婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好多99都會咁講,新抱當係妹仔同代母

大宅

bean12 發表於 17-2-10 16:28
啱啱生左個b, 99一見張相就話似足老公(似老公理解,亦都非常正常)
跟住老公講左句對眼似我,99即時講左句 ...

我99話似佢自己添
真係有排講 ~ 不要太認真影響心情

大宅

我b女出世真係好似老爺...但滿月後開始變樣, 到依家3個月就愈黎愈似我BB果陣。因為我媽將bb張相同我自己既bb相拼埋一齊真係孖女咁樣...當然無比我99睇, 費事佢小氣...

99無話否認b女似我, 但覺得好有骨咁講, 例如:
佢(阿b)依家個樣就似佢阿媽喇!特別係扁咀果個樣似到10足10....

扁咀樣........

係既.......我個女都唔扁咀既, 淨係對住你先扁咀之嘛!
(我99一抱佢就爆喊....就算好地地望住佢都唔會笑果d, 真係好神奇!可能之前鬧過佢話佢呢樣果樣, 都唔知bb係咪真係識聽....)

大宅

回覆樓主:

我99都係咁。。話個仔似足爸爸,大伯,姑姐。。。一有人講話似我就話樓下個看更都話似爸爸

大宅

哈哈,不過好老實講
我個女由出世到宜家10歲
無論佢屋企人我屋企人,識既唔識既都話同佢老豆一樣樣,
我自己都覺得真係從頭到腳冇一樣唔似
基因呢樣野真係唔到我唔服

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

樓主無睇過,曾經有99寧願個孫似樓下保安,都唔要係媽媽…
不知所謂的乙陸!!!

別墅

由喺個肚度照4D開始,佢地係咁話似爸爸!到個仔出左世,眼耳口鼻都評完,似爸爸呀,爺爺呀!

都唔緊要...

我奶奶話:啲手指腳指好似呀叔呀!!!!!!!!

當堂反左眼。呀奶奶你真係好利害!咁都睇得出好似!

而家歲幾喇,仍然係咩都似爸爸,但硬係要加句:呀B玩玩具啲方法同叔叔好似.......

哈哈,無奈到一個點,
不過當笑話聽完就算。

禁止訪問

公爵府

啱啱生左個b, 99一見張相就話似足老公(似老公理解,亦都非常正常)

正常㗎c6嘅 親戚朋友全部都會話bb似爸爸,外家嘅 親戚朋友就會話bb似媽媽

大宅

回覆樓主:

好過我99把賤咀,話兩個都唔似

大宅

我阿媽都話我仔好似我地家族啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

老人家係話似自己先靚架, 比D寬心算啦

大宅

算啦,所有99都係咁,每一忽都遺存自男家,亞媽只係代母, 餅印咁都話唔似,有哂媽媽的顯性特徵都話唔係來自亞媽,係來自亞爸的兄弟姊妹,真係講咩都廢,但真心覺得好討厭,完全唔理新抱感受。有次我同老公個仔3個小時候的相放埋一齊,每個都話似一半半,但99依然話似亞爸,老公自己都忍唔住講面型明顯似媽咪啦,亂講...心底笑出來

複式洋房

「係ga99,我都覺得c6似哂62完全唔似你,你哋男家基因好強大呀」

其實啲長輩識唔識將心比己呢

水晶宮

回覆 bean12 的帖子

你眼耳口似,我咩都似矖隻姑9呀

複式洋房

回覆樓主:

我啲小朋友放屁時, 夫家啲人都話似足爸爸㗎~
有人話似媽媽細個時, 就會: 個個bb都差唔多樣架啦。。。

大宅

回覆樓主:

重點唔係個孫似邊個,只要佢鍾意,就一定話似佢個仔

大宅

其實bb似邊個有乜所謂,有人話「好醜命生成」,bb樣貌是天生是自然的,無得控制佢似邊個,除非一出世就開始幫佢整容囉

男家女家都好,似邊個呢啲好主觀,無需放在心,bb健康遠勝於一切

複式洋房

Jolin_Yuen 發表於 17-2-10 16:48
當佢唱歌 / 由得佢講其實唔難。

但好多時憎恨就係因為呢D言語上而開始...

無錯,啲人可能開心過頭,語無倫次,講講下都唔係講人話

大宅

julilee 發表於 17-3-1 00:25
算啦,所有99都係咁,每一忽都遺存自男家,亞媽只係代母, 餅印咁都話唔似,有哂媽媽的顯性特徵都話唔係來 ...

我c6細佬兩個仔,完全兩個樣,但係99口中,都係似爸爸,即佢個仔,叔仔老婆個樣完全唔介意,仲好受落,好驕傲咁既款,但明明大仔同佢餅印。最討厭99講佢啲孫某啲特質似我老公,完全搵黎講。對上一次佢又話咩咩似我老公,我忍唔住講'係呀係呀,真係好似呀,最似係大家都有眼耳口鼻呀'

首頁

尾頁

跳至