自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

DEL

[ 本文章最後由 晴朗 於 07-7-15 20:36 編輯 ]

大宅

終於等到啦!上年我第三日揀,比人揀左d心水單位,希望今年順利上樓,我no G1136XXX

大宅

下......第三日....就冇貨揀喇
你no.咁前今次一定揀到既
我諗我都係陪襯品囉

原文章由 晴朗 於 07-7-15 20:34 發表
終於等到啦!上年我第三日揀,比人揀左d心水單位,希望今年順利上樓,我no G1136XXX

大宅

屯門喱
放心啦,第三日重好多揀,我04年5 月收藍咭,等左三年幾,不過,係我要求麻煩D,又唔要死過人,又要葵青區,又想二人單位可以揀到d 2-4人單位會大D

大宅

原文章由 晴朗 於 07-7-15 20:55 發表
屯門喱
放心啦,第三日重好多揀,我04年5 月收藍咭,等左三年幾,不過,係我要求麻煩D,又唔要死過人,又要葵青區,又想二人單位可以揀到d 2-4人單位會大D

晴朗
你有舊年既經驗,可以分享下你既特快經驗...係未真係有好多死過人屋同負債屋....有冇d冇事發生既屋揀下....

喱字

[ 本文章最後由 屯門哩 於 07-7-15 21:03 編輯 ]

侯爵府

哈哈... 我吔果 topic 又好熱鬧囉........ :lol :lol :lol 因為又有特快

侯爵府

但之不過, 你吔申請咗都要at least 9 月尾, 10 月到先開始揀樓... ( 上年都好似咁上下.. forget it )
then 如果審查咗, 咁攞到屋仲要 look 下間屋駛唔駛搞下野先等等..... 咁最快上樓都要 一頭半個月 or 更長.... 你吔預年尾先有屋咁就差唔多啦 如果未審查既會約審查 then 再比屋等... 會仲耐. 可能搞得嚟分分鐘成 3 個月架... 你吔要有心理準備

& 特快大部份都係舊樓..... 新樓只有東涌..... 無分區域.... 無論你係新界, 擴展 or 市區申請人都可揀你吔心水屋邨既 .....

祝大好運

水晶宮

希望27/7審查完之後無咩問題, 可以快d 有屋啦, 因佢地一做特快, 我地 d normal 又變得慢左少少

大宅

原文章由 kawai928 於 07-7-15 19:38 發表

大期望就唔會啦~房署d野唔衰或者大人要果d都唔會伶出黎啦~
但覺得自己博下都好嘛~
有時可能人地覺得唔好我又覺得ok呢~
所以如果係咁等我不如自己博下好過~:lol:

我都係咁諗

大宅

原文章由 晴朗 於 07-7-15 20:34 發表

我上年都是, 不過是7 日去揀,, 嘩 你1136xxx 都未有屋, 我1148xxx, 咪後你好多日去 選,

大家如收到特快封信請報料,:lol:

大宅

原文章由 cubixluk 於 07-7-15 21:52 發表
但之不過, 你吔申請咗都要at least 9 月尾, 10 月到先開始揀樓... ( 上年都好似咁上下.. forget it )
then 如果審查咗, 咁攞到屋仲要 look 下間屋駛唔駛搞下野先等等..... 咁最 ...

今日報紙話明天會公報詳情, 明天追記住看報紙.
報紙話好似是9月中開始:lol:

侯爵府

原文章由 Emilyryan 於 07-7-15 23:01 發表

今日報紙話明天會公報詳情, 明天追記住看報紙.
報紙話好似是9月中開始:lol:

我沉晚都睇到.... 咁咪好囉... 又早咗半個月

男爵府

好媽媽勳章

申請公屋進度 part 7

peg,

已e-mail俾妳, 請check check, thanks!!

大宅

嘩.........好開心呀, 上網睇, 今個月比上個月的市區配房人數多了1萬個呀........就快到我喇,我的編號G1136XXX

水晶宮

現在就做得快左囉, 但佢地一做特快, 上年每個月只係做500個nos. 咋

原文章由 hisade 於 2007/7/16 13:18 發表
嘩.........好開心呀, 上網睇, 今個月比上個月的市區配房人數多了1萬個呀........就快到我喇,我的編號G1136XXX

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 hisade 於 07-7-16 13:18 發表

咦.....妳一次都未配呀 , 我家有長者(4人), 而家等第3次

男爵府

好媽媽勳章

申請公屋進度 part 7

又開始有特快勒.....唔知我等唔等到.....唉, 而家等第3次配房, 又唔知配成點, 如有特快又揀到的話, 又會心思思想知第3次會派邊.....嘻...真係庸人自擾

水晶宮

因為如果3rd都唔要, 又要由頭排過, 揀特快起碼有得揀下先, 唔合又唔影響normal排隊

原文章由 joan121 於 2007/7/16 14:18 發表
又開始有特快勒.....唔知我等唔等到.....唉, 而家等第3次配房, 又唔知配成點, 如有特快又揀到的話, 又會心思思想知第3次會派邊.....嘻...真係庸人自擾

水晶宮

:idea: 我 27/7 都去做審查, 請問有無人知審查官姓李X華, 好唔好架 ? 嚴唔嚴架 ?

水晶宮

請問有無人知道做完審查, 如果OK晒, 約幾時派第一次樓 ?

首頁

尾頁

跳至