想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Liukut 發表於 19-5-3 14:32
加油

用了4小時看完,好為你高興,最後得到兩個可愛既仔仔,好好保養身體,真心佩服你,希望你一家人永遠健康快樂!
可都給我阿姑的資料嗎?謝謝

男爵府

vivichow333 發表於 19-10-30 03:06
用了4小時看完,好為你高興,最後得到兩個可愛既仔仔,好好保養身體,真心佩服你,希望你一家人永遠健康快 ...

多謝各位祝福~支持 大家同路人唔使客氣。大家一齊向前走~咩都堅持~頂硬上~起碼無悔

男爵府

Liukut 發表於 19-11-1 00:23
多謝各位祝福~支持 大家同路人唔使客氣。大家一齊向前走~咩都堅持~頂硬 ...

Sorry各位~我依家好少好詳細咁回覆大家。因為真係太攰~夜晚自己湊2個瞓~日間返工~努力跑數 真係年紀大~好多時夜晚已經不知不覺睡了。所以覆大家時會好遲而好簡短。好明白大家仲未生到bb/流產了的心情...唔緊要架...你們的天使bb知道你好愛她/他的...好想重回你身邊的...只要有信念...不要放棄...好好照料自己身體...幫bb作好準備...他們會回來的 加油~~~

男爵府

Liukut 發表於 19-11-1 00:23
多謝各位祝福~支持 大家同路人唔使客氣。大家一齊向前走~咩都堅持~頂硬 ...

其實我依家都係頂硬上~堅持~長期作戰(工作 &當然包括埋我兩個嘔血心肝 )夜晚回家又要陪玩~陪笑~爭野~爭吵~爭寵~咆哮 同埋我仲餵緊人奶(細佬戒不到 )全部自己都要頂硬上

大宅

花左三日見完過千post,thank you for your sharing. 我同你一樣深信緣份到BB自然到, 你嘅經歷應該置頂比所有JM睇.

大宅

Liukut 發表於 19-11-1 00:35

其實我依家都係頂硬上~堅持~長期作戰(工作 &當然包括埋我兩 ...

無意中睇到你呢個post, 一口氣追咗幾個鐘!我都真係又喊又笑!最尾睇到你突然陀埋第二胎仲生埋,真係戥你好高興! 生完bbs後, 真正嘅長期作戰先開始,哈!

大宅

我睇到喊曬。。。。。。。

複式洋房

Liukut 發表於 16-2-4 23:37
各位jm等我找下亞姑電話先。因為佢搬咗屋。但我媽無問搬咗去邊。

我都想知地址同價錢(emoji)(emoji)已經一次宮外孕一次化學懷孕心好累(emoji)(emoji)

男爵府

牛年勳章

睇曬全部, 多謝分享

大宅

Liukut 發表於 19-11-1 00:35

其實我依家都係頂硬上~堅持~長期作戰(工作 &當然包括埋我兩 ...

樓主,真心為你高興
花了4小時追post,明早8:30要到醫院第一次產檢。但很感恩在這裡看到你的分享,實在非常佩服,亦獲益良多!
我是一孩媽媽,現在懷孕12週,幸運地,沒懷孕期間不算有大驚險。謝謝你的分享,提醒我懷孕是得來不易的禮物,我必須好好珍惜
祝你們身體健康,開開心心

大宅

一日坐定定咁睇晒呢個POST,
我喊左幾次...

祝樓主一家身體健康,小朋友快高長大,
我學到了不少知識,希望都可以沈著應變。

複式洋房

Liukut 發表於 16-2-14 20:34
係呀。呢次真係咩都去做。仲有一段小插曲未講。近日太忙。d記憶混亂哂。成日甩漏咗。sorry:igiveup ...

本身也有拜神, 有時d嘢, 可能同祖上有關, 我又分享下故事。
我爺有3仔3女, 本應兒孫滿堂, 但好景不常, D仔女不是遇人不淑就是不育, 我爸同小叔同樣娶完老婆冇耐, 個老婆都會重病, 我小嬸過門冇多久子宮有事, 醫生話她一世不育, 我媽又是過門冇耐, 突然個肺有事要切半邊...割完肺不久先有咗我, 懷我期間媽咪日日吃十幾隻藥又狂打針, 家人怕我會是畸胎or先天缺憾, 叫我媽落咗我...但我媽堅持要生我出來, 當年她半夜3點多家中穿羊水, 咩車都冇, 的士司機都唔願車她, 話怕她搞到成車血, 好多阻滯, 最後我媽邊穿羊水邊行路去醫院生我, 醫生話我媽再遲d去, 我會死亡, 現在我爺嗰邊有3仔3女都無後, 剩得我一個孫女, 我d姑姐死的死, 其餘都有精神病, D師傅話我哋祖上做太多陰質事, 怨親債主一大堆, 搞到家運咁差兼絶子絶孫, 當時話我長大嫁咗人之後會好少少, 話外嫁咗跟男家祖先可能有得變。
當時我聽到咁...都真是諗住嫁咗人會好d, 我同老公本身打算2021年才要BB的, 點知話我哋2021年才要BB, 到時可能會冇(各種動盪影響), 所以叫我哋考慮下今年生, 點知又話我今年犯白虎各樣, 可能有咗BB, 但陀到7-8個月大會流產, 流完一次之後, 呢世唔會再有, 就好似我d阿叔姑姐咁, 一世不育, 但要搏生仔就是今年, 今年或者可以用法科方式保我個肚, 我聽到咁, 真是要又唔係, 唔要又唔係, 最後諗住順其自然算了, 兒女天注定, 如係有就點都會有的, 最後, 樓主, 你同我媽咪一樣咁堅強, 好佩服你。

後悔しても 時は戻せないんだ。

伯爵府

媽媽加油^_^

洋房

樓主我上年年尾都經歷小產 之前流啡訓床 一星期 再去私家醫生到檢查 佢同我講自然流走了 仲好心痛 但見到你咁堅強 整到我都好想快啲調理好 小天使快啲返來
可否pm呀姑資料謝謝你

男爵府

~kammy~ 發表於 20-1-14 12:24
本身也有拜神, 有時d嘢, 可能同祖上有關, 我又分享下故事。
我爺有3仔3女, 本應兒孫滿堂, 但好景不常, D仔 ...

多謝你的分享,我都認同祖先-拜神之事,寧可信其有,當你絕望時,咩都要做下,但當得到時,盡力去留住-做好自己 加油呀,世上好多事未能解釋的

男爵府

yky0402 發表於 20-1-15 11:01
樓主我上年年尾都經歷小產 之前流啡訓床 一星期 再去私家醫生到檢查 佢同我講自然流走了 仲好心痛 但見到你 ...

失去自己bb...真係永記於心...呢d感覺係自己同bb小天使先會明白-感受到 加油

大宅

樓主,你好呀,可唔可以pm亞姑電話比我?
麻煩曬!

複式洋房

~kammy~ 發表於 20-1-14 12:24
我爺有3仔3女, 本應兒孫滿堂, 但好景不常, D仔 ...

下。。。犯白虎唔可以有bb架?

複式洋房

wait4luck_ 發表於 20-1-17 14:22
下。。。犯白虎唔可以有bb架?

佢意思應該唔止犯白虎,仲有其他,不小心會有性命之憂等等。不過我照要小朋友,到時再算。
後悔しても 時は戻せないんだ。

複式洋房

~kammy~ 發表於 20-1-17 16:13
佢意思應該唔止犯白虎,仲有其他,不小心會有性命之憂等等。不過我照要小朋友,到時再算。
...

因為我下年犯白虎呀...
相傳在驚蟄當日(今年為新曆3月5日),到廟宇以祭品拜玄壇菩薩(又稱伏虎星君),請玄壇菩薩看管住隻白虎,不要害人,同時化小人,消災解困。

首頁

尾頁

跳至