婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kwhkwh 發表於 22-6-6 21:40
好話5好聽, 佢來探人, 另一角度睇米睇下你有冇打好呢份工囉。好彩你兩寶冇野投訴你, 否則有排你受 ...

我得奶奶,冇老爺,我知佢喺我背後一定有講我是非架

水晶宮

lovebobo 發表於 22-6-6 21:42
我冇同佢講野架,佢有佢睇仔睇孫,我有我撳手機,佢之前問過我老公點解我成日撳電話喎,我都費時寸佢,喺 ...

我那件,試過我忙緊做野,佢突然間上來看孫。我都算了,我忙緊,叫左佢一聲,我做野爭取時間,當時返夜更,中午才出門。趁一大早處理事情。佢事後話我黑面不理佢。佢報寸比我老公。

我一野應我老公,我話不是人人咁好命有阿媽做第二工人。仔女野自己老公不理,我係咪要理?我係咪要確保屋企有糧食用品呀?我係咪要理下仔女事務呀?我沒時間同影后玩呢類野,佢自己獨腳戲玩夠佢。只要我無視佢,佢做咩都是自討沒趣。

水晶宮

lovebobo 發表於 22-6-6 21:43
我得奶奶,冇老爺,我知佢喺我背後一定有講我是非架

你就好,少件煩人煩你。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Astra00 發表於 22-6-7 07:33
我那件,試過我忙緊做野,佢突然間上來看孫。我都算了,我忙緊,叫左佢一聲,我做野爭取時間,當時返夜更 ...

我果件好明顯就唔想我喺度啦,佢就可以更放肆,以前我返工佢成日上黎,我(emoji)實cctv,成日教我小朋友做討厭行為,例如bu口水,我真心唔明為乜

你果件擺明係擺款啦,勁討厭

珍珠宮

lovebobo 發表於 22-6-7 07:46
我果件好明顯就唔想我喺度啦,佢就可以更放肆,以前我返工佢成日上黎,我(emoji)實cctv,成日教我小朋友做 ...

試過拎個贈品生果刨刀俾我小朋友當玩具玩,佢真係經典,佢拎黎既野,10件有9件半都要當垃圾處理,俾人都無人會要既垃圾

kwhkwh    發表於 22-6-7 09:16

翡翠宮

crazypaper 發表於 22-6-7 08:35
試過拎個贈品生果刨刀俾我小朋友當玩具玩,佢真係經典,佢拎黎既野,10件有9件半都要當垃圾處理,俾人都 ...

有冇搞錯,拎D咁既野俾小朋友玩

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Astra00 發表於 22-6-7 07:33
我那件,試過我忙緊做野,佢突然間上來看孫。我都算了,我忙緊,叫左佢一聲,我做野爭取時間,當時返夜更 ...
我零晨四時回家開電腦玩下,我冇開喇叭。果件野忽然走出來,兇神惡煞叫我快點訓,態度惡劣,我有一下被佢嚇親。我冇so 佢。

第二日即打俾我c6 省爆佢。之後我c 6同果件野講,唔好理我唔好出聲。因為我從未因為唔訓攪到第二日唔返工,出乜野聲。

你話成件事係米老土,我自己事關你鬼事。我額娘未出聲幾時輪到你管出聲話我?唔見你立即叫我唔撈米唔使半夜回家冇得訓囉。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

lovebobo 發表於 22-6-7 08:54
有冇搞錯,拎D咁既野俾小朋友玩
仲有好多經典事件,佢真係好另類! 電蚊拍都送過,話俾小朋友玩,電下啲蚊,我轉手就掉入垃圾桶!太多例子都講唔完

翡翠宮

crazypaper 發表於 22-6-7 10:26
仲有好多經典事件,佢真係好另類! 電蚊拍都送過,話俾小朋友玩,電下啲蚊,我轉手就掉入垃圾桶!太多例子 ...

真係睇到O哂嘴,你老公有冇點講

珍珠宮

lovebobo 發表於 22-6-7 11:55
真係睇到O哂嘴,你老公有冇點講
佢係吼個仔唔係屋企先會拎呢啲嚟,有個仔係到,佢一般唔會拎嚟,我自己少出聲,我出聲,又變咗學是非,一般我自行掉咗算數,教小朋友呢啲危險
佢仲有更多比刨刀同電蚊拍更刺激我既野! 我唔想講,不過佢個腦真係唔知諗乜!可以咁無危機意識

翡翠宮

crazypaper 發表於 22-6-7 12:43
佢係吼個仔唔係屋企先會拎呢啲嚟,有個仔係到,佢一般唔會拎嚟,我自己少出聲,我出聲,又變咗學是非,一般 ...

佢仲有咩刺激野

侯爵府

crazypaper 發表於 22-6-7 12:43
佢係吼個仔唔係屋企先會拎呢啲嚟,有個仔係到,佢一般唔會拎嚟,我自己少出聲,我出聲,又變咗學是非,一般 ...
有證有據點算是非!
你果件睇少眼都唔得。

珍珠宮

kwhkwh 發表於 22-6-7 13:27
有證有據點算是非!
你果件睇少眼都唔得。
係,所以最初幫小朋友揾學校,佢話如果我住嗰頭揾唔到,就叫我俾小朋友佢湊,同佢住,我立即拒絕,一,我唔想自己小朋友同自己分開,二,佢湊我唔放心,都唔講佢會洗腦嗰啲

珍珠宮

lovebobo 發表於 22-6-7 13:02
佢仲有咩刺激野

跟佢返大陸,佢燒炮仗,係一大串紅色嗰啲,叫我小朋友玩,我話咁危險唔可以,佢話怕咩
唔爆到自己,都震到我小朋友耳膜穿,我小朋友三歲都唔知有無嗰時,夠唔夠刺激?

翡翠宮

crazypaper 發表於 22-6-7 13:46
係,所以最初幫小朋友揾學校,佢話如果我住嗰頭揾唔到,就叫我俾小朋友佢湊,同佢住,我立即拒絕,一,我唔 ...

佢係咪諗多左

翡翠宮

crazypaper 發表於 22-6-7 13:47
跟佢返大陸,佢燒炮仗,係一大串紅色嗰啲,叫我小朋友玩,我話咁危險唔可以,佢話怕咩
唔爆到自己,都震到 ...

癲架喎

crazypaper    發表於 22-6-7 16:18

侯爵府

crazypaper 發表於 22-6-7 13:47
唔爆到自己,都震到 ...
話哂果個係自己孫,新抱就話冇血緣姐。粒孫咁大整估。

別墅

奶奶 真係煩

珍珠宮

kwhkwh 發表於 22-6-7 14:28
所以我唔係唔想見佢,但同佢一齊,即使一日,我都好心累,我連自己去個廁所,放低兩個小俾佢望住幾分鐘,我都唔敢,因為佢實在太多離奇野,不可以單獨俾佢同小朋友一齊,後果可以好嚴重

翡翠宮

kwhkwh 發表於 22-6-7 14:28

咪就係囉,奶奶衰極都唔會咁對個孫掛,除非連個孫都唔鐘意啦

首頁

尾頁

跳至