影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

Re: 溏心風暴埋黎傾!

winwin815,
我諗我唔會囉, 就算果時我姨甥仔係我媽咪湊, 我每次
返去食飯同佢玩幾粒鐘, 之後都唔會掛住架, 雖然好多
人都話自己生既唔同, 但我覺得我唔會囉, 可能真係唔
係咁鍾意小朋友呀 ........

公爵府

畀面勳章

楊桃, 呢樣就到時先知, 初初可能唔會, 但係當佢識比多d反應, 就唔同晒架啦
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

翡翠宮

winwin815,
唉 ~~ 你唔明架啦, 我根本就冇乜耐性湊小朋友,
就算同佢地玩, 個零鐘頭就得既 .......

我明你講咩架, 但我知自己唔會囉, 所以我係一定會
諗得好清楚先會決定呢個重大 project 架 .......

公爵府

畀面勳章

楊桃, 考慮清楚係好應該, 因為生小朋友, 係一世既事, 好似keep pets咁, 我都好煩, 隻衰松鼠真係好鬼曳, 但係因為咁而唔要佢, 好似好衰咁

歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

翡翠宮

winwin815,
尋晚父親節成家人一齊食飯, 先講開我仲未準備好
生小朋友, 因為姨甥仔成晚好多問題, 我妹妹即係
佢媽咪, 好有心機同耐性咁逐條答佢之餘, 又同佢
分析同教佢, 我在場見到, 剩係覺得好鬼煩, 容乜易
搞到我連飯都冇得食架 .....

你隻松鼠係買定係收養架 ???

公爵府

畀面勳章

楊桃, haha....我尋晚入左我麻麻屋企, 有個bk mami朋友係隔離座住, 我約埋佢落去兒童活動室玩, 佢個細仔細文文半個月, 大仔就5歲啦, 都係好多野講架, 我上佢屋企, 佢搵晒成屋d玩具我睇添, 小朋友就係咁, 但係大大下...佢邊肯咩都同你講丫

我兩隻都係執架, 西施係佢自己走失, 去到我家門口條走廊, 我個時住唐八樓喎, 松鼠就係係mk街頭執架, 仲有段古添, 話說我老公見到佢, 好驚咁企係街到, 已想執返黎, 但係屋企已有一隻, 咁諗住打比我啦, 我又聽唔到喎, 當佢仲猶豫緊之際, 有個男人已抱走左隻狗, 我老公出聲叫佢等多陣, 你咁快抱走隻狗, 佢主人點搵得返隻狗喎, 圍觀d人都和議, 但係個男人拒絕, 仲話佢會寫低佢個電話係狗狗企個個位間茶餐廳喎, 咁佢主人咪可以搵到佢囉, 咁唔make sense架嘛, 人地主人點知隻狗企過邊間茶餐廳門口喎, 我老公認定佢係衰人, 一心抱隻狗去買, 因為個男人走既方向, 同我老公返屋企既方向一樣, 我老公仲跟住佢尾, 睇下佢係咪攞去太子賣

返到屋企, 佢話我知, 我又比佢影响左, 真係覺得個個人係衰人, 好擔心隻狗, 我地即刻換衫, 出mk, 去返個間茶餐廳, 攞呢個男人電話, 連茶餐廳侍應都好開心, 佢都覺得個個男人唔啱, 我扮主人打比個個男人, 原來個個男人有錢架, 住太子道西, 佢有個仔, 已有一隻狗, 咁多一隻唔多, 少一隻唔少, 但係我地認左係主人, 唔可以話唔要, 咁惟有照去接狗狗返屋企, 我老公仲話, 早知唔接佢啦, 人地屋企大過我地屋企幾倍
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
最弊要到你講話佢地大既時候, 唔知要等幾多年啫,
之前果啲日子, 可能對我黎講係渡日如年架 ....

呢啲咪係你地同隻松鼠既緣份囉, 但佢仲未肯有改善
咩, 你地有冇搵下點解呀 ????

公爵府

畀面勳章

楊桃, 唔知呢, 我估自己既, 時間過得好快, 話咁快, 文文就黎9個月, 已識爬, 識企...就黎學行添

我地估松鼠唔開心掛, 始終西施親我地多d, 所以個時有諗, 如果唔要松鼠, 我會幫佢搵一個only得佢既family
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
不過 bb 真係大得好快架, 我個姨甥仔話咁快又就黎
5歲啦, 把口仲叻到痺添呀 ......

文文就黎9個月, 你肚入面果個遲啲又出世啦, 但你公
司得你一個, 咁你放產假會點架 ???

你覺得松鼠係呷醋呀 ??? 你收養西施同松鼠既日子
係爭幾耐架 ???

公爵府

畀面勳章

楊桃, 我老細成日話想請多個人, 但係我成日覺得我公司唔係一間正常既公司, 好難係出邊請, 近排有人介紹左2個人黎in, 老細居然話佢地八字唔夾喎, 唔請...

我估松鼠係呷醋啦, 你其實識去報紙疴架, 我地尋日出門口唔記得鋪報紙, 兩隻衰野仲好乖咁, 等我地返黎先去添, 西施同佢爭好多年架, 至少4-5年, 同埋係性格問題, 西施鐘意係唔係都痴實我地, 松鼠有時點叫都唔應
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
唔係一間正常既公司, 此話何解 ???

其實松鼠都好痴人同服從架, 可能你本身有隻西施,
再加上佢以前既舊主人唔知點對佢, 先搞到佢咁防
備架啫 ........

公爵府

畀面勳章

hm...成日得我一個, 公司既生意拍檔其實係得一間, 冇咩所謂routine野要做, 咁正唔正常

我隻松鼠簡直係神經質啦, 佢呀...食返d臭臭, 尋晚先搞到我老公好嬲, 因為整污糟左地方
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
一人公司好多都係咁架啦, 我以前果間都係咁, 有咩
做咩囉 .........

食返自己啲 bu bu 咁唔得喎, 我實炳到佢七彩啫 .....

公爵府

畀面勳章

楊桃, 狗狗食BUBU好COMMON喎, 咁啱我老細都有隻白色松鼠, 都係咁喎
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
唔係化, 我接受唔到架, 好彩我隻狗狗唔會架啫 ......

睇左文文啲新相, 佢又唔同左樣啦 .......

公爵府

畀面勳章

楊桃, 狗狗食自己臭臭有幾個講法, 一係佢地腸胃唔好, 疴出黎既會有狗糧味, 咁佢以為係狗糧, 照死, 二係佢地無聊過頭, 當玩具

其實我都接受唔到, 我老公更加係反感, 但係無計, 點鬧點打都唔得, 所以惟有佢有疴完, 就即刻執走, 但係點都要有人係到先得架嘛, 同埋佢好鬼快手架

你有冇睇文文試坐三輪車呀, 係日記個到, 勁搞笑
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
我都聽過話有啲狗會食返自己啲 bu bu 架, 咁樣真係
好唔衛生, 不過又真係好難控制到既, 唔通24小時跟
實佢咩, 好彩我果隻唔興呢味野, 但佢勁鍾意食紙巾囉.

俾著我係你老公都勁反感啦, 一來污糟, 二來唔衛生,
三來會臭架嘛 ........

睇過啦, 但咁短架, 下次拍耐啲呀嘛, 可能文文塊面脹
卜卜呀, 影得佢個頭仔好鬼大架啫 ......

其實我地係唔係應該開過另一個 topic 响果度傾呢,
我地同個標題完全唔 "啦更" 喎 .....

公爵府

畀面勳章

歡迎參觀『文。穎之家』

公爵府

畀面勳章

楊桃, 我隻西施都唔興架, 所以咪煩囉

段片朋友幫我拍架, 個時toyrus仲要勁多人, 所以好難拍囉, 拍到佢個開心樣, 已好開心啦

我地去邊到開topic先啱呀
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
我响心聲留言果邊開左啦, "無無謂謂乜都傾得", 岩我
地啦, 我响果邊等你呀 ...... :mrgreen: :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至