟然喊, 我有D HURT!!!

珍珠宮

原帖由 elaine_272 於 09-6-25 12:32 發表
thank you

我會同仔仔去晒下太陽(好似游水, 同埋公園咁), 唔想同佢地去D太多人既地 ...

seldom hang out after giving birth........
too busy to take care of baby

we just go to club house, or drive him out sometimes

大宅

哈哈, 我都係喎. 呢2日亞囝突然唔 SHOW 我, 同佢玩好耐先笑. 但一見嬤嬤, 就笑到見牙唔見眼!

原帖由 elaine_272 於 09-6-25 13:05 發表
你當佢掛你掛到咸, 我都係咁安慰自己 (我女女好似唔係好show我)

大宅

Ooh, 無同bb去街, 老公唔俾. 佢話而家街多菌喎.
只係每日過嬤嬤屋企先落街個半分鐘...

原帖由 elaine_272 於 09-6-25 12:32 發表
thank you

我會同仔仔去晒下太陽(好似游水, 同埋公園咁), 唔想同佢地去D太多人既地 ...

珍珠宮

my little boy doesnt want to drink milk/water since his breakfast at 7 a.m.

It is more than 6 hours now........so worry

男爵府

回覆 16# eaubobo 的文章

我番工就成日望住個ip cam, 無心機做野.

其實放工都好少時間對阿b, 佢要訓覺,我地又要食飯沖涼, 我只係可以喂一餐奶, 阿b就要訓覺喇!

大宅

唔食野, 咁佢而家做緊咩呀?

zac 都試過架. 0930 食完, 到 1315個餐唔肯食. 見佢又好精神, 咁就無逼佢食. 到 1700 個餐佢就食晒啦!

原帖由 eaubobo 於 09-6-25 13:42 發表
my little boy doesnt want to drink milk/water since his breakfast at 7 a.m.

It is more than 6 hours now........so worry

別墅

我地反而成日帶佢去街呀, 都係去屋企附近商場咁咋, 成日唔出街我自己都悶死. 同埋想佢去多d街見下人, 第時無咁怕醜.

試過父親節帶埋阿b去食飯, 雖然酒樓多人, 但佢都ok喎, 可能出得多左街習慣左.

大宅

我都好想帶b出街呀...
我同老公講, 7月1號會帶bb同嬤嬤飲茶... 佢都唔係好想....

原帖由 bobg 於 09-6-25 13:57 發表
我地反而成日帶佢去街呀, 都係去屋企附近商場咁咋, 成日唔出街我自己都悶死. 同埋想佢去多d街見下人, 第時無咁怕醜.

試過父親節帶埋阿b去食飯, 雖然酒樓多人, 但佢都ok喎, 可能出得多左街習慣左. ...

首頁
12345...16

尾頁

跳至