單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Boeywyc 發表於 16-7-2 23:19
故事由我有左bb開始⋯當我同佢講有咗三個月BB嘅時候⋯佢好開心話好啊好啊要呀要呀⋯應承會同我結婚⋯然後陀 ...

人地都結埋婚,你仲覺得自己有機?一年,你仲信佢?佢真心愛你既話,根本唔會走去拖第二個人既手。專心照顧小朋友,唔好諗咁多勒!呢個男人唔愛你的了!做左媽媽,要保持清醒,醒吧!

大宅

回覆樓主:

真系話你白癡我又驚你嬲 呢種男人執到都喊三聲 兩個女人仲爭 貼錢我都五要 呢個男人甘 就算同翻你一齊丫 個家庭都五會健康得去邊嫁喇 向前看喇 五怕話埋你知 我都系好後生生大女 第二年心感不妙 知佢靠五住 又對五好 又有小三 對小朋友五好 得得個爸爸稱呼嫁咋 冇做到爸爸責任 丈夫責任 我帶住得8個月大既女離開佢 之後好努力讀書進修+翻兼職+翻到屋企一手一腳湊女 後黎入左hku nursing 依家已經完左實習 搵左一年錢 依家已經嫁左個係大學教書既老公(識左十年 puppy love )生埋細女 大女都已經翻學 仲開心過以前 如果我好似你甘死拿住衰人當寶 我今日仲可能家暴緊 結婚後我先知原來自己可以比人樣愛錫
浪費時間係度諗埋d無謂野 不如諗下點改變生活 bb得你 連做丫媽都半瘋不癲甘 真系好可憐嫁 生得佢出 要為佢負責 加油

大宅

我真心見意你申請返BB個生活費, 生活費唔係比你,係比BB, 請你好好爭取返BB應有嘅利益, 佢攪得出就要付出, 咩有咁著數架, BB寫佢名, 佢可以一蚊都唔使比.....

我都係離婚, 眼見佢有新女朋友, 又換車咁, 我同律師講我唔要贍養費, 我唔使佢養, 我只要個女共同生活費, 都有幾千蚊架, 比BB買靚衫, 食好嘢去旅行, 不知幾爽

大宅

老實講你已經係棄婦喇
人地屋企都叫你拎走d嘢
唔好再有任何幻想
好好湊大個b啦

琥珀宮

回覆樓主:

複式洋房

Boeywyc 發表於 16-7-2 23:19
故事由我有左bb開始⋯當我同佢講有咗三個月BB嘅時候⋯佢好開心話好啊好啊要呀要呀⋯應承會同我結婚⋯然後陀 ...

你前男友擺明是一個賤人!自己是時候要醒下!就算佢回來,佢也必定會再走!你要努力做好媽媽本份!其他嘢請不要想!要同野獸劃清界線!

大宅

樓主可以攞綜緩噶

男爵府

BK Milk勳章

我路過:我都想句.但系的ching同sis都同我講同一道理.香港真真多單親媽媽.真真要帶比b b 幸福.加油.唔好對e個男人存有希望.真重
lee yin[img][img]http://fourm.baby-kingdom.com/images/slobv4_r2_c1_long.gif[/img[/img]

大宅

Boeywyc 發表於 16-7-8 13:29
未排公屋係因為同屋企人一齊住⋯無開支⋯我寧願留返錢比個仔⋯
至於問佢拎錢養個仔到18歲⋯聽講未結婚冇得 ...

無結婚只可以拿到BB生活費直到18歲和完成日間課程(意思係將來BB讀到書對方一定要付)!

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

嘩,我真係唔明,
個男人又唔要你,又同人結左婚,
借你錢又唔還,你仲諗住除哂衫引佢回
頭?有冇咁不切實際?你當自己係咩呀?
愛自己多d啦

珍珠宮

嘩你醒下啦
就算個男人回頭都係當你水魚﹐問你借錢喳,
D男人簡直送/甚至貼埋錢俾你都唔好要啦,
仲話俾個仔健全家庭,
個男人咁賤格仲旨意佢負責﹖﹖
唔好諗埋D咁多餘o既野啦。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

tommy715 發表於 16-7-3 00:29
又一个天真嬌,人蠢冇葯醫,自己好好捱大个仔,两母子相依為命,如果我係你媽媽,真的欲哭無淚夜啦保重!!!
...
有的女人,真係以為甘就好偉大,現實唔會甘.

男爵府

引用:Quote:aaa266 發表於 16-7-3 00:04 我是你

原帖由 Boeywyc 於 16-07-03 發表
無得唔生啦⋯知道佢有第三者已經五個幾月⋯
知有第三者果刻就斷左佢,好好同bb生活,就唔駛俾人耍完就耍,而家唔好再擺希望係佢身上,俾佢耍左咁多次仲唔夠?醒啦,係衰左架喇,唯有認命,唔好再理個衰人,你同bb以後先可以活得開心,佢真係賤男一個

男爵府

引用:Quote:cedarcone 發表於 16-7-7 20:35 回覆

原帖由 Boeywyc 於 16-07-08 發表
未排公屋係因為同屋企人一齊住⋯無開支⋯我寧願留返錢比個仔⋯
至於問佢拎錢養個仔到18歲⋯聽講未結婚冇得 ...
唔睇擺就啦,最緊要攞錢,叫社工幫你申請社區保母,自己出去返工賺多個錢

侯爵府

Boeywyc 發表於 16-7-3 12:04
呀仔跟佢姓⋯出世紙有佢名⋯咁佢始終係BB爸爸⋯如果我做到咁絕我怕佢以後都唔會理我同個仔⋯
...

其實為咩要咁在乎佢理唔理你兩個⋯你男友好明顯就係一個賤男,你醒未?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

回覆:前男友唔要我同八個月仔仔,仲有機嗎?

振作

首頁

尾頁

跳至