親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.hk01.com/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AA%AA/356788/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%97%A5%E5%A6%9D-%E6%88%B0%E5%BE%8C-%E5%A4%A7%E9%87%8F%E7%94%A2-%E5%A4%A7%E9%87%8F%E6%B6%88%E8%B2%BB-%E5%A6%82%E4%BD%95%E5%A1%91%E9%80%A0%E6%96%B0%E5%BC%8F%E8%97%A5%E5%BA%97%E5%B4%9B%E8%B5%B7

【日本藥妝】戰後「大量產、大量消費」 如何塑造新式藥店崛起?
【轉載★分享】

別墅

博多西松屋可以係邊度坐咩車去?

大宅

好媽媽勳章

wai001 發表於 19-7-28 16:12
https://www.hk01.com/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AA%AA/356788/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%97%A5%E5%A6%9D-%E6%88% ...

請問博多站邊度有水果賣?超市收了,thx

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-7-29 20:57
請問博多站邊度有水果賣?超市收了,thx

sunny 超市 ~ open 24hrs

https://www.alberthsieh.com/13774/sunny1818

或者去遠些少,去渡邊通果間 Sunny 超市

大宅

好媽媽勳章

wai001 發表於 19-7-29 23:18

sunny 超市 ~ open 24hrs

thx so much

珍珠宮

kakakk 發表於 19-7-29 17:22
博多西松屋可以係邊度坐咩車去?

有2間:
★博多店
★博多板付店
~在博多站前/博多巴士總站坐西鐵巴士去

珍珠宮

回覆樓主:

鴨寮街有這款 Docomo data sim card 賣,好平,好抵用,好穩定!

侯爵府

請問可否幫我看看行程,俾D建議。
我同囡(15歲)二人行,打算買北九州3天pass,全程6晩訂了博多車站附近同一酒店。

13/8 Tue 15:15 landing
在博多車站附近酒店check in後,JR博多City shopping and dinner
14/8 Wed 別府一天遊,晚回博多
15/8 Thur 熊本一天遊,晚回博多
16/6 Fri Marinoa City Outlet
17/8 Sat 早上太宰府丶天滿宫丶下午福岡塔,之後巨蛋附近shopping丶晚上巨蛋棒球賽(已買門票)
18/8 Sun 博多運河城丶天神中州一帶(櫛田神社等)
19/8 Mon 博多車站附近shopping?
黃昏18:30飛機離開

珍珠宮

sunshine0613 發表於 19-7-30 11:38
我同囡(15歲)二人行,打算買北九州3天pass,全程6晩訂了博多車站附近同一 ...

OK, 編排得好好!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

sunshine0613 發表於 19-7-30 11:38
我同囡(15歲)二人行,打算買北九州3天pass,全程6晩訂了博多車站附近同一 ...

Fri: Marinoa City outlet外,可順便去埋Aeon Marina Town
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.hk01.com/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AA%AA/357390/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%97%A5%E5%A6%9D-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E4%BA%BA%E5%8F%A3%E4%B8%8B%E9%99%8D-%E5%B8%82%E5%A0%B4%E9%A3%BD%E5%92%8C-%E6%9D%B1%E5%8D%97%E4%BA%9E%E5%B8%82%E5%A0%B4%E6%88%90%E6%95%91%E6%98%9F

【日本藥妝】日本人口下降、市場飽和 東南亞市場成救星?
[轉載※分享]

侯爵府

wai001 發表於 19-7-30 22:15
Fri: Marinoa City outlet外,可順便去埋Aeon Marina Town

請問如果當天暫時只預去Marinoa City及Aeon Town, 住博多車站,是否買西鐵1日卷?
另外一天,主要逛天神丶中州一帶,是否買地鐵1日卷?

珍珠宮

sunshine0613 發表於 19-7-31 07:44

請問如果當天暫時只預去Marinoa City及Aeon Town, 住 ...

可以,亦可以不用!…亦可只用coins或 IC card 搭西鉄巴士、西鉄。(溫馨提示:買吾買巴士、地鐵 pass好視乎搭既車程票價及來回次數抵吾抵而定!…如果只是點對點,不用要搭太多次數,咁特登買個pass 會分分鐘回吾到本,仲要蝕「水」tim!)

珍珠宮

回覆樓主:

https://photoblog.hk/258074/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%B6%B2%E7%AB%99%E6%8E%A8%E8%96%A6-14-%E5%80%8B%E8%A5%BF%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%80%91%E5%B8%83%E6%8B%8D%E6%94%9D%E5%A5%BD%E5%8E%BB%E8%99%95/

日本網站推薦 14 個西日本瀑布拍攝好去處【轉載※分享】

★註:九州中咗5個!

珍珠宮

回覆樓主:

JR Hakata City 樓上《笑樂》牛腸鍋專門店
http://www.shoraku.jp/

侯爵府

wai001 發表於 19-7-31 07:50

可以,亦可以不用!…亦可只用coins或 IC card 搭西鉄巴士、 ...

唔知點解,我之前download的換乘案內APP成日load唔到,全頁空白
。右邊那個NAVITIME 係咪全日本一樣同到?

珍珠宮

sunshine0613 發表於 19-7-31 14:39

唔知點解,我之前download的換乘案內APP成日load唔到 ...

這是 Ipone 手機既換乘案内(中文版)app。……為何不DL 個日文原装版???

珍珠宮

sunshine0613 發表於 19-7-31 14:39

唔知點解,我之前download的換乘案內APP成日load唔到 ...

雖然我是用 Android 手機的,但是用這些app,都是用返日文正版好D!

侯爵府

wai001 發表於 19-7-31 15:48
雖然我是用 Android 手機的,但是用這些app,都是用返日文正版好D!

唔識日文(emoji)

珍珠宮

sunshine0613 發表於 19-7-31 15:50
唔識日文(emoji)

個使用介面都好簡單啫!……
(真係幾簡單jar!……吾係一定要識日文先可以用到㗎!…鍵入中文字一樣可以查到啫!)

首頁

尾頁

跳至