夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔明,你話佢夜晚7點鐘返屋企,咁點解又得一日陪仔

複式洋房

SUMSUM_88 發表於 20-12-16 22:33
唔明,你話佢夜晚7點鐘返屋企,咁點解又得一日陪仔

複式洋房

樓住如果你仔仔有個幸福家庭,比d時間大家,時間會沖淡一切,前提你老公肯改啊

大宅

我同你經歷緊同一樣野,唔同嘅係我知道佢同個女人傾得好密,基本上出門口之後傾到做嘢,放工傾到返屋企前,佢話齋傾下計無聊野,但我都唔信佢,諗緊離婚算,因為唔係第一次。

水晶宮

mayce860914 發表於 20-12-17 10:59
我同你經歷緊同一樣野,唔同嘅係我知道佢同個女人傾得好密,基本上出門口之後傾到做嘢,放工傾到返屋企前, ...

對你有印象,你老公話要離婚,你現在生活點呀?

大宅

Fion710 發表於 20-12-17 11:53

喺呢一年裏面,我踢爆咗佢唔止一次仲同個女人有聯絡,每一次佢都嗌離婚,冷戰幾日又扮冇事,我又冇能力離婚,唯有傾吓唔好再咁樣,佢又係話無搵,呢啲係以前嘅嘢,最近我發現佢同另一個女人傾計,佢死話傾幾句無聊野,但佢又話好少傾,而家無送貨去個度,無傾,但比我見到佢地兩個成日一齊上線下線,尤其係我老公收工揸車返黎一定傾到返屋企前先下線,我無踢爆佢,我淨係問佢哋仲有無傾,佢又係話無,我而家都唔知點,日日見佢哋係度密密傾,返到屋企就扮好好先生、爸爸,我覺得好委屈。

大宅

mayce860914 發表於 20-12-17 11:59
喺呢一年裏面,我踢爆咗佢唔止一次仲同個女人有聯絡,每一次佢都嗌離婚,冷戰幾日又扮冇事,我又冇能力離 ...

望住佢我真係好心痛,佢講到我屈佢咁,又話我咁辛苦過唔去不如諗下唔好再一齊,我都無踢爆佢,我真係好想踢爆佢係度講大話,但係一踢爆一定離婚收場,我諗緊點做,我搵左法律資詢一月見律師,睇下我可以爭取到啲乜

大宅

mayce860914 發表於 20-12-17 12:04
望住佢我真係好心痛,佢講到我屈佢咁,又話我咁辛苦過唔去不如諗下唔好再一齊,我都無踢爆佢,我真係好想 ...

佢以為我仲講緊之前個女人,其實我係講緊而家個個,佢話我煩,連同人傾計都管,返到屋企好似審犯咁問,上線上得耐又解釋

大宅

Fion710 發表於 20-12-17 11:53

佢仲話”唔好擺個仔出黎,講到為左個仔唔離婚,離婚係兩個人嘅事,佢唔會為左個仔唔離婚,係愛你先唔離婚,唔愛你仲係度對住你比你煩?”

我個心好痛佢仲咁理直氣壯話返我轉頭!

水晶宮

mayce860914 發表於 20-12-17 12:07
佢以為我仲講緊之前個女人,其實我係講緊而家個個,佢話我煩,連同人傾計都管,返到屋企好似審犯咁問,上 ...

首先你地大家仲愛對方, 我勸你重心唔好成日係你老公到,唔好成日check住佢,減下肥扮下靚(就算家庭主婦都要靚),況且佢未必同個女人傾呢,我講D例子比你聽,我哥哥做服務性行業成日好多客搵佢,包括女性,因為咁阿嫂成日嘈咬,阿哥忍無可忍結果離婚,阿嫂喊住叫我勸下阿哥,結果挽回唔到,我勸阿嫂重新生活搵工返認識多朋友,幾年後阿哥搵返阿嫂行為上想復合佢地有小朋友,阿嫂講返比我聽而家開心左覺得以前自己好難頂,男人辛苦做野返到屋企好想有個安樂窩,女人要溫柔盡量溫柔,你地都要為了小朋友婚姻除了忍讓還要信任,支持你

大宅

Fion710 發表於 20-12-17 12:41
首先你地大家仲愛對方, 我勸你重心唔好成日係你老公到,唔好成日check住佢,減下肥扮下靚(就算家庭主婦都 ...

我拎咗我老公個電話睇,佢改個女人電話號碼做另一個名仲較埋靜音,佢哋係一路都傾緊,我老公係特登收埋唔比我知,如果普通吹水就唔洗隱瞞啦!我都覺得自己放得我老公太大,佢亦覺得我而家無能力做唔出啲乜嘢,所以咁大口氣,上年踢爆佢,佢都仲會氹番我,做好多野比信心我,但而家講到我要接受佢同人傾計減壓,我唔想佢咁樣,佢覺得我管佢。

洋房

想知樓主當初點解同呢個男人結婚?結婚幾耐開始淡?既然有無小三都想離婚,咁仲等咩?而家呢個世代單親家庭好平常,爸爸一年先陪個仔一日,其實同單親家庭都無咩分別啦。

大宅

Fion710 發表於 20-12-17 12:41
首先你地大家仲愛對方, 我勸你重心唔好成日係你老公到,唔好成日check住佢,減下肥扮下靚(就算家庭主婦都 ...

唯一就係我老公無周圍去,都係返工放工放假就係屋企,同埋佢睇錢好重,要佢洗錢溝女返黎為做愛佢一定唔制,但唔排除會有免費午餐架!呢個世界咁多女人,我都有講過,我老公就話無可能唔洗用錢,條女話買禮物食飯睇戲乜都係錢,食女都要約出街啦下話?

只能夠講我老公係好口花嘅人,令人會誤會個種!佢話佢知自己做緊乜嘢。

水晶宮

mayce860914 發表於 20-12-17 12:57
唯一就係我老公無周圍去,都係返工放工放假就係屋企,同埋佢睇錢好重,要佢洗錢溝女返黎為做愛佢一定唔制 ...

你都承認自己放得老公太大,佢會抖唔到氣,試問下男人返工咁辛苦返到屋企老婆疑神疑鬼搵交嘈,當然唔可以抹殺同女人傾計呢個可能性,我上一段說話勸喻你比一段時間自己,唔好check老公手機,自己放開自己出去搵興趣班學下,你話1月搵律師問下,我可以肯定話你知要離婚你舊年已離左,唔需要等今年出年,因為你要靠老公生活專注都係老公度,你冇左自己!

水晶宮

mayce860914 發表於 20-12-17 12:49
我拎咗我老公個電話睇,佢改個女人電話號碼做另一個名仲較埋靜音,佢哋係一路都傾緊,我老公係特登收埋唔 ...

既然你覺得佢瞞住你,舊年佢提出離婚時,點解你唔成全佢,又求返佢唔好離呢

大宅

Fion710 發表於 20-12-17 14:00
既然你覺得佢瞞住你,舊年佢提出離婚時,點解你唔成全佢,又求返佢唔好離呢
...

因為個陣太突然啦,我接受唔到,我好愛佢,又唔想頭家散,加上佢又肯同我傾,我又以為佢會改變,但到左今日原來只係無a餐咪轉b餐,我知佢唔係想離婚,次次嘈交都係大我,佢都有講過,佢話唯一可以令你即刻收聲唔好再講就只有講離婚,唔好煩!

水晶宮

mayce860914 發表於 20-12-17 14:07
因為個陣太突然啦,我接受唔到,我好愛佢,又唔想頭家散,加上佢又肯同我傾,我又以為佢會改變,但到左今 ...

不如咁你搵私家偵探查佢,如果有証有據就離婚,如果查到佢冇,你老公比你屈佢都好慘過日子,私家偵探可以查到好多野,你唔好再胡思亂想,行動吧!

大宅

Fion710 發表於 20-12-17 14:40
不如咁你搵私家偵探查佢,如果有証有據就離婚,如果查到佢冇,你老公比你屈佢都好慘過日子,私家偵探可以 ...

佢又無咩身家分比我,搵私家偵探咁大件事?好似又唔係平

子爵府

回覆 Fion710 的帖子

你哥嫂復合到真好

水晶宮

mayce860914 發表於 20-12-17 14:45
佢又無咩身家分比我,搵私家偵探咁大件事?好似又唔係平

我問你離婚同搵私家偵探邊樣大件事?既然你話佢無身家分比你,咁你搵律師可以比到咩意見你呢?其實你離唔開你老公,你要靠佢生活,我勸你常試唔好check佢,大家互相修補關係!

首頁

尾頁

跳至