婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我有時會跟個仔咁叫,有時就會跟老公叫,有d連老公都唔知係邊個嘅時候,99又唔在場,我會笑一笑,99係度佢就會叫我叫,我地一返鄉下嘅時候,我都好怕,基本上成條村都係自己人,當然有d連我老公都唔知係邊個,我99仲講,你見到我叫你就叫,我唔叫你都可以唔洗叫呀,所以都ok,有時我99都會叫我跟倨仔叫,但多數都唔無理佢,因為叫慣左個個人,好難改

伯爵府

老公點叫佢地我就點叫佢地,我奶奶都無乜所謂既,佢好多時都攪唔清d親戚應該點叫既
大b駿逸細b駿晞

珊瑚宮

環保接龍勳章

一時時架. 我一時叫奶奶做奶奶, 一時叫媽咪.
姑9多數叫姐姐, 姑爺跟老公叫"姐夫"(我知係唔啱架). 多數跟老公叫~

子爵府

環保接龍勳章

你地點叫老公d親戚架?

跟我老公叫,包冇錯

大宅

我試過未結婚前,仲同老公拍緊拖,我老公對上個家姐結婚,有請我,嗰日係我第一次見我老公嗰兩個同父異母既家姐(已經成6張野,仲老過我媽咪),我唔知點叫,咪就甘笑笑算囉,另外同我老公差唔多嗰幾個,我就叫名加個姐字係後面,後來老嗰兩個同我老公講,話我無禮貌,唔叫佢地,我就同老公講番,我唔係唔想叫呀,但係你家姐已經係亞婆啦,唔通仲叫姐姐咩,老公就同我講,以後佢所有親戚,我都係跟佢叫,除左佢亞媽,直要叫伯母,到而家結左婚,我都係跟佢甘叫法,除左伯母變左奶奶,其餘一律不變

男爵府

原文章由 樂樂小天使 於 08-9-30 12:29 發表
跟我老公叫,包冇錯

我都係.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我老公叫咩,我就叫咩,我老公都係咁叫我D親戚架

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

跟我老公叫

首頁

尾頁

跳至