夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

回覆 pong_christy 的帖子

有陣時做人大量 係對自己殘忍, 上咗乜嘢都以佢行先, 講嘅嘢我都唔係好識reject

子爵府

回覆 貓地 的帖子

佢心底可能覺得自己冇錯,所以咪唔使要你原諒佢!
男人唔到失去,係唔會覺得你的重要!

複式洋房

貓地 發表於 20-3-29 00:53
回覆 pong_christy 的帖子

有陣時做人大量 係對自己殘忍, 上咗乜嘢都以佢行先, 講嘅嘢我都唔係好識rejec ...

你咁樣會好辛苦,錯既唔係你。你照顧好自己情緒先啦。

別墅

回覆樓主:

樓主你話唔係第一次,咁點解你覺得佢斷左呢個就會無事?
如果佢係一次又一次,都係代表住你倆人之間有問題而無解決到,最後可能又重蹈覆轍。
樓主我覺得你哋一係認真傾下解決方案,或者真係調整好你個心態預住接受佢以後都係咁。

複式洋房

回覆 貓地 的帖子

佢delete哂你都知?定你自己多心?

別墅

pong_christy 發表於 20-3-29 01:16
你咁樣會好辛苦,錯既唔係你。你照顧好自己情緒先啦。

我同意呢位姐妹所講,照顧自己情緒先,雖然個源頭來自於你老公,但都要為自己和小朋友著想。必要時搵專業人士幫幫手。

複式洋房

回覆 joyson 的帖子

我承認我哋之前係有問題, 主要係我 好多時都係為咗照顧小朋友同屋企人, 而忽略咗佢嘅感受, 又少時間同佢傾偈。 佢係好鍾意乜嘢都冇出嚟講嘅人, 如果喺屋企冇傾訴對象, 佢就會搵朋友傾。 或者今次咁啱對象係女士, 所以傾出感情,。喺呢個月入面, 我都反覆咁檢視過自己嘅行為, 同佢溝通嘅模式, 我已經有好大改變, 希望大家嘅關係會變好, 從而令佢疏遠出面嘅女人。

複式洋房

多謝大家關心。 其實自從上次攤牌之後, 自己有乜嘢都攞出嚟同佢講, 感覺舒服咗好多, 不論佢會唔會返轉頭, 最低限度佢已經知道我點諗, 我唔需要撳住自己嘅情緒, 開心同唔開心我都會直接表達畀佢聽。
只不過 佢繼續有send message畀女人, 想聽下大家嘅意見 係咪同我嘅感覺 一樣, 多一份認同同 支持, 令到我 有多啲信心去面對呢件事。 多謝大家

大宅

貓地 發表於 20-3-29 08:33
多謝大家關心。 其實自從上次攤牌之後, 自己有乜嘢都攞出嚟同佢講, 感覺舒服咗好多, 不論佢會唔會返轉 ...

你應該要同佢直接講,你唔接受仲同佢聯絡。如果老公堅持要呢個家,仲想同你行落去,就必要要停止。要當你面block and delete佢電話, 什至一齊出去睇住佢改電話號碼。如你老公真係愛你愛呢個家,佢一定肯做。

大宅

Feiangyen 發表於 20-3-28 19:48
回覆 貓地 的帖子

我一定接受唔到啦

我都唔接受。點解大家啲C6都咁似和咁涼薄?我C6同小三分手時,都話係最唔開心係因為令小三唔開心(其實係人哋都唔想同佢繼續),佢無真係理過我呢邊開心唔開心。 一個人自私起嚟,係好可怕。

子爵府

畀面勳章

貓地 發表於 20-3-28 21:14
回覆 crystal媽咪 的帖子

其實我都接受唔到,但唔知點同佢講,佢唔係好鍾意 我成日都提呢件事。 咁其實我 ...
心虛才會唔鍾意你提起吧。。直接同堅定的佢講要斷必須要斷乾淨,如果唔係就拜拜。。

大宅

日日聯絡,互相關心了解吓,咁叫斷了?什麼邏輯? 出面個女人唔開心要你老公開解?咁你發現佢出軌後你好開心?咁多時間精力唔關心吓個老婆??唔係應該對你付出更多求你原諒嗎?仲要驚問得多個老公會唔鍾意,點解d 邏輯調轉晒了ge???

子爵府

回覆樓主:

只能說個男人無品兼最愛自己
樓主想將底線調低就去吧 唔好問咁多諗咁多 咁樣好易情緒病

複式洋房

事情來到今天,又發現老公又同果個女人有聯絡。可以點?

大宅

你重信佢?

大宅

貓地 發表於 20-6-25 00:56

無野可以點,是你自己想點。
他唔珍惜你是事實,但你可以選擇唔再留戀,用時間心機去令自己增值,做點令自己開心的野。

大宅

貓地 發表於 20-6-25 00:56

證明係唔可以比佢地繼續聯絡!
你知既可能只係面果浸,佢地有聯絡
你點肯定無其他事發生過?

大宅

貓地 發表於 20-3-29 00:29
回覆 wingyaumama 的帖子

其實 當我發現嘅時候, 我第一時間係 揾 申請離婚嘅手續, 因為今次其實唔係第 ...

如果要個男人返黎,佢一定要怕失去,例如:家、經濟、小朋友,工作等等。好坦白,當佢有第二個開始,佢愛極你都有限。佢不求原諒,因為無覺得錯?睇死你唔離?

電話、whatsapp block都可以聯絡,一行出個門口就可以unblock。佢要呃你,玩得小心啲太容易。問題係,點解表面嘢都唔做?仲話關心傷害?多餘!傾傾下,小三兩句又搞埋一齊。你地有咩唔開心,吵罵,佢又有藉口搵小三。明明佢錯,你以為就揸頸就命?

要斷,一定要行動。點解唔可以提?錯的不是你!仲要睇佢面色?唔可以再隨時出街,電話唔收埋,報到。佢有心返黎,呢啲應該自己做,唔洗你叫!

複式洋房

我 都覺得今次要認真 同狠心啲同佢講。 之前啲姊妹講話佢自私 完全唔理身邊嗰個感受, 而家真係好明白。 一個人自私起想你, 乜嘢大話都講得出。 又話會斷唔會再聯絡係假嘅, 你whatsapp到大家講一出關係有半年, 即係一路都有聯絡, 今次徹底心淡, 完全失望。

大宅

貓地 發表於 20-6-25 02:20
我 都覺得今次要認真 同狠心啲同佢講。 之前啲姊妹講話佢自私 完全唔理身邊嗰個感受, 而家真係好明白。 一 ...

冷靜先,我在這裡找到些貼文,也許可幫到你諗諗要點行下去。我今晚老公整夜無返,我都是靠這些文字清醒自己。

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13796002

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17629269

首頁
12345...7

尾頁

跳至